Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има въпрос за рег. на МПС което е било бракувано

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има въпрос за рег. на МПС което е било бракувано

Колеги така да започна от начало преди около година братми взе една УАЗ-ка от пункт за изкупуване на метали с мисълта за възтановяване на джипката.Като го взехме ни дадоха следните документи Приемно-предавателен протокол(за бракуване на МПС) ,Свидетелство за регистрация (от като е бил регистриран), декларация в която пишеше че има сключен договор между фирмата която дава джипа за скрап и фирмата която изкупува метални отпадъци и другия документ е фактуеа в която пише, че ние сме купили УАЗ-ката от фирмата за метални отпадъци.След като възстанови джипа отидохме до КАТ-Бургас говорихме с каджийте и ни казаха че се губи взязката на документите и неможела да се регистрира.Та въпроса мие дали ще може да се регистрира джипката и какви документи трябват за регистриране на МПС което е било бракувано.Дано съм обяснил добре.Ето няколко снимки на Красавеца.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Колега в КАТ (Пловдив) имах случка преди 6-7 месеца. Значи един стар Мерцедес, който е бракуван и т.н. ми казаха, че мога да го регистрирам наново, стига да имам стария регистрационен талон, бележка от данъчното, че към автомобила няма задължения (т.е. неплатени данъци) и сключен договор за покупко-продажба. След това се записва час за Технотест (600лв.), като комисията, която прави теста е само веднъж месечно!!! След това на посочената дата, МПС-то трябва да е технически изрядно - спирачки, светлини и всичко останало. Проблем вече е ако е сменян двигателя и т.н. Дано съм ти бил полезен със здраве и нека по скоро го регистрираш! Поздрави
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

На мен не ми е ясно как е бракувано МПС-то, а регистрационния талон е у вас?Аз като бракувах баба Жигула, заедно с номерата в КАТ взеха и регистрационния талон.

Коментар

Взимат малкия талон, големия си остава в теб, но го дупчат и пишат"Брак еди коя си дата". Това последното е с фулмастер и може да сеизтрие, така че едва ли е много важно. Все пак в теб трябва да останенякакъв документ за собственост за двигателя и купето.И по тая логика не би трябвало да бъде проблем да се регистрира (напримеркупе оттук, двигател оттам), но това си е мое мнение, не знам дали е такав действителност.Ето тук из разни форуми ако ти се чете:http://www.bgsever.info/br-41_2006/s...7&#entry111787
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Аха. Баба Жигула беше със стария талон, който е само един.А ми го взеха, защото в КАТ занесохме и документ че колата вече е предадена в пункт за вторични суровини.Незнам. А и това беше преди 5-6 години, може да са се променили нещата от тогава.Всъщност колата я дадохме на едни цигани, които си имаха готови бланки от една морга, свалихме си номерата и останалото го отнесоха на колесар. Кой знае къде и какво са направили с нея

Коментар

Извинявайте колеги не съм се изразил правилно имаме копие от Свидетелството за регистрация.Благодаря на отзовалите се.
            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Иначе погледнато от законова гледна точка, тази УАЗ-ка вече не съществува от момента, в който е била бракувана. Ако исакте пак да я подкарате, ще трябва да мине през комисията "Технотест" за оценяване на съответствието.След това КАТ и т.н.

Коментар

Working...
              X