Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прецакаха ме яко

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Прецакаха ме яко

    Преди 1 година си продадох фиата на един "познат" с уговорката да го прехвърлим до месец,обаче не стана точно така.Цяла година ходя подире му а той все ми казва другата седмица ще видим сега съм зает и такива разни.Днес си виждам старото фиатче и си викам еи сега го хванах,обаче гледам се качва друго момче питам го аз от каде взе фиата,а тои ми вика че го купил преди 5 мес.от някой си гошо-трети човек, много се ядосах и понеже моя познат няма желание да прехвърлим колата се чудя дали да не я обявя за изчезнала, вие как мислите?
    Fiat Croma 1.9TDid-96g
    min-3.9/100
    max-7/100

    #2
    Ако можеш да намериш новият собственик,му я прехварли на него.Ако неще,тогава я обяви за изчезнала,защото се почва да плащаш данъци и др.. работи.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

    Коментар


      #3
      Ами явно немога да го намеря
      Fiat Croma 1.9TDid-96g
      min-3.9/100
      max-7/100

      Коментар


        #4
        бате ако несиго регистрирал в общината изобщо несе занимаваи.но наи-добре е да намериш собсвеника
        фиат браво 1.6 16v

        Коментар


          #5
          Вкарал си се в кофти филм. Имаш ли поне пълномощно, с което си предоставил колата или просто така - дай ми парите, на ти колата ? Ако имаш пълномощно, можеш да го оттеглиш и да пратиш нотариална покана на човека, който си упълномощил, да ти върне колата. Ако не - става много сложно. Ако я обявиш за изчезнала, си е вид измама и накрая може ти да излезеш виновен.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

          Коментар


            #6
            Обясни му на този пич как стоят нещата, и ако не разбира от дума - кажи че колата ти е открадната, и на другия ден "уж случайно" си я намери, и се обади в полицията, ама така ще създадеш проблеми и на купувача с чиста съвест. А защо още миналата година не си я обявил за изчезнала, щом този ти прави номера ?

            Коментар


              #7
              Ако сте сключили договор за покупко-продажба пред нотариус, може с твоето копие на договора да отидеш в общината по адресна регистрация и да отпишеш колата от твоето име.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

              Коментар


                #8
                Очевидно точно това не е направил, колега.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

                Коментар


                  #9
                  Не сме правили договор защото познавам жена му,ама той се оказа голям мошеник пича
                  Fiat Croma 1.9TDid-96g
                  min-3.9/100
                  max-7/100

                  Коментар


                    #10
                    gantcho написа:
                    Очевидно точно това не е направил, колега.
                    И също така очевидно сам се е прецакал.
                    Marea Weekend HLX Jtd 110

                    oO(_)____////____(_)Oo

                    Коментар


                      #11
                      Аз баузстина първо бих потърсил новия собственик за да се разбера с него и после ако не е човек да се разправяме с куките щото ако е някои разбран и накрая да ти е гадно, че не си говорил с него...А немога да разбера как става да ти продадат колата като теб те няма а тя се води на твое име тва го има само в България!!!
                      Subaru B9 tribeca 3.0
                      Peugeot 307 04
                      Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                      Fiat Brava 1.6 16V 103

                      Коментар


                        #12
                        Не подценявай ситуацията. С колата ти може да бъде извършено нарушение на ЗДП или дори криминално престъпление. Единственият ти полезен и законен ход според мен е да подадеш жалба в полицията и да опишеш ситуацията 1:1 . Ще си намериш и свидетели, които да потвърдят, че е имало уговорка да прехвърлите колата след някакъв пробен период, но купувача се укрива и т.н. Ако пък не намериш и свидетели, става "твоята дума срещу неговата". Но все едно - трябва да има следа в полицията, че колата ти не е при теб. Реално излиза, че той е ползвал колата една година без да плаща данъци, което е вид измама. Така че има защо да подадеш жалба, но ти трябват и надежни свидетели.А всъщност ти ли си законния собственик на колата по талон ? Да не се окаже нещо съвсем заплетено ...
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                        Коментар


                          #13
                          Ами без някакъв договор, който да е нотариално заверен не може да се осъществи прехвърляне в която и да е община.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

                          Коментар


                            #14
                            Snake ти е описал най-добре ситуацията.Сега с тези камери, всички нарушения, които се извършат с тази кола се пишат на теб. Всички глоби се издават на теб, като ще те извикат да кажеш кой е караш колата. При условие, че не можеш да кажеш кой е карал колата - глобата си остава за теб.Ами ако удари и убие човек???Изобщо КОЛЕГИ, НИКОГА НЕ ПРОДАВАЙТЕ КОЛАТА СИ БЕЗ ДА Я ПРЕХВЪРЛИТЕ ВЕДНАГА !!! Положението може страшно да се усложни!Колега, щом познаваш жената на човека, на който си я продал, намери го и го ЗАДЪЛЖИ да намерите в кой е колата в момента. Ако не иска да ти съдейства, подай жалба, както ти е описал Snake.Опиши истинската ситуация, кажи че сте се уговорили за пробен период - нещо такова... Това изобщо не е шега работа. Не можеш да си представиш в каква каша можеш да се забъркаш.Успех!

                            Коментар


                              #15
                              Мдаа, аз с една Самара ям чокъра вече 5-6 години...И за национално съм я пуснал преди повече от 2 години, ама полицията си джурка макарите и нищо не се случва.2 пути съм писал обяснение и това е...Аз данъка си го платих тази година - целия накуп, 255лв, а за 2009 пак ще имам да плащам 40-50лв.., лошото е че искам поне да я отпиша от мое има, вече 2 години нямя решение на прокуратурата, че е изчезнала, а тя явно е в някой двор или на скрап... Ама като нямам номерата не мога да я отпиша от мое име.Така че колега - хващай ги за врата тия, или направо текущия собственик ( този дето я кара ) и отивайте и му я прехвърляй на него, ако трябва даже дай някой лев за прехвърлянето, щото иначе само данъците да плащаш - пак боли...Докато не направят да се проверява платения данък за текущата година като те спрат, като застраховката и винетката - оправия няма...
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                              Коментар

                              Working...
                              X