Отн. средствата за поддържане на форума
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бихте ли отделяли средства за поддържането на форума?
Collapse
X
-
20-30лв. е нормално да се отделят за подръжка на форума от потребител. Аз бих дал пари за форума Има и други начини примерно един телефон и да пращаме по един SMS всеки месец като цената на SMS-а може да е примерно 2лв. Има ме си сдружение , има ме си и ковчежник мисля че това не е проблем. Това с SMS-а го давам като идеа защото е по лесно , сега някой ще каже че оператора като си вземе неговото като спаднеш и ДДС-то и щяло да остане по-малка сумата но за сметка на това си стоиш в къщи и пращаш SMS не се разкарваш да правиш преводи по банки :D Мисля че това не е невъзможно.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:20-30лв. е нормално да се отделят за подръжка на форума от потребител. Аз бих дал пари за форума Има и други начини примерно един телефон и да пращаме по един SMS всеки месец като цената на SMS-а може да е примерно 2лв. Има ме си сдружение , има ме си и ковчежник мисля че това не е проблем. Това с SMS-а го давам като идеа защото е по лесно , сега някой ще каже че оператора като си вземе неговото като спаднеш и ДДС-то и щяло да остане по-малка сумата но за сметка на това си стоиш в къщи и пращаш SMS не се разкарваш да правиш преводи по банки :D Мисля че това не е невъзможно.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Всеки ще има възможност, но после част от тези "всеки" ще претендира за разн неща - което сигурно е правилно след като даваш и 1лв. да претендираш за нещо, каквото и да е било то. А като се замислим колко много хора биха могли да отделят-е не можеш им угоди после..Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Фактът че има хора които са съгласни да дадат и такива които не са съгласни показва че в момента е избран най удачният вариант за финансиране на форума - чрез показване на платена реклама. Така всички дават своя принос.Разбира се след като има хора готови да помогнат и финансово е могат да го направят вече. Като станат членове на сдружение "Фиат Форум България". Това е най прозрачният и юридически издържан начин това да стане. Много по дбър от простото събиране на пари на ръка.Всички членове ще ползват преференции при всички меропроятия организирани от сдружението. Като всички те ще имат възможност да определят за какво и как да се харчат събраните средства на Общото Събрание на дружеството.Въпреки че подхванахме темата за парите тя не е основната цел на това сдружение. То има за цел да популяризира марката Фиат и да осигури повече обществени прояви на всички фиат-маниаци в България. Подобни сдружения имат всички по разпространени марки в България.Умишлено сме избягнали употребата на думата "клуб" в неговото наименование за да няма асоциации с едно друго сдружение което се казваше "Клуб Фиат България" и което така и не проработи. Дано сега имаме успех и новият фиат клуб стане масов.
Коментар
-
Пуснал си анкета - хубаво. Всеки заявява готовност да дарява средства за форума - още по - хубаво.На базата на досегашния опит обаче си позволявам да се усъмня в този начин за набиране на средства за форума.Като се пише тука - всеки е съпричастен, готов да дава и прочее, като се опре обаче до действие - се получават други резултати.Когато се наложи да се купува сървър за да продължи самото съществуване на форума бяха пуснати съответните теми, като много добре си спомням, че пуснахме по 1 тема в най-четените раздели на форума.Ето го резултата: Nino - 100 лв. kiro_of_the_day - 30 лв. vesko.t - 100 лв. hit-ko - 100 лв. perlsite - 20 лв. rustston - 20 лв. pecho - 30 лв. vladim - 50 лв. kluchar - 70 лв. doofiat - 20 лв. 01 - 50 лв. zgabrovski - 100 лв. Списъка е публикувам в тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10349От този списък - само колегите с болтнатите никове към онзи момент не бяха от членове на модераторския екип. По никакъв начин не искам да кажа, че това ще се случи и сега, но позволете ми да се съмнявам, че ще се повтори.Ето защо на форума и на сдружението съответно му е нужен един сигурен източник насредства, за да продължава съществуването си и да се развива! Да се разчита на дарения е несериозно.Да не говорим пък , че когато възникнат инзвънредни обстоятелства трябва и да има някакви резерви за да се отреагира веднага.Да аз също мога да отделя 20лв. за форума дори месечно мога да го правя, но не е в това въпроса.Ето защо няма да гласувам в тази анкета.Има и още много аргументи, ама трябва и да бачкам сега та зесега стига.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз мога да отделям 5-10лв/месец да потдържане на форума.Мисля, че и голяма част от потребителите на форума могат да отделят 20лв. в рамките на една календарна година, без да търсят някакви "специални" придобивки.Все пак от тук се черпят безценни знания и съвети.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Мисля, че е достатъчно само кликването по рекламките от Гугъл. AdSense си носи добри приходи, ако се направи както трябва.Разгледайте форума в сайта от подписа ми. Всяко второ съобщение е от "гугъл-бот", т.е. специален add-on във форума и се печели добре.Нямам нищо против да се направи и тук по същия начин.Нека се каже: толкова пари отиват за това, толкова за онова... а не да се дават пари и да не се знае за какво, както е в държавата ни.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Тук вече има рекламен блок от Гугъл Адсенс. Намира се най долу на страницата. Сложен е там именно за да създава по малко неудобство.Но повечето рекламни програми изискват освен гледане и кликане върху банерите. Дори има някои които плащат единствено при кликване върху банера.Затова събраните средства са сравнително малки. Но въпреки това в момента форумът се финансира изключително от тях.Така че за поддръжка на форума според мен не е редно да се искат пари защото едни ще дадат а други -не.Може би ако нещо го закъсаме и на карта е съществуването му и не можем да се справим само модераторския екип - тогава. Но това ще бъде изключение.Да не забравяме че в момента един колега - Zgabrovski предоставя напълно безплатна колoкация на сървъра. Ако трябваше тази услуга да се плаща ...Искам да допълня че тази анкета е пусната от потребител на форума и тя няма нищо общо с неговата администрация.
Коментар
-
Тези, които не искат рекламата искат да си плащат месечна такса, за да ползват форума ли? Много ларж тия хора бре :P Евала, хайде изваждайте парите!Що за глупост е като има алтернативни, съвременни начини за набиране на средства, да се събират пари и някой като падар да бие камбаната и да зове: "Дайте пари, иначе форума ще спре!" Ехооооо, я се събудете! Това беше едно време. Животът се променя. Огледайте се и не се дръжте като госпожици, на които са им ползвали червилото!Колеги, форумът се грижи за своите потребители и ви помага. Той за щастие се поддържа от много добри и честни хора, които жертват лично време и усилия за развитието му! Пример: В неделя на срещата са се раздавали карти за намаление от бензиностанции "Еко". Това е поредната услуга за потребителите на форума.Друга така е отстъпката в доста магазини за авточасти с 10%.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар