От известно време почна да ме гложди въпроса дали да си сменя най-старата част от компютъра , тъй като малкия гледа филми по около час на ден. Дали LCD мониторите наистина са по-безвредни ? Малко ще ми е гадно да сменя мониторчето тъй като вече 6-та година работи без да е дало дефект и без да има значително намаляване на качеството Навремето дадох половината пари от заделените за компютър пари за да си взема NEC с тръба на Мицубиши и май беше почти най-доброто на пазара. Та дайте по едно мнение какво мислите , пък ако препоръчате и марка LCD няма да ви се разсърдя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си сменям ли CRT монитора ?
Collapse
X
-
Здравей колега Аз попринцип съм на принципа нещо като се счупи и чак тогава да го сменя . Стария ми монитор с тръба сдаде багажа и така си взех сегашния ми 19" LG Flatron L1918S . Имах чувтсвото , че виждам повече картина Графиката на игрите ми беше с повече детайли , може би защото стария не беше кой знае какво . Моите очи са по-чувствителни и със стария ме заболяваха след известно време , с новия нямам такива проблеми :D Малкия да каже дали се уморява като гледа , ако не може да си го задържиш сегашния щом ти е верен :D:D:DАко се решиш да си вземаш , гледай да е някоя хубава маркаFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
-
u_bo
Re: Да си сменям ли CRT монитора ?
ruNNer написа:.. NEC с тръба на Мицубиши и май беше почти най-доброто на пазара. ..
Коментар
-
Най-вече ме интересува като безопасност за очите. Малкия е на годинка и осем и щом отсега прекарва по час пред компютъра и то при положение че гледа само Шрек , не ми се мисли какво ще е по-нататък. Мен по принцип очите не ме болят от моя монитор , ама напоследък повече от 2 часа май не съм преседявал пред домашния компютър.Пък ако го чакам да се счупи , пущината може да устиска до пълнолетиеBrava 1.6 ELX
Коментар
-
Здравейте,аз си взех преди 5 дни нов LCD монитор защото старият ми беше CRT и отдавна бях решил да го сменям ,очите след час-два прекарани на него ме заболяваха и не ми бе приятно да стоя повече време пред него.Сега след 5 дни с новият усещам чувствително разликата и се радвам че си взех нов.Моят го взех от Технополис,имат страхотна промоция в момента ако не се е изчерпала вече - монитор ASUS 19" 2000:1 контраст,на 5 милисекунди и всичко това срещу 199 лв.Заслужава си парите и е широкоекранен-само за филмчета----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го сменяй Очите са безценни, това че не се е развалил не е причина да не го смениш. CRT-тата имат излъчване, имат и трептене (честота на опресняване) - тези неща мноого развалят очите. LCD-тата просто светят. Откакто съм с LCD никога не са ме боляли очите.Особено сега, когато цените им се сринаха, няма причина да не купиш. Грабвай там някакво LCD което ти харесва, като характеристики сега всички са хубави.FIAT Bravo 1,9 JTD GT
Коментар
-
За безвредността може много да се говори. Ако бяха толкова вредни ЦРТ-тата досега дасъм ослепял 100 пъти. Пред компютър съм от 10 годишен, минал съм и през Правец 8Д дето го пусках на телевизор Електрон и съм гледал от 1 метър. Както и да е, взимай ЛЦД и не го мисли много - най-малкото няма да си представишколко място ще се освободи, пък и като вземеш някоя 22-ка (примерно) си е друго.IvanIanushev Здравейте,аз си взех преди 5 дни нов LCD монитор защото старият ми беше CRT и отдавна бях решил да го сменям ,очите след час-два прекарани на него ме заболяваха и не ми бе приятно да стоя повече време пред него.100Hz ако си беше взел нямаше да те болят очите.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:За безвредността може много да се говори. Ако бяха толкова вредни ЦРТ-тата досега дасъм ослепял 100 пъти. Пред компютър съм от 10 годишен, минал съм и през Правец 8Д дето го пусках на телевизор Електрон и съм гледал от 1 метър. Както и да е, взимай ЛЦД и не го мисли много - най-малкото няма да си представишколко място ще се освободи, пък и като вземеш някоя 22-ка (примерно) си е друго.IvanIanushev Здравейте,аз си взех преди 5 дни нов LCD монитор с защото старият ми беше CRT и отдавна бях решил да го сменям ,очите след час-два прекарани на него ме заболяваха и не ми бе приятно да стоя повече време пред него.100Hz ако си беше взел нямаше да те болят очите.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
ruNNer написа:А какво ще кажете за EIZO или Iiyama ? Навремето май бяха доста качествени. Дали още е така ? Знаете ли някой производител да дава гаранция и да сменя и при 1 изгорял пиксел ?
Коментар
-
ruNNer написа:А какво ще кажете за EIZO или Iiyama ? Навремето май бяха доста качествени. Дали още е така ? Знаете ли някой производител да дава гаранция и да сменя и при 1 изгорял пиксел ?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
u_bo
vesko написа:Колкото до Full HD, препоръчани по-горе - може и да съм пропуснал нещо, ма не си спомням 22 инчов монитор с Full HD, ще трябва да е поне 24. Все пак бюджетът и предназначението имат значение.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар