Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се пръсна от яд!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Това ме заинтригува. Я ни светни повече, какво имаш предвид под "нечие място"?Цяла тема разнищихме тук за "правото" на някои над определено място пред блока или пред къщата му...За какво е глобата в Германия не ми е много ясно. Моля те, _жоро_, поясни.Предполагам не става въпрос за "нечие" място, щото някой просто си го е заплюл...
    Не става въпрос за заплюване.Като наемеш апартамент или къща тука имаш лично твое строго определено място за паркиране на което седи номера на апартамента или номера на колата ти.Още в обявата за наем пише с колко паркоместа разполага имота.Аз лично имам две места.Едното е открито,а другото е в подземния гараж на сградата.Тези места са си лично мои,аз плащам за тях и абсолютно никой няма право да паркира на тях!Естествено ако някой паркира на тях аз няма да му одера колата,а ще звънна в полицията и след максимум 10 минути проблема ще е решен по възможно най-културния начин.Общо взето тук мястото за паркиране си е частна собственост.Както никой не може да ми влиза вкъщи без мое разрешение,така и не може да паркира на паркомястото ми без разрешение.Нещата са прости и ясни и няма никаква драма между съседите.РЕД И ДИСЦИПЛИНА Поздрави,Жоро
    Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
    Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Дургият момент е,че ако паркирането се извършва на улица без определени парко места има знак забранено паркирането и отдолу с таблка е указано изключението за притежатели на разрешително номер еди кой си.Съответно това разрешително се дава на живущите в сградите на улицата срещу заплащане!Относно случая с колегата....какво да ти кажа? Две вечери колата нощува пред блока и днес На предния капак някой е надрал с ключ свастика (за незнаещите какво е това - хитлеристки кръст)Сега се чудя дали е съсед или е случайно преминаващ наркоман?Дали някой не го е яд,че завърших в Германия....Само да можех да видя кое е копеленцето....директно за ушите и при родителите му да ми платят боядисването отново.....
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

_жоро_ написа:
        [...аз плащам за тях
        Ей тук е разликата между паркоместата в Германия и в България.Тук хората си мислят, че след като е спрял 5 пъти на едно и също място, това го прави негово...Сега се сещам, че като ходих в Солун на гости на мои приятели, и те казаха че в наема им влиза и паркомясто. Паркомястото обаче беше в двора на кооперацията. А на улицата всеки можеше да си паркира където си иска. И като се сетя колко пренаселено беше с коли, направо се чудя как никой не дойде да каже "аланкоолу, паркирАл си ми на мЕстото". А Темпрата я бях паркирал няколко къщи по-нагоре по улицата, където намерих свободно за момента място.

Коментар

dudulia написа:
          Дургият момент е,че ако паркирането се извършва на улица без определени парко места има знак забранено паркирането и отдолу с таблка е указано изключението за притежатели на разрешително номер еди кой си.Съответно това разрешително се дава на живущите в сградите на улицата срещу заплащане!Относно случая с колегата....какво да ти кажа? Две вечери колата нощува пред блока и днес На предния капак някой е надрал с ключ свастика (за незнаещите какво е това - хитлеристки кръст)Сега се чудя дали е съсед или е случайно преминаващ наркоман?Дали някой не го е яд,че завърших в Германия....Само да можех да видя кое е копеленцето....директно за ушите и при родителите му да ми платят боядисването отново.....
          точно това ме тормози най-многодали е някое просто парче което просто е преминавало покрай колата ми или е някой от блока ... ако е от блока много жалко защото няма основание да ми прави мизерии .. а ако е някой минаващ ... поне ще мога да си го обясня с простотията на днешните младежи наркоманчета и келеши ...
          Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
          Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

колега, пийни едно уискинце и се наслади на приятна компания такива неща се случват и се оправят здраве да е нормално е да се ядосваш и аз много се ядосвам, а знаете, че бая преживях с тоя фиат, то не бяха удари - все на паркирана кола, прегрявания, картери, проблеми с електрониката, ама какво да направиш.. такива са ни колиге и манталитета на много хора, аз като видя вдигнати чистачки и ги свалям, това е много селски маниер, да спреш пред нечий гараж да, ама иначе, айде бе, да ме хванат за чурката редовно се карам с хората в квартала и никой не смее нищо да ми каже, не че съм едър или боен, но просто има казвам като имат претенции, в общината и служебен абонамент и глей как млъкват
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

Защо отмъщението да е лошо нещо? Трябва ли някой да остава безнаказан за злодеянията си? Не мисля така... След като на предишната ми кола добри съседи причиниха много щети, подадох оплакване в полицията. Обещаха от своя страна да направят всичко възможно. След 3 седмици ме извикаха и любезно обесниха, че са безсилни. Дадоха ми служебна бележка за пред застрахователите. На едно събрание на входа отидох и аз, и ясно заявих, че след 3 дена поставям камера на прозореца и ако някой си позволи своеволия, освен че ще ползвам записа за доказване на вина, ще му направя колата на сол до основи. От тогава никой не ми е докосвал колата и любезно всеки намира място къде да паркира без разни излишни провокации. Интересното е, че сега и съседите ми са спокойни, тъй като има кой да наблюдава и техните коли. Иначе 90% бяха против събирането на средства за направата на видео-наблюдение, с което лично щях да се заема да изготвя. И тъй като тогава се правиха не ербапи им заявих най-категорично ако утре пострада техният автомобил изобщо да не търсят запис от мен, тъй като такъв няма да им предоставя!
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Immortal написа:
                _жоро_ написа:
                Абсолютно съм съгласен,за съжаление.В Германия като паркирам на нечие място обикновенно ме чака полиция и следва глоба а не дебилски изпълнения по колата ми!
                Това ме заинтригува. Я ни светни повече, какво имаш предвид под "нечие място"?Цяла тема разнищихме тук за "правото" на някои над определено място пред блока или пред къщата му...За какво е глобата в Германия не ми е много ясно. Моля те, _жоро_, поясни.Предполагам не става въпрос за "нечие" място, щото някой просто си го е заплюл...
                ...и на мен ми стана любопитно за тази ситуация-да те чака полиция и глоба...?!?
                "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
                  ...
                  ха ... съкварталничка :P
                  Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
                  Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Наскоро си дойде един мой набор от Америка .Ходил беше при сина си там .Та той каза следното .До блока в който живее сина му има паркоместа и понеже мястото не е голямо е определено за едно семейство само място за една кола . Сина му и снаха съответно имат всеки кола и едната я оставят вечер на платен паркинг наблизо .Другото сина му в началото като си купил колата слезнал една неделя вдигнал и капака и почнал нещо да я човърка . Веднага му направили забележка че тук не е сервиз и и си има места за такава дейност и да сваля капака . Та такива са законите там ,а тук всеки прецаква другия и се прави на велик.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                    X