Най-вероятно е с много дърта карта, трябва да се инсталира легаси драйвера за нвидия.Предлагам да ползва това туулсче ENVY
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой Линукс? - Избрах!
Collapse
X
-
bubachko
GeForce4 MX440. Когато съм инсталвал друг път КДЕ3 никога съм нямал ядове с драйвери и ведно си пита кат се инсталира Х-а каква е резолюцията, монитора, картата... бе сичко. Тук нищо не пита и не работи нито с нормалния дривер, нито с легацито нито със стандартния nv драйвер... иска си неговото и това си е, акана работа. И не спира да пуска едни досадни попъпи....Както и да е аз се забавлявам Днека на убунту, утре сусе, другиден нещо друго... Стана ми ясно от де и на дека дуа ветъро дет се вика. Дока не си харешем нещо. Ако не - винаги мога да си се пребора и да си карам с либиното БСД
Коментар
-
bubachko
Готово колеги! Спрях се на КУбунту - върви леко и приятно, няма ядове засега с нищо, всичко върви на пушка. Даже и прехода от виндовс минава доста приятно, никак не липсва удома.Имам обаче едно терсание, дето до бяс ме докарва. Досега колкото пъти съм пипал КДЕ, никога не съм имал ядове, но това направо ме изуми и ме озадачи... Скрили са от главното меню Контрол центъра а КДЕ и са махнали търсачката... а на нейно място са сложили една малоумщина - Стриджи... Не мога нищо да намеря по диска, ни фаил, ни директория... Засега това най ме тормози...Та някой знае ли какво е решението или поне да даде насока?
Коментар
-
Почти като на Windows е търсенето.Като си отвориш някоя директория и горе в менюто,мисля че беше в туулс,има опция find.В момента съм взел захранването от компютъра ми с Kubuntu и не мога да ти оговоря по-точно,че и аз съм новак още и не съм ги много запомнил нещата.Ти коя версия си сложи Kubuntu 8.10 с KDE 4.1 мисля че беше или предната версия?
Коментар
-
bubachko написа:Готово колеги! Спрях се на КУбунту - върви леко и приятно, няма ядове засега с нищо, всичко върви на пушка. Даже и прехода от виндовс минава доста приятно, никак не липсва удома.Имам обаче едно терсание, дето до бяс ме докарва. Досега колкото пъти съм пипал КДЕ, никога не съм имал ядове, но това направо ме изуми и ме озадачи... Скрили са от главното меню Контрол центъра а КДЕ и са махнали търсачката... а на нейно място са сложили една малоумщина - Стриджи... Не мога нищо да намеря по диска, ни фаил, ни директория... Засега това най ме тормози...Та някой знае ли какво е решението или поне да даде насока?Код:locate xorg.conf
Код:find / -name ’xorg.conf’
Коментар
-
bubachko
peho написа:Почти като на Windows е търсенето.Като си отвориш някоя директория и горе в менюто,мисля че беше в туулс,има опция find.В момента съм взел захранването от компютъра ми с Kubuntu и не мога да ти оговоря по-точно,че и аз съм новак още и не съм ги много запомнил нещата.Ти коя версия си сложи Kubuntu 8.10 с KDE 4.1 мисля че беше или предната версия?LiGuru написа:...Само не така :D , за чии ти е тоя Линукс, като го ползваш като Windows.Ти нали беше фен на BSD, нали знаеш кой ги въвел тия понятия като GOOGLE IT...Код:locate xorg.conf
Код:find / -name ’xorg.conf’
Код:bubba@bubba:~$ /usr/bin/updatedb.mlocate/usr/bin/updatedb.mlocate: can not open a temporary file for `/var/lib/mlocate/mlocate.db’
Коментар
-
Humppa
Първите команди, които трябва да напишеш в командния шел саsudo apt-get upgradeиsudo pat-get update:D
Коментар
-
bubachko
Аз понеже се движа се малко след постовете...Ами идеята е, като правя нещо по настройките адски много ме депресира това непрекъснато прибавяне на sudo пред всяка команда. А междодругото намерих решението... Просто самия акаунт е бил деактивиран... Много странни разбирания за сигурност има това Линукса начи. Логнал съм се начи аз с моя акаунт - примерно "бубачко" с парола "ппп". Ако искам да направя нещо, както например преди малко с ъпдейта на базата данни за търсене - не може просто така. явно нямам права. затова - слагаш едно sudo отпред и командата заспива. Но защо подяволите ме пита за моята парола, а не тази на руут-а, след като от моя акаунт не мога да изпълня команда без sudo?! Адски безмислено ми се вижда... Същото е и когато от КДЕ се опиташ да направиш нещо административно. Не пита са рутска парола, а и моята върши работа...
Коментар
-
sudo == Supper user DOНяма нищо странно в това което се прави, ти си в sudoers и имаш root права. Това те предпазва от доста лоши моменти защото с един "auto run" скрипт мога да ти рушна цялата система. Отделно не ти се налага да дебнеш дали компа не си го изпуснал от поглед. Просто без паролата никои, нищо не може да барне. Относно това дали можеш да се логнеш като руут..Няма ядове, но не ти го предпоръвам. Първо ако изпълняваш команди под руут, ползвай su или open root shell. Иначе ето какво ти трябва:Код:sudo passwd root
Код:sudo kate /etc/kde3/kdm/kdmrc
Код:find "AllowRootLogin"change the value to "true"save, logout, log back in as ROOT!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар