Но има нещо, което много ме дразни у хората-ще се избият само и само да не ходят пеша 2 мин и ако се наложи ще въртят 20 мин., за да намерят по-близко място...не го разбирам. Преди време нарочно паркирах на 2 преки от нас, за да се разхождам сутрин
Да си заплюеш общинска земя за своя си е селяндурщина отвсякъде. Не видях много варненци да са писали в темата, поне аз си мисля, че тук сме свикнали постоянно да има спрели коли на различните места, къде ще ходиш да се караш през половин час с някой, когото ще трябва да чакаш поне час... Гледам да я спирам край нас за да е под око, ако не- има къде да я спра на около 100-200м, често си возя греблото с нея и не са ми правили забележка разни, то не е като пистолета да не се вижда
... обаче в Ямбол е друга работа. Място има достатъчно, щото, като са строили блоковете, са помислили по тази тема, ...
Да бе, да!Зависи де ти е блока...и колко апартамента има. Нашия има 196 апартамента плюс десетина магазина отдолу и кафене. На булеварда естествено не може да се паркира, остава малкия паркинг зад блока, който събира не повече от 50 коли... Хубавото засега е, че в блока повечето са пенсионери без коли...Не ми се мисли кво ще стане, ако на всеки апартамент се падне по 1 кола, да не говорим за повече от една...
Да бе, да!Зависи де ти е блока...и колко апартамента има. Нашия има 196 апартамента плюс десетина магазина отдолу и кафене. На булеварда естествено не може да се паркира, остава малкия паркинг зад блока, който събира не повече от 50 коли... Хубавото засега е, че в блока повечето са пенсионери без коли...Не ми се мисли кво ще стане, ако на всеки апартамент се падне по 1 кола, да не говорим за повече от една...
Ами има - отпред, отзад, че и отстрани на блока може да се паркира. Отзад паркингът е приблизително 4 футболни игрища - има място, стига да искаш.... иначе - мързи ги да вървят (то пък едно вървене - 30-40м.) и редовно паркират пред входа и "гъз-до-гъз" - типично по български.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
То щом в Меден рудник, дето има все още останали доста полянки за паркиране се режат гуми, чупят стъкла и какво ли още не, в "богаташките" комплекси дето кооперациите са една от друга на 10м направо не ги мисля. Ама който си е давал парите да живее в центъра да е мислил "овреме" къде ще паркира. А и положението по-добре няма да стане, тъкмо напротив.
Малко в страни от тематаSpark, в "богаташките" квартали е пълна селяния. Та кои живеят там ? Ти си от Бургас и знаеш. Аз живеех на Сливница и Ботева ( сега е офис на Булклима ). Четири поколения от моя род са живели там и мога да ти кажа, че една от причините да продадем този имот беше невъзможността да се живее и диша, липсваше кислород, задушавах се от народ, шум, мръсотия и пр. Само за последните три години всички комшии се махнаха от там и познай кои купиха жилищата ? Все пак имахме късмета да живеем на първия етаж и си продадохме имота на Бул клима. Наскоро минавах от там и що да видя:тротоара залят с коли,а на едно място си имаше и обозначение от рода: НЕ СПИРАЙ-ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ. Да ама-не. Тротоарите никога не са били наши. Сега живея в кооперацията в Меден Рудник над ПИБ и автомагазин рай под Сан Сити - на първа линия към града и с ръка на сърцето казвам, че въпреки всичко М. Рудник е по-доброто място за живеене, защото наистина има алтернативи за паркиране въпреки собственическите настроения в някои хора.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Сигурен съм, че повече от половината коли над 10-12 години са опасни за каране по пътя.
Влади, аз мисля че това на колко години е колата няма нищо общо. Важното е как се поддържа. Една кола, добре обслужвана и поддържана и на 20 години не е опасна. И обратно...По-опасни са не колите, а шофьорите им, слагам и себе си в това число.Не мисля че моята вече 13 годишна кола е по-опасна от една чисто нова Дачия.То това малко ОФФ-ТОПИК... Извинявайте!
Че няма управия там където е гъсто населено е верно , но защо там където пък всичко е уредено имаме същите проблеми .От десет години живея в чисто нов блок на три етажа с гаражи под първия етаж. Цялото пространство около блока е оградено с метална ограда още от тоталитарно време защото местото се намира в двора на болницата а тя отвсякъде е оградена . Притежавам два апартамента съответно и два гаража по 22 кв/м. Топли сега температурата не пада под 14-16 градуса вътре. Нанесли сме се две трети от всички собственици . Какво направиха някой . ? Ами превърнаха гаражите се в складове един обувки продава по пазарите и буса му стои отвънка и заема място а гаража пълен с обувки. Друг работи в едно месопреработвателно предприятия и натъпка гаража си с тия добавки дето ги слагат из саламите и неговата кола е отвънка ами и служебната с която ходи. трети се занимава с продажби на препарати за разтителна защита и той с две коли и два гаража но и двата гаража са пълни с кашьони с отрови. Аз си вкарвам съответно колите в моите гаражи и нямам проблеми, но е отвратително всеки ден да ги гледам и слушам като се карат кой къде да паркира а си ползват гаражите за друга цел .Почти повече от половината гаражи из градовете са преустроени на магазинчета и какво ли не а колите им стоят отпред на тротоара . Е това трябва да се забрани .Като си си дал гаража под наем за магазин и печелиш пари от него то ще си закараш колата на платен паркинг и си плащай.
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Влади, аз мисля че това на колко години е колата няма нищо общо. Важното е как се поддържа. Една кола, добре обслужвана и поддържана и на 20 години не е опасна. И обратно...По-опасни са не колите, а шофьорите им, слагам и себе си в това число.Не мисля че моята вече 13 годишна кола е по-опасна от една чисто нова Дачия.То това малко ОФФ-ТОПИК... Извинявайте!
Малко от притежателите на автомобили от цитираната възраст са напълно наясно със състоянието на колите си! Може би повече от половината, като гледам, какви момченца и момиченца шофират. Между другото и аз някога, като млад шофьор много не отбирах и не съумявах, каква бангия карам. За да се стимулира закупуването на нови автомобили трябва да има по-големи налози над старите. Така няма да има семейства с по 3-4 коли пред блока, 1-2 от които са паметници, или са карат рядко! Пред блока ми има няколко таратайки трайно "заземени" от две години, че и повече. Някога от общината минаваха, разлепяха стикери и вдигаха колите. Подобни стикери разлепени по кварталите не съм виждал от години! В центъра обаче една кола се бе запалила и я зарязаха до тротоара. След няколко дни имаше залепен стикер!
С това вече съм напълно съгласен И аз да споделя - пред офиса на един колега, където ходя често, тротоарът е много широк и колите паркират перпендикулярно напътя. Въпреки това остават поне 2 м за пешеходците.Обаче има един стар Москвич Алеко, без номера, с изпуснати гуми, на всичко отгоре паркиран надлъжно на пътя, с което заема място поне за 2, че и за 3 коли. Там трудно се намира свободно място за паркиране и всеки път собсвтвеника на Алекото изяжда по няколко псувни от мен
и некой чукундур вземе да ти спре пред гаражчето и се вкарваш в едни филми - мани-бегай
е ся! :D чукундури всякакви! Няма гаранция че няма да спре!
То и без гараж да си пак нема гаранция, че някой няма да се натресе пред теб.Преди около седмица не можах да запаля фиата и реших да тръгна с на жена ми корсата - да да ама нъцки, комшията се беше лупнал баш отпред. На всичкото отгоре у тях нямаше никой. Та така де в днешно време можеш да очакваш всичко.
Работата е проста - колите са много, пътищата са тесни, паркингите са малко. И се води истинска война за паркиране. Като участник във военните действия, съм попадал и в двете ситуации: 1) Аз да паркирам така, че да преча на някой. И аз така като Crush оставям бележка с телефона си. Бележката ми е напечатана на принтер и е зад стъклото, така че не може някой да я махне. Да, наистина не съм предвидил случая човека да няма телефон.2) Имам гараж и напоследък все по-често ме запушват и паркират директно пред гаража. Досега не съм навреждал на чужда кола, но знае ли човек... Ето какво правя: понеже съм яко копеле , хващам още няколко такива яки копелета от кварталния фитнес и избутваме автомобила. Да, на скорост, на ръчна, като я побутнем двама-трима като мен и се премества. И много симпатично се давят колите, като ги буташ на скорост :D . Понякога, ако волана е добре ориентиран, се е случвало да я репатрираме на 50-60 метра, друг път я зарязваме на средата на улицата. Война, какво да се прави .
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Преди 2 часа един нагляр запуши комшиите на паркинга, а места наоколо има колкото искаш днес (като никога). Е свиркаха му свиркаха му, след 15 мин излезе... поскараха се и комшията вика "и на мен не ми е приятно да ви свиркам", а нагляра - "аз кво да направя?!?". Пална си комбито, даде назад 2 м и запуши други 2 коли, излезе и се прибра в съседния вход. А места имаше... wtf драги зрители?
Аз винаги гледам да се навра някъде, където не преча на никой, да спра така, че още някой да спре и т.н. Твърдо против съм да режа гуми или да дера колите на хората, но има такива ш*баняци дето спират толкова нагло, че те изкарват от нерви. Сега пред блока има един грозен Кадет, дето някъв мангал го е оставил преди 6-7 месеца и не го е мръднал от там и е спрял поне за две коли. Всеки път като го видя побеснявам.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
То щом в Меден рудник, дето има все още останали доста полянки за паркиране се режат гуми, чупят стъкла и какво ли още не, в "богаташките" комплекси дето кооперациите са една от друга на 10м направо не ги мисля. Ама който си е давал парите да живее в центъра да е мислил "овреме" къде ще паркира. А и положението по-добре няма да стане, тъкмо напротив.
