Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си сменям ли CRT монитора ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами подписа ми радва и тия които обичат Фиатите като кажа "синята стрела " и съответно радва и недоволните от Фиат с "голямото разочарование" :D Абе добрички са ни колите .Сега го карам предимно Фиата че е заледено а като изсъхне сядам в Мерца.И двете коли ми харесват но трябва вече с едната да се разделя. Пенсионер съм вече а на пенсионерите не се полага и една кола та ка моли две да имат.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Защо тогава препоръчвате на човека да си вземе LCD? Има разни тринитрони 2000г., гледам има и по-нови кинескопи 2005-6г....Ако чакате да ослепеете от старите си монитори - не, няма да ослепеете. LCD-тата работели само на оптималната си резолюция - еми да, CRT-тата не работят ли и те така? Колко от вас си държат 21-цата на 640х480 или 17-ката на 1600х1200??? За доброто изображение под какъвто и да е ъгъл - не познавам човек, който да гледа монитора си под ъгъл.. Защо е важно да се гледа под ъгъл не мога да разбера. А перфектната геометрия на LCD-то? Идеалния фокус във ВСИЧКИ точки на екрана, 2-3 пъти по-ниския разход на енергия, мекотата на образа.. и т.н.Естествено че имат много проблеми - горят пиксели, по-старите размазват движенията, имат проблеми с черното, развалят очите естествено - и книгите ги развалят. Но това са дребни проблеми на фона на излъчването и трептенето (дори и 100хц, то пак изморява) от CRT-тата и оттам - главоболието и дискомфорта.Интересна ми стана темата...Айде със здраве!!
      FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

dobrotic написа:
        Защо тогава препоръчвате на човека да си вземе LCD? Има разни тринитрони 2000г., гледам има и по-нови кинескопи 2005-6г....Ако чакате да ослепеете от старите си монитори - не, няма да ослепеете. LCD-тата работели само на оптималната си резолюция - еми да, CRT-тата не работят ли и те така? Колко от вас си държат 21-цата на 640х480 или 17-ката на 1600х1200??? За доброто изображение под какъвто и да е ъгъл - не познавам човек, който да гледа монитора си под ъгъл.. Защо е важно да се гледа под ъгъл не мога да разбера. А перфектната геометрия на LCD-то? Идеалния фокус във ВСИЧКИ точки на екрана, 2-3 пъти по-ниския разход на енергия, мекотата на образа.. и т.н.Интересна ми стана темата...Айде със здраве!!
        Ами аз съм си държал 17-ката на по-ниска резолюция когато видеокартата не ми позволява читава графика без лаг.Извънредно ценно,когато нямате средства за по добра компютърна конфигурация. С течнокристален забрави.Ъгъл на гледане-никога не ти ли се е налагало двама души да гледате?Едния работи и другия се опитва да види нещо?А да си пуснеш филмче и да отидеш на леглото-мисията невъзможна.2-3 пъти по-ни9ския разход на енергия не ме топли ама хич.Един 29 инчов кинескоп е с мощност 90 вата(на телевизора по книжка).Значи по-малко от електричекса кружка.Перфектната геометрия се компрометира от неравномерната подсветка.Онзи ден работих на един ХАНС-Г ,еми по периферията беше като избелен,а в средата беше по-мътен.Незнам както е това мекота на образа,но цветопредаването е некоректно-цветовете са като пластмасови.особенно ако работиш с хубави снимки-няма нищо вярно с оригинала.За 2000 лева съм виждал монитор с PVA матрица със светодиодна подсветка и автоматично калибриране.Това да,ама 2 бона....

Коментар

Прочетох цялата тема, а предполагам че всеки друг който я прочете,би си направил извода че LCD-мониторите са добри,но CRT-тата също са добри и спокойно може да си карате и с тях.А що се касае до предпочитаната марка, темата горе/долу копира тази за предпочитаната марка лаптоп.Кой каквото има,това препоръчва.

Коментар

Тука има писатели, но не и читатели Естествено че едните монитори имат едни предимства, а другите - други. И спорът не е кой от тях е по добър.Колегата е питал директно следното:
            От известно време почна да ме гложди въпроса дали да си сменя най-старата част от компютъра , тъй като малкия гледа филми по около час на ден. Дали LCD мониторите наистина са по-безвредни ?
            Категоричният отговор на този въпрос е ДА.Никой не казва че от CRT се умира но няма кой да оспори факта че LCD технологията няма характертните излъчвания за тръбите.

Коментар

Working...
            X