BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да паркирам ? На кой е мястото ?
Collapse
X
-
Аз май съм от другия отбор :D Паркирам всяка вечер на едно и също място пред входа ми, на тротоара. Същото нещо го правят и други комшии, паркират на точно определени места. има и такива които не им дреме и паркират кадето има място. разбирасе комшиите коит осе познаваме никои не паркира на мястото на другия, логично. случвало ми се е може би една от 50 вечери, да не мога да се добера до мойто място защото някой дошъл на гости е паркирал като арабин. но НИКОГА не бих тръгнал да правя проблем. това е най глупавото нещо. Но пък има и хора които биха правили проблем. В съседния вход има кафене, квартално малко, което го държат семейство от същия вход. те имат две коли и ги паркират под лампата срещу входа. те примерно си мислят че това място си е тяхно и ако някой случайно паркира там, става страшно. някой от тях излиза обикаля нервно около колата. като доъде собственика става спор. идиоти. даже ако примерно едната кола от техните е излязла, другата се паркира на двете места по диагонал, да не би някой да спре там. ако ми се паднат от тотото примерно кинти бих купил един москвич примерно дарак и като ги няма ще го паркирам там и ше му спусна гумите да им гледам сеираBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Проблемът може лесно да се разреши с няколко просто неща! Първо вдигане на данъка петорно. Второ - супер контрол на возилата пред блоковете, щом някой си остави колата за три месеца например без да я помръдне да му се лепи предупреждение и/или да се глобява. Трето - завишен контрол в пунктовете за ГТП и спиране на коли от движение. Сигурен съм, че повече от половината коли над 10-12 години са опасни за каране по пътя. Не знам при вас, как е, но пред нас редовно нощуват служебни коли и бусове! Дори до мястото, където ще се местя си седи паркиран камион! А иначе и на мен ми се е слувало да паркирам и една лелка да ми писка от един балкон, че и паркирам ня мястото. Аз я питам, къде пише че е нейно!? А тя ми вика "мъжа ми го застла с чакъл"!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Проблемът може лесно да се разреши с няколко просто неща! Първо вдигане на данъка петорно. Второ - супер контрол на возилата пред блоковете, щом някой си остави колата за три месеца например без да я помръдне да му се лепи предупреждение и/или да се глобява. Трето - завишен контрол в пунктовете за ГТП и спиране на коли от движение.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Първо вдигане на данъка петорно- Още повече няма да плащат данъците.Трето - завишен контрол в пунктовете за ГТП и спиране на коли от движение - предпоставка за рушвети за да премине возилото ГТП /корупция/Както се разисква в една друга тема живеем в Абсурдистан.Преди години къде се минаваше на ГТП в КАТ и СБА ,а сега кво където има гараж там има и пункт.Я да започнат да отнемат лиценз за гафове кво ще стане.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Esper написа:BO написа:Когато си плащах апартамента, който си избрах, строителя ме задължи да си купя минимум 1 гараж към него.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
То щом в Меден рудник, дето има все още останали доста полянки за паркиране се режат гуми, чупят стъкла и какво ли още не, в "богаташките" комплекси дето кооперациите са една от друга на 10м направо не ги мисля. Ама който си е давал парите да живее в центъра да е мислил "овреме" къде ще паркира. А и положението по-добре няма да стане, тъкмо напротив.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
mnpenchev
Е пред блока ми има доста голям паркинг, но го ползват няколко блока, едно време като малък на него имаше 7 коли и 1 ремарке, сега има 40+, отделно че вече се спра и в детската площадка и по протоарите и по тревичките, само веднъж до сега не можах да си намеря място, понеже реших да се поразходя с колата посред нощ, някой се приземил на свободното място, контейнерите по средата на паркинга, всеки паркирал като арабин, спрях на пряко и запуших всички, сутринта са излизали през бордюрите. На два пъти съм местил контейнерите пред автомобили на хора който не са се учили как да паркират и мисля, че имаше добър ефект, сега паркинга прилича на аптека :D
Коментар
-
Esper написа:BO написа:Когато си плащах апартамента, който си избрах, строителя ме задължи да си купя минимум 1 гараж към него.
Коментар
-
Естествено, че това решение не е някаква панацея.Просто е стъпка в правилна посока.Ей тва в дясно на снимката е паркинг на 9 етажа, включая подземното ниво и тавана.Идея нямам какъв капацитет има но докато не започнат да се строят масово такива съоръжения, няма да се тръгне в правилна посока...Всъщност конкретния пример е много неподходящ...Бизнес Парк София е може би мястото с най-голяма концентрация на парко-места на квадратен метър площ, но това изобщо не пречи околностите му да приличат на това или товаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
тука на село си е друго дагое... рахат спирам си Пунтьо като камила в пустинята даже имам 1 свободно паркомясто в двора ама пусто се изнежи италианката, щот спи в отопляем гараж и и като е уличница през деня и като захладней надвечер не пали дагоеFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
miro2177 написа:ако ми се паднат от тотото примерно кинти бих купил един москвич примерно дарак и като ги няма ще го паркирам там и ше му спусна гумите да им гледам сеираShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
За мен всичко е обречена кауза - независимо колко паркоместа ще се строят - българинът пак ще паркира по тротоарите, щото шамар да е - аванта да е. Ако обаче в новопостроената кооперация има паркомясто, то то ще бъде веднага продадено (не всички разбира се) или, при наличие на повече от един семеен автомобил, същия ще се паркира на тротоара или детската площадка. Във Варна нямам проблем с паркирането - кеф пред къщата, кеф зад къщата - мога да паркирам поне 5 коли в тоя двор, обаче в Ямбол е друга работа. Място има достатъчно, щото, като са строили блоковете, са помислили по тази тема, обаче - пред блока има поне 10 коли, които не са в движение и само заемат място. Има 4 места, на които никой не паркира, защото ще осъмне с нарязани гуми. Естествено полицията вдига ръце. Веднъж брат ми беше спрял буса пред съседния блок. Сутринта излизаме и... една бабичка, на която беше правил щори преди няколко дни, излива една манджа през прозореца върху буса (той фирмен, с лепенки). Следва скандал, при която тя заявява - не видях, че е твоя, ама ми пречи и ако пак го паркираш, пак ще излея манджата от вчера, и трясна прозореца. Познайте как се чисти манджа.... Иначе редовното паркиране на 2 места е ежедневие- явно хората не могат да паркират. Оня ден седя аз в колата и усещам някой ме бута - излизам, една мадама с малка кола, вика - Ко стаа. Тя - ами паркирам, тегличът и огънал номера.... иначе паркира... след един час излезе и след нея паркира един SUV без никакъв проблем....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз нямам проблем с паркирането - иначе казано разбира се, че не мога да паркирам...трябва да има своодно място поне за три коли една до друга. В кооперацията в която живея си има парко места за всеки апартамент. Ние сме с 3 коли в семейството, но блока ни е нов и все още няма постоянно прибиваващи в него, така че спокойно си паркирам на техните места - за сега. Иначе места има винаги на уличката пред блока. Когато отида на работа също има къде да паркирам даже в гараж (правим сглобяеми/преместваеми гаражи). Но има нещо, което много ме дразни у хората-ще се избият само и само да не ходят пеша 2 мин и ако се наложи ще въртят 20 мин., за да намерят по-близко място...не го разбирам. Преди време нарочно паркирах на 2 преки от нас, за да се разхождам сутрин Иначе според мен - няма по-готино нещо от това да си паркираш в гараж: няма дъжд, не чистиш сняг, няма одирания от съседи, няма опасност да те удаят...идеално е! Иначе тук в моя квартал всеки си има дворче (или бая дворище) и не му пука кой къде паркира, няма ги тия гадни номера с одирането и т.н. Всъщнст не знам какъв човек трябва да си, че да се занимаваш да дереш на някой колата...не печелиш нищо, само вредиш на хората-тъпо ми се вижда и безмислено.Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар