Значи моят проблем е следният:Една вечер случайно ровейки се из нета попадам на сайт за компютърни части втора употреба. И понеже моят компютър е нов но с вградена видеокарта решавам да си закупя от въпросният сайт видеокрта втора употреба за 33$ с доста добри параметри. На следващия ден се обаждам на фирмата и някакъв господин ми вдига привидно учтив и му казвам какво ще искам и той казва добре ще я пратим по еконт-а след няколко дена. Пристига въпросната карта инталирам я на компютъра играя Need for speed pro street и след 15 минути целия екран става на бели платна и картината стана като пъзел. Излизам от играта с ctrl+alt+del и гледам че целия десктоп е в някакви черти наподобяващи конци но само че в зелен червен и син сцят рестартирам компютъра пак същата работа. На другия ден звъня във фирмата и казвам че видеокартата е дефектна(а тя има 1 месец гаранция) и човека почва да се обеснява че нещо при транспорта е станало и ми казва да им я пратя и те ще ми дадат друга за моя сметка. Пращат ми те новата слагам я играя 2 дена и пак същата история. Е какво да правя вече 18 лева до тука имам само такси за пратките и 50 лева е картата и все развалени ми пращат бива ли такова нещо. Сега мисля да им се обадя и да им кажа да ми връщат парите ама да видим какво ще стане.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как може да има такива мошеници?
Collapse
X
-
Митко, гледам че си от Сливен. Такива хубави магазини за части има, що ти трябваше от интернет... а и никога нямаше да имаш проблеми с връщане. Иди при Евгени и си вземи хубава карта, че и за по-малко пари може да е - срещу Била на спирката или в другия им магазин - на паркинга пред хотел Сливен...Иначе опитай пак да ти я сменят, но... в крайна сметка е втора употреба... Ако е с вентилатор - виж дали й работи вентилатора, да не би да е затегнал нещо и да прегряват като поработят малко...
Коментар
-
u_bo
mitkosoft написа:ами на цял живот все съм взимал от евгени даже компютъра го взех от там новия но за видео карта хубава ми искаше над 100 лева а тая уж по евтина ама незнам ше звъня утре. Вентилатора бачка за съжаление проблема е някаде из ядрата на графичния процесор
Коментар
-
u_bo написа:mitkosoft написа:ами на цял живот все съм взимал от евгени даже компютъра го взех от там новия но за видео карта хубава ми искаше над 100 лева а тая уж по евтина ама незнам ше звъня утре. Вентилатора бачка за съжаление проблема е някаде из ядрата на графичния процесорTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Оф незнам направо но не мисля че са драйвъри защото проблема идва след време а не веднага примерно работи картата 1-2 дена и после се появяват тея проблеми. Сменях какви ли не драйвъри от последните месеци дето са излизали и пак същата работа просто за мене щом е втора употреба кой знае колко е здрава ама късно е набих си го вечеFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Оф незнам направо но не мисля че са драйвъри защото проблема идва след време а не веднага примерно работи картата 1-2 дена и после се появяват тея проблеми. Сменях какви ли не драйвъри от последните месеци дето са излизали и пак същата работа просто за мене щом е втора употреба кой знае колко е здрава ама късно е набих си го вече
Коментар
-
да ама нали ви казвам проблема дойде 2 дена след като работи картата преди тва нямаше проблем ак ое драйвър едва ли драйвъра ще се скапе след 2 дена чак а и невийдам как а и при това вградената карта си работи със същия драйвър и при нея няма проблем. А какъв може да е проблема с компютъра след като съм го копувал септември месец 2008 може да се каже че е почти новFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Vladim написа:На мен ми прилича на проблем с компютъра, а не с видеокартите...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Аз като член на hardwarebg.com мога абсолютно да ти кажа че това е проблем от картата! Най-вероятно самата карта прегрява и се появяват така наречените "артефакти"!! Щом след като стане и рестартираш и отново се виждат значи е от картата, а не от драйвъри, монитор няма защо да го намесваме, щом не правил проблем преди!!Това евентуално може да се оправи след ревизиране на охлаждането или ако се сложи нов video bios на картата, защото може този да не е оригинален!! Успех!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Проблема ти е от видео картата и то от нейната памет.Имаш повредени чипове,а много е възможно да са само студени спойки по чиповете на паметта.Така става със видео карти и памети като постоят някъде по складовете,не ме питай,не знам защо,но аз си имам 8 рам памети повредени и мисля че са 4 видео карти,които дават същият дефект като твоят.Това се получи след като компютрите не работиха една година,просто бяха прибрани в кашоните си.
Коментар
-
В този ред на мисли не може да си сигурен, че хората дето са ти я продали са мошенници! Те вероятно са я тествали, че тръгва и ти я продават като работеща! Едва ли някой има време за повече от това за продукт втора и т.н. употреба! Все пак при теб втората е работила даже два дена!F31 BMW 320d
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар