Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило - бензин или дизел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стило - бензин или дизел?

Кое мислите е по-добрия вариантстило 1.8 16в 133коня или 1.9 жтдмного се двоумяще ми помогнете ли?И да питам модераторите не е ли време форума да има за всеки модел фиат по една основна тема така че всяка жаба да си знае гъола и да става по-лесно търсенето на инфо за определена кола?Неясно заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Punto HGT - total
    Punto 1.2 16v Sporting - total
    Punto 1.2 - alive
    Toyota celica t23

Предполагам дизелака ще е по-икономичен.Личното ми мнение, че с гьолове ще стане по-лошо.В Ситроен форума са ката и не ми харесваше.Повечето (не всеки) си чете собствения раздел.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е да ама сега като ме интересува да прочета мнения за стило и трябва да ровя като боболечка и накрая се обръщам към гоогле
      Punto HGT - total
      Punto 1.2 16v Sporting - total
      Punto 1.2 - alive
      Toyota celica t23

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/search.php
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

SIII написа:
          Е да ама сега като ме интересува да прочета мнения за стило и трябва да ровя като боболечка и накрая се обръщам към гоогле
          Темата е разисквана много пъти. Не е по-добре да е иначе. Много от нещата са еднотипни, и няма голямо значение дали колата ти е стило или типо, или мареа, или мултипла.По темата - ако парите не те притесняват, вземи си бензиновия двигател, ще ти харчи доволно. Ако парите те притесняват - вземи си бензиновия и му сложи газ. Абе вземи си бензиновия, исках да кажа. Нямам никакви аргументи защо.

Коментар

SIII написа:
            боболечкачка, боболечкачка-а, боболечкчка-а
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Абе каквото и да си вземеш - за смяна на крушките на левия фар се разглобява половината кола.... Както и да е - аз лично ако се качвам на Стило - бих си взел дизелче и ще го чипна, мамка му...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                Абе каквото и да си вземеш - за смяна на крушките на левия фар се разглобява половината кола.... Както и да е - аз лично ако се качвам на Стило - бих си взел дизелче и ще го чипна, мамка му...
                ооо да също съм на ЖТД-то ...по приличен разход...по готин звук, друго си е да мърка зверчето под капака...дизела си е дизел...
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

JTD според мене е по-добрият избор и то не само заради ниския му разход, а и за по-голямата еластичност на двигателя
                  FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
                  FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

Ако искаш колата ти да се изстрелва като изтребител и често да навестяваш бензиностанциите си вземи 1,8, ако не ти се дават много кинти за гориво, газта е стотинки вече. Лявата крушка може да я смениш само 1 път като сложиш ксенон, еърбега на пасажерската седалка се оправя с контактен спрей или само с почистване на буксите с нещо остро.Абе каквото и стило да вземеш се приготви за много положителни емоции.

Коментар

kiselo написа:
                      Yavor написа:
                      ооо да също съм на ЖТД-то ...по приличен разход...по готин звук, друго си е да мърка зверчето под капака...дизела си е дизел...
                      Спора между нафтата и бензина ще е го има поне докато свърши петрола на Земята, но да кажеш, че дизеловия двигател има по-хубав звук , е 101% грешно твърдение!!!
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                        Спора между нафтата и бензина ще е го има поне докато свърши петрола на Земята, но да кажеш, че дизеловия двигател има по-хубав звук , е 101% грешно твърдение!!!
                        Е, хубава работа, за звука ли ще се хванем, че стария ми пунтьо 1,7 ТД пееше като славейче.

Коментар

Да, спорове ще има. Винаги съм карал бензинови коли. Първия дизел, който карах беше на служебната ми кола и малко се позамислих. Отскоро карам JTD - то от подписа ми и вече не искам да помисля за мирис на бензин. Ти си преценяй, изхождай от парите с които разполагаш и приоритетите на, които залагаш. Ако изхождаш от разхода- с дизела ще бъдеш по-добре. Аз се родих в това отношение.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз съм ЗА дизела!И в темата за "147" писах, че "1.9-8v JTD" много лесно става близо 150к.с. срещу 500лв. - ще върви повече от 1.8 бензин и ще харчи по-малко, със сигурност Единственото условие е да си отваряш очите не на 4, а на 8, за да си намериш читав екземпляр

Коментар

dikanio написа:
                              относно грешното ми твърдение мисля че може да спорим до утре...затова няма смисъл да го правим просто е невъзможно да ме убедиш в обратното
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                              X