Дъвкана тема, но последната е заключена така че...Купих си преди месец Линксис рутер WRT54GL И ми къса нервите ежедневно. На кабел работи перфектно, на уайърлес обаче - дъни се жестоко. Невъзможно е прехвърлянето на голям файл, в един момент забива и рестартва цялата мрежа. За браузване става, но например Скайп пусна ли пак почва да припада мрежата. За торенти да не говорим. Реконект здрав. Пробвах Томато, dd-wrt, какво ли не. Изчетох тонове за настройки. Не ще и не ще. Сменях канали, мерих с Network Stumbler кое е свободно. Не е от компютрите - с няколко съм пробвал. Сложих Port Forwarding, също и в адсл модема - без резултат. Вече месец му отделям поне по 3 часа дневно и вече се отказах.Така че - искам съвет за рутер. Нямам претенции да е ултра бърз, искам да е СТАБИЛЕН. Да мога да си прехвърлям файлове по безжичната мрежа. Да се справя с торенти. Да не ми припада при Скайп. Ще е хубаво да поддържа Томато. Ценови диапазон до около 130-150лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново - какъв рутер
Collapse
X
-
u_bo
ls1 написа:Аз с настройките тръгнах от простото към сложното и след всяко пипане - тествам, така че не съм го оплескал откъм настройване мисля.Въпроса ми е обаче три години го ползвате безжично? С торенти? Прехвърляне на филми?Защото на жица си работи перфектно.
Коментар
-
ls1 написа:Аз с настройките тръгнах от простото към сложното и след всяко пипане - тествам, така че не съм го оплескал откъм настройване мисля.Въпроса ми е обаче три години го ползвате безжично? С торенти? Прехвърляне на филми?Защото на жица си работи перфектно.
Коментар
-
u_bo
бтв, ти какво разбираш под припадане на мрежата?да не си пуснал на същия канал като некой съсед-маниак?я опиши подробно.
Коментар
-
Не е на чужд канал, пуснах за няколко часа Network Stumbler, това е програмка която слухти и казва на кой канал каква мрежа има, съответно - кой канал е по-свободен. Многократно съм сменял на различни канали без резултат.Под припадане разбирам - тръгвам да копирам да речем филм 700 мегабайта, след около минута трансфера прекъсва, изписва ми се нещо от рода на the network path is no longer available и мрежата се реконектва.При дърпане на торенти - рестартиране на цялата безжична мрежа на няколко минути. Казвам на цялата защото в един момент има вързани стационарен компот плюс два лаптопа да речем, като на лаптопите нищо не се прави. Сложил съм Port Fоrwarding към IP-то на торент компютъра, намалил съм конекциите и активните торенти в софтуера, без резултат. Пробвал съм и QoS, с и без upnp. Скайп - водя си разговор - разпада се уайърлес връзката. Може през час, може през 5 минути. Обикновено като браузна нещо допълнително, но не е правило. Направил съм PortForwarding и за Скайп компютъра (лаптоп).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар