Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си сменям ли CRT монитора ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да си сменям ли CRT монитора ?

От известно време почна да ме гложди въпроса дали да си сменя най-старата част от компютъра , тъй като малкия гледа филми по около час на ден. Дали LCD мониторите наистина са по-безвредни ? Малко ще ми е гадно да сменя мониторчето тъй като вече 6-та година работи без да е дало дефект и без да има значително намаляване на качеството Навремето дадох половината пари от заделените за компютър пари за да си взема NEC с тръба на Мицубиши и май беше почти най-доброто на пазара. Та дайте по едно мнение какво мислите , пък ако препоръчате и марка LCD няма да ви се разсърдя.
    Brava 1.6 ELX

Здравей колега Аз попринцип съм на принципа нещо като се счупи и чак тогава да го сменя . Стария ми монитор с тръба сдаде багажа и така си взех сегашния ми 19" LG Flatron L1918S . Имах чувтсвото , че виждам повече картина Графиката на игрите ми беше с повече детайли , може би защото стария не беше кой знае какво . Моите очи са по-чувствителни и със стария ме заболяваха след известно време , с новия нямам такива проблеми :D Малкия да каже дали се уморява като гледа , ако не може да си го задържиш сегашния щом ти е верен :D:D:DАко се решиш да си вземаш , гледай да е някоя хубава марка
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Re: Да си сменям ли CRT монитора ?

ruNNer написа:
      .. NEC с тръба на Мицубиши и май беше почти най-доброто на пазара. ..
      супер си е мониторчето !!!а ако взимаш ЛСД гледай сега за FullHD със HDMI входове - има 22" за около 400 лв.иначе за 220 и нагоре за обикновените 19"от световните марки няма голяма разлика - Philips, NEC, Samsung , .. BENQ, избягвай гаражните марки, като метровските Qinc и подобни

Коментар

Най-вече ме интересува като безопасност за очите. Малкия е на годинка и осем и щом отсега прекарва по час пред компютъра и то при положение че гледа само Шрек , не ми се мисли какво ще е по-нататък. Мен по принцип очите не ме болят от моя монитор , ама напоследък повече от 2 часа май не съм преседявал пред домашния компютър.Пък ако го чакам да се счупи , пущината може да устиска до пълнолетие
        Brava 1.6 ELX

Коментар

Здравейте,аз си взех преди 5 дни нов LCD монитор защото старият ми беше CRT и отдавна бях решил да го сменям ,очите след час-два прекарани на него ме заболяваха и не ми бе приятно да стоя повече време пред него.Сега след 5 дни с новият усещам чувствително разликата и се радвам че си взех нов.Моят го взех от Технополис,имат страхотна промоция в момента ако не се е изчерпала вече - монитор ASUS 19" 2000:1 контраст,на 5 милисекунди и всичко това срещу 199 лв.Заслужава си парите и е широкоекранен-само за филмчета
          ----------------------------------------------------------------------------
          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Колега, трябва да си луд да стоиш на CRT, дори и дизайнер да си :D
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го сменяй Очите са безценни, това че не се е развалил не е причина да не го смениш. CRT-тата имат излъчване, имат и трептене (честота на опресняване) - тези неща мноого развалят очите. LCD-тата просто светят. Откакто съм с LCD никога не са ме боляли очите.Особено сега, когато цените им се сринаха, няма причина да не купиш. Грабвай там някакво LCD което ти харесва, като характеристики сега всички са хубави.
              FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

