Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново - какъв рутер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново - какъв рутер

Дъвкана тема, но последната е заключена така че...Купих си преди месец Линксис рутер WRT54GL И ми къса нервите ежедневно. На кабел работи перфектно, на уайърлес обаче - дъни се жестоко. Невъзможно е прехвърлянето на голям файл, в един момент забива и рестартва цялата мрежа. За браузване става, но например Скайп пусна ли пак почва да припада мрежата. За торенти да не говорим. Реконект здрав. Пробвах Томато, dd-wrt, какво ли не. Изчетох тонове за настройки. Не ще и не ще. Сменях канали, мерих с Network Stumbler кое е свободно. Не е от компютрите - с няколко съм пробвал. Сложих Port Forwarding, също и в адсл модема - без резултат. Вече месец му отделям поне по 3 часа дневно и вече се отказах.Така че - искам съвет за рутер. Нямам претенции да е ултра бърз, искам да е СТАБИЛЕН. Да мога да си прехвърлям файлове по безжичната мрежа. Да се справя с торенти. Да не ми припада при Скайп. Ще е хубаво да поддържа Томато. Ценови диапазон до около 130-150лв.

Тоя рутер гаранция нема ли :D, при мен работи от поне три години и не е мръднал. Да не си го предобрил с настройките ....

Коментар

според мен има проблем със самия рутер - връщай го за ремонтаз също ползвам такъв...не е създавал никой от изброените от теб проблеми
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз с настройките тръгнах от простото към сложното и след всяко пипане - тествам, така че не съм го оплескал откъм настройване мисля.Въпроса ми е обаче три години го ползвате безжично? С торенти? Прехвърляне на филми?Защото на жица си работи перфектно.

Коментар

ls1 написа:
          Аз с настройките тръгнах от простото към сложното и след всяко пипане - тествам, така че не съм го оплескал откъм настройване мисля.Въпроса ми е обаче три години го ползвате безжично? С торенти? Прехвърляне на филми?Защото на жица си работи перфектно.
          както го описваш - прегрява му радиотоили го пускай за гар.ремонтили му направи охлаждане на радиото

Коментар

Стаята в която е рутера е с температура около 16 градуса. Четох за прегряването, на пипане рутера не е горещ.Утре ще звънкам във фирмата да видим какво правим. И сега трябва да му събирам кутия, кабели, дискове...умф...

Коментар

ls1 написа:
              Кофти бройка си набарал. В нас няма жици ...

Коментар

бтв, ти какво разбираш под припадане на мрежата?да не си пуснал на същия канал като некой съсед-маниак?я опиши подробно.

Коментар

Не е на чужд канал, пуснах за няколко часа Network Stumbler, това е програмка която слухти и казва на кой канал каква мрежа има, съответно - кой канал е по-свободен. Многократно съм сменял на различни канали без резултат.Под припадане разбирам - тръгвам да копирам да речем филм 700 мегабайта, след около минута трансфера прекъсва, изписва ми се нещо от рода на the network path is no longer available и мрежата се реконектва.При дърпане на торенти - рестартиране на цялата безжична мрежа на няколко минути. Казвам на цялата защото в един момент има вързани стационарен компот плюс два лаптопа да речем, като на лаптопите нищо не се прави. Сложил съм Port Fоrwarding към IP-то на торент компютъра, намалил съм конекциите и активните торенти в софтуера, без резултат. Пробвал съм и QoS, с и без upnp. Скайп - водя си разговор - разпада се уайърлес връзката. Може през час, може през 5 минути. Обикновено като браузна нещо допълнително, но не е правило. Направил съм PortForwarding и за Скайп компютъра (лаптоп).

Коментар

Сега, ако дадеш и малко повече инфо за самата мрежа ISP-то, TTL, брой кънекции и такива работи, някой мрежар може и да зацепи за кво иде реч, това че мрежата увисва, може да значи много работи.

Коментар

аз пак си намерих един суич от приятел докат си зема безжичен рутер,автора съм на пследната тема за такива джачки,ма ще следа и таз да разбера къв да си зема.

Коментар

пробвай да ьпдеитнеш Firmware въпреки че не залагам мнгоо надежди да се оправи с това на какъв интернет си ? има ли суич или друг рутер преди твоя ?
                        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Писах по-нагоре че съм правил PortForwarding в адсл модема - на БТК адсл съм, DHCP съм настроил рутера. Вътрешната мрежа на 192.168.2.*, адсл модема дава на рутера 192.168.1.2. Също писах че съм слагал и Tomato и DD-WRT фирмуеър, борил съм се и с оригиналния.

Коментар

връщай го за ремонт
                            Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

От мене Ламерски отговор без ясна помощ, БТК ---> Проверка на трасето ---> Ограничаване на конекциите ---> Проверка на БТК-арския модем ---> Смяна на доставчика

Коментар

Working...
                              X