Малко в страни от тематаSpark, в "богаташките" квартали е пълна селяния. Та кои живеят там ? Ти си от Бургас и знаеш. Аз живеех на Сливница и Ботева ( сега е офис на Булклима ). Четири поколения от моя род са живели там и мога да ти кажа, че една от причините да продадем този имот беше невъзможността да се живее и диша, липсваше кислород, задушавах се от народ, шум, мръсотия и пр. Само за последните три години всички комшии се махнаха от там и познай кои купиха жилищата ? Все пак имахме късмета да живеем на първия етаж и си продадохме имота на Бул клима. Наскоро минавах от там и що да видя:тротоара залят с коли,а на едно място си имаше и обозначение от рода: НЕ СПИРАЙ-ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ. Да ама-не. Тротоарите никога не са били наши. Сега живея в кооперацията в Меден Рудник над ПИБ и автомагазин рай под Сан Сити - на първа линия към града и с ръка на сърцето казвам, че въпреки всичко М. Рудник е по-доброто място за живеене, защото наистина има алтернативи за паркиране въпреки собственическите настроения в някои хора.
Колега работя на 30м по-нагоре по Сливница до ДНА и знам какво е положението с паркирането в района. Вечно на някой си спрял на мястото. А колите си не ги мърдат с месеци. Бях свидетел на една случка: тъкмо отивам към офиса и гледам една мадама си спряла нормално Тигра-та на улицата и тъкмо ще излиза от колата, отзад буквално на 2см от нея спира някакъв тип с Астра, почуква и на стъклото и и вика "ще си махнеш ли колата от тука, защото това е моето място". Та това е, имат се за собственици и на улиците хората. На половината ми колеги колите са издрани с ключове...
Spark - за това писах. Ти се сблъскваш вече с тамошните проблеми, а аз продължавам да се изумявам на тези, които се натискат и дават бол пари за имоти в този ад-наречен "супер център". Вярно е, всички имаме връзка със селото ( не е обидна дума ), но не мислиш ли, че първичната селяндурщина избуя много през последните 5-6 години в нашия град. Всеки си е заплюл някаква територийка и си я препикава напомняйки на другите за себе си. За съжаление вече се дава предимство на куп ламарини пред чисто човешките отношения. И това е наш патент - Абсурдистантски
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Пред нашия блок е война за места за паркиране. Качват се по полянки и къде ли не. Гъчкат се и се затварят. Правят ми се изречения че сме имали две коли, затова жената я пращам да паркира на 100 метра. Разбира се там спряла на едно от ’царските места’ та намерихме една сутрин таса хвърлен под колата и едната гума издута до 0.6. Сега я карам да паркира на 150 метра, то вече е пътче влизащо в гората тъй че официално не е пред ничий блок. И на фона на всичко това зад блока има около 30 гаража, масивни, здрави, които седят ПРАЗНИ. Пред тях има площадче и е така че няма как някой да ги блокира в гаража, то е задънен заден двор на блока. Писах обяви, лепих, да ми дадат някой от тея гаражи под наем. Не и не. Хем празни, хем не ги дават, хем се гъчкат пред входа, хем изречения правят. Един тъпак ми изсъска ’Кат си такъв богат да имаш две коли купи си гараж’, качи се в некъф ръждясал стогодишен опел и замина.Най са ми смешни тука мненията, че искат колата да бъдела отпред да я държат под око. Вие сериозно ли? Че те влизат в къщите на хората и ги обират докато собствениците хапват в кухнята. Наистина ли мислите че има шанс да изловите някой ако ви нарочи колата?! Каквито и паркинги да се построят няма да решат проблема, защото Ганьо иска да паркира на около 30 сантиметра от там за където е тръгнал. Ако е под 1.75 висок - на 25 сантиметра. Да каже хоп и да е стигнал. Като кажа на някой че като имам работа в центъра на Варна отивам паркирам над ресторант Рубин и се смъквам пеш надолу се чудят и маят. А те обикалят, дерат колите си и се нервят, сакън да не се минат да вървят. Познавам човек който прави обиколка след обиколко на паркинга на Метро докато намери място на най-много втори ред, защото ’Аз тая кола не съм я взел че да вървя’.Няма надежда вече. Превъзпитаха народа. Народа го кефи сегашното положение, защото му падна пердето, вдигна лактите настрани и разбра че е по-лесно да се озъбиш и да постигнеш своето отколкото да се усмихнеш. Правили ли сте скоро услуга на някой, ама от онези безкористните? В 99% реакцията е подозрение. Препрограмираха народа, това е истината.
Коментар