За безвредността може много да се говори. Ако бяха толкова вредни ЦРТ-тата досега дасъм ослепял 100 пъти. Пред компютър съм от 10 годишен, минал съм и през Правец 8Д дето го пусках на телевизор Електрон и съм гледал от 1 метър. Както и да е, взимай ЛЦД и не го мисли много - най-малкото няма да си представишколко място ще се освободи, пък и като вземеш някоя 22-ка (примерно) си е друго.IvanIanushev Здравейте,аз си взех преди 5 дни нов LCD монитор защото старият ми беше CRT и отдавна бях решил да го сменям ,очите след час-два прекарани на него ме заболяваха и не ми бе приятно да стоя повече време пред него.100Hz ако си беше взел нямаше да те болят очите.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                  За безвредността може много да се говори. Ако бяха толкова вредни ЦРТ-тата досега дасъм ослепял 100 пъти. Пред компютър съм от 10 годишен, минал съм и през Правец 8Д дето го пусках на телевизор Електрон и съм гледал от 1 метър. Както и да е, взимай ЛЦД и не го мисли много - най-малкото няма да си представишколко място ще се освободи, пък и като вземеш някоя 22-ка (примерно) си е друго.IvanIanushev Здравейте,аз си взех преди 5 дни нов LCD монитор с защото старият ми беше CRT и отдавна бях решил да го сменям ,очите след час-два прекарани на него ме заболяваха и не ми бе приятно да стоя повече време пред него.100Hz ако си беше взел нямаше да те болят очите.
                  Тук може би не си прав.Бях чел едно проучване,че ако е на 85 херца било по-безвредно отколкото на 100.Дали това е така не се наемам да споря.Относно LCD, да смени го!Препоръчвам ти DELL.Имат невероятни монитори с ъгъл на виждане 178 градуса.Вярно малко са скъпи,но логиката ти е правилна!Задължително скъп и качествен монитор,за да имаш здрави очи.И за да ти е по-евтин DELL-а си го внеси отвън(респективно намери някой да ти го внесе)
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

А какво ще кажете за EIZO или Iiyama ? Навремето май бяха доста качествени. Дали още е така ? Знаете ли някой производител да дава гаранция и да сменя и при 1 изгорял пиксел ?
                    Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
                      А какво ще кажете за EIZO или Iiyama ? Навремето май бяха доста качествени. Дали още е така ? Знаете ли някой производител да дава гаранция и да сменя и при 1 изгорял пиксел ?
                      Ейзо е най доброто което аз съм виждал в магазин.Гаранция за един пиксел имат отделни модели(или поне имаха) на Филипс и самсунг.За малко пари по-добро от кинескопа няма. Аз до колкото съм запознат(не бих спорил защото не съм "разбирач") всяко фокусиране на погледа,може да доведе до нужда от очила.Включително четенето на книга за продължително време.Изморяването на погледа и евентуално главоболие,се предизвиква именно от лъчението на кинескопа,но освен да причиняват дискомфорт,незнам да увреждат. ЛЦД-то не възпроизвежда коректно цветове,подсветката не е равномерна,работи добре само и единствено на оптималната си резолюция.Един хубав кинескоп не би трябвало да довежда до умора.Аз съм с Филипс,с кинескоп ЛГ,опресняване на 85 херца и както можете да съдите и по мненията ми живея в неделим съюз с него. Без оплаквания.Ще го сменя или когато се повреди или когато се изтощи кинескопа.

Коментар

ruNNer написа:
                        Аз не бих давал пари за EIZO или Iiyama. И те са с TN матрици в момента, за тия пари - извинете. Dell имат модели с PVA или MVA матрици и тогава повечето пари си струват. Ей тук има 2 стикнати теми по въпроса, има повече мат’риял за четене отколкото би ти се искало. Колкото до Full HD, препоръчани по-горе - може и да съм пропуснал нещо, ма не си спомням 22 инчов монитор с Full HD, ще трябва да е поне 24. Все пак бюджетът и предназначението имат значение.От евтините варианти имаше ViewSonic в течномаркета с 0 пиксели гаранция и бяха евтини, но са с TN матрица и без DVI - пак опряхме до пари и цели.
                        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Днес си взех един Philips 220CW9FB и определено съм доволен, цената на която закупих е 335лв. Има много хубви цветове 12 000:1, 2ms с DVI и HDCP Ready има и USB вход . Ето така изглежда:
                          Прикачени файлове
                          Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW

Коментар

vesko написа:
                            Колкото до Full HD, препоръчани по-горе - може и да съм пропуснал нещо, ма не си спомням 22 инчов монитор с Full HD, ще трябва да е поне 24. Все пак бюджетът и предназначението имат значение.
                            как да си спомняш като са съвсем нов внос, 2009 г.

Коментар

Аз още си седя на CRT, по-специално dell p1230. Специално ако се занимаваш с предпечат,cad и т.н., не мисля че сега е момента да сменяш CRT-то. Иначе за зяпане на всякакви небивали и бивали работи ... взимай това което е с най-добра гаранция.

Коментар

Working...
                              X