Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си сменям ли CRT монитора ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не го сменяй. аз съм с дел 19-ка флат тринитрон пуснат на 120хц на единия комп и лцд на другия. просто няма база за сравнение. тръбата все още е най-доброто. а пък за филми няма място за сравнение. щом ще гледа дете остави тръбата. личен опит от сина.

Коментар

При мен мониторите са Dell P790 17" и понеже по изискване се мери излъчването,го мериха и беше точно 0.Аз съм сега с едно LCD Philips 190WV и то само защото моят монитор се повреди.В началото ми беше много тъпо с този монитор,сега вече свикнах.Съвети няма да ти давам,ти сам си прецени дали да си смениш монитора.edit:Аууу как го бях написал това LCD Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ,дори не съм забелязал,грешката е поправена.

Коментар

peho написа:
        При мен мониторите са Dell P790 17" и понеже по изискване се мери излъчването,го мериха и беше точно 0.Аз съм сега с едно LCD Philips 190WV и то само защото моят монитор се повреди.В началото ми беше много тъпо с този монитор,сега вече свикнах.Съвети няма да ти давам,ти сам си прецени дали да си смениш монитора.
        Доколкото разбрах от четеното из нета май проблема при LCD-тата е друг , а не излъчването. А плюсът им е наистина липсата на излъчване. off: Колега Peho недей прави такива грешки че хората ще останат с грешно мнение за форума ни и неговите членове
        Brava 1.6 ELX

Коментар

u_bo написа:
          vesko написа:
          Колкото до Full HD, препоръчани по-горе - може и да съм пропуснал нещо, ма не си спомням 22 инчов монитор с Full HD, ще трябва да е поне 24. Все пак бюджетът и предназначението имат значение.
          как да си спомняш като са съвсем нов внос, 2009 г.
          ruNNer, мойто скромно мнение е, че е по-добре да го смениш именно защото ще го ползва детето. Да, вярно, че цветовете на CRT са по-супер-най, ама на детето дали толкова му пука колко точно плътно е черното? Толкова откъм съвети за и против лцд. Ясно е, че решението ще го вземеш ти. Но както писах - прецени какво искаш от монитора и тогава го избирай. Само монитор или искаш и TV тунер? Филми ще се гледат ли? Ако да - Full HD-то може и да е от полза. Ако и ти ще киснеш по 5-10 часа дневно пред него може да искаш по-качествена матрица. Фактори има много..
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

ruNNer написа:
            А плюсът им е наистина липсата на излъчване.
            За това говорим, пази очите на детето.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

От три години съм с DELL flat trinitron P1130- това нещо няма да го сменя за LCD..... Неправилно е твърдението, че течно кристалните монитори (LCD) не увреждат очите. Ако не си почивате достатъчно често, можете да ги увредите. Препоръчително е на всеки 1 час работа пред монитора да си почивате около 10-15 минути.
              "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Чета из нета и все повече се омотвам LCD-тата също излъчвали ама в друг спектър. Освен това човешкото око се отпускало повече пред LCD екраните поради незнамсикакво и в резултат на това зеницата е по-разширена , не се мига достатъчно често и резултата пак не е от хубавите. Ако е до мен За мен си е сигурно че начина по който човек ползва монитора е най-важното ама мога ли да му кажа на малкия истребител да не се втренчва в екрана? Ще помни точно 5 секунди. Аз съм изкарал 3 години на чернобял монитор , след това още 2 на едно Proview дето беше с такъв кинескоп че двама души седнали пред компютъра можеха да гледат фронтално картината и все още виждам нещо. Смятам да се разходя из Технотата да видя какво предлагат и ще видим тогава.
                Brava 1.6 ELX

Коментар

моя разрушител също е пред монитор с DIAMONDRON кинескоп.така , че ако е само заради малкия И си настроил рефреша - няма смисъл от смяна.аз съм замислил смяна САМО заради спестяване на място

Коментар

Мониторите с CRT имат два вида излъчвания. Електромагнитно и електростатично.Които на практика отсъстват при LCD мониторите.За сега няма теория как се отразяват тези лъчения на организма но моят съвет е ако е възможно да се избягват. Още повече щом става дума за дете.Дали вредят или не - няма значение щом могат да се избягнат А "рифрешрейта" при двата монитора има съвсем различно значение. При CRT цялото изображение се генерира от една точка която обикаля пиксел по пиксел целия екран. Тази точа в зависимост от своята сила предизвиква излъчване на светлина от покритието на монитора която виждаме. Изображението се формира благодарение на ефекта послесветене. Така че колкото по бързо се обхожда екрана по често се "зарежда" за светене и по малко трепка изображението. Ако тази честота на опресняване на изображението е ниска и окото я забелязва то постоянно се настройва за тези разлики и се натоварва.При LCD мониторите всички пиксели светят едновременно (има и изключения но при съвременните TFT монитори е така) така че трепкане не може да се забележи. При тях понятието "рифрешрейт" означва колко често ще се променя изображението но на всички пиксели едновременно.Добре е ако купуваш нов LCD монитор да си вземеш такъв с по голям размер. Щом детето ти е малко и гледа филми то това може да стане и от по далеко. Иначе по добре му пускай филмите на телевизора - той поне се гледа отдалеко. Моят съвет е какъвто и да е мониторът да ограничаваш детето във времето за гледане. Иначе най лесно се гледат деца като им пуснеш телевизора ...

Коментар

Шокиран съм от мненията в тази тема отностно "предимствата" на CRT-тата .
                      FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

dobrotic написа:
                        е добре, тука сме такива , шокъри

Коментар

dobrotic написа:
                          Мога да те шокирам също така, че модерните цифрови стандари за видео са далеч от качеството на старата филмова кино лента! :D
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

dobrotic написа:
                            Аз съм шокиран от твоя шок.Цифровизацията направи средното качество достъпно за всеки и цифровите апарати са много по-практични,но върхово качество се постига с аналогови средства-това е моето убеждение-както за снимки,за видео, за монитори и телевизори,за усилватели и аудиотехника ,ако щеш и за грамофонните плочи. Е склонен съм да си ползвам мп3,вместо плочи де

Коментар

Момчета , от 1971г всеки божи ден се занимавам с ремонт на телевизори и ако толкова е вредило излъчването на кинескопите то аз отдавна да съм умрял и да съм останал без очи. Колата си я карам без да слагам очила и си виждам перфектно . Е вече когато правя телевизорите ползвам 2.5 диоптра но пък и вече съм на 64 години.Относно качеството на изображението то мониторите с кинескоп имам много по добро изображение под какъвто и ъгъл да се гледа монитора. В сервиза си съм със монитор с кинескоп а тук в къщи съм с LCD . Предимството но LCD е че заема по малко място . Това е моето мнение .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                                Момчета , от 1971г всеки божи ден се занимавам с ремонт на телевизори и ако толкова е вредило излъчването на кинескопите то аз отдавна да съм умрял и да съм останал без очи. Колата си я карам без да слагам очила и си виждам перфектно . Е вече когато правя телевизорите ползвам 2.5 диоптра но пък и вече съм на 64 години.Относно качеството на изображението то мониторите с кинескоп имам много по добро изображение под какъвто и ъгъл да се гледа монитора. В сервиза си съм със монитор с кинескоп а тук в къщи съм с LCD . Предимството но LCD е че заема по малко място . Това е моето мнение .
                                колега Коцев - какъв е тоз подпис? от какво си разочарован ???

Коментар

Working...
                                X