Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да паркирам ? На кой е мястото ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде да паркирам ? На кой е мястото ?

Живеем в абсурдна държавичка. Заобикаляме знаци, закони, морал, право и ... етика. Някои се самозабравиха - на други им предстои. Живея от скоро в нова кооперация и не ми се мисли къде и как ще паркирам като се прибирам от някъде. Колите ми домуват на различни места и не се чувствам собственик на нито една площ около блока в , който живея...но не всички мислят така. Някои си вмениха, че имат правото ( "изключителното" ) да си спират колите пред самия вход, който иначе е благоустроен с тротоарни плочки и пр. Връх на наглостта беше преди месец, когато мой съсед беше паркирал на място " отредено" на друг и осъмна с ...нарязани гуми Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 . Какво ни става бе люде ? В дивия запад ли сме? Генчето ли ни е повредено? Или тези на, които ни прави впечатление не биваме? Помогнете да си отговоря. Имате ли същите проблеми? П.С: Като капак на наглостта снощи в един детски парти клуб в Бургаския квартал Лазур влезе едрогабаритна дама, която без свян изрече регистрационен номер на автомобил, който е спрял на НЕЙНОТО място и с тържествуващ глас заяви, че местенцето си е нейно и да бъдем така добри да освободим мястото.... За съжаление се оказахме добри, но после се питахме - защо?
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Абсурдистан - не си ли чувалтова популярно име на милата ни Родина?Сблъсквал съм се много често с този проблем, особено често по време на пловдивския панаир. Всяка есен все едно и също. Наемаме за времето на панаира апартамент. Паркираме си колата някъде пред съответния блок и се почва: ама не паркирайте тук, това е моето място. Ние тук живеем а няма къде да си паркираме и какво ли още не - от леко раздразнени подхвърляния до откровени заплахи. Винаги отговарям едно и също: покажете ми договор за наем с общината или нотариален акт за мястото? Следват псувни зад гърба ми и т.н., но тъй като винаги по време на панаира сме костюмирани, може би затова не си изпълняват заплахите Иначе пред нашия блок никога не съм имал проблеми, въпреки че и тук има доста коли. Спирам винаги на едно и също място, ако е свободно. Ако не е - все намирам къде да си напъхам италианката, без да се дървя на никой. И на мен не ми се е случвало някой да се дърви.Явно колкото е по-голям града, толкова по-развито е чувството за собственост към общински терени

Коментар

Време е управниците и по точно общините да помислят за подземни гаражи паркинги.Автопарка в България се увеличава с всеки изминал ден по точно час а паркоместата си остават същите.Тези проблеми с паркирането не са ми до главата още.Имам си гараж под мен в апартамента за който си плащам наем.В него си държа мотора,колата и съм си устроил прилична работилничка за работа.Има вода ток и мога да го отоплявам.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

преди малко следната картинка... Бургас, общината.... знак паркирането забранено ей толкоз голям, занак за паяк - тоже... караулка с пазвантин... шефа /кмета/, т.е. шофьора му паркира Лексус-а точно до караулката... в момента обаче липсва... и на мястото му паркирано 1 ауди кабрио, точно кво - ше ме звините, ама повече подробности не видях... и до него общинския паяк и зад него колона от автомобили... Tornado, казваш паркинги, подземни гаражи... хубу, ама паркинга седи празен, а наоколо в уличките спрени коли по всевъзможен начин, щото е без пари...не знам за кой път ще повторя - всичко е ген - оня балканския бай-Ганьовски тарикатлък в комбинация с малки заплати...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Когато строителите ни показваха проектите ( на зелено ) имаше отредено място за 30 автомобили + 10 приходящи. Близката до нас кооперация изгради огромен подземен паркинг и нашите хора се позоваха на тази идея, че и ние сме заложени в техните планове за подземно паркиране. Какво по-добро от това. Да ама - не. Подземния паркинг не приюти и 1/3 от живеещите + това, че тези паркоместа не се полагаха, а се продадоха. ТОВА Е.Очаквания и действителност - пълно разминаване.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

donnna написа:
            Tornado, казваш паркинги, подземни гаражи... хубу, ама паркинга седи празен, а наоколо в уличките спрени коли по всевъзможен начин, щото е без пари...не знам за кой път ще повторя - всичко е ген - оня балканския бай-Ганьовски тарикатлък в комбинация с малки заплати...
            Така ще след като има хрантутници които дерат кожи за платен охраняем паркинг.Че аз днес ако ми се наложи да паркирам на едно и също място в Казанлък 4 пъти по 1 час трябва да се изръся 4 лева да речем.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Къде да паркирам ? На кой е мястото ?

ntodorov написа:
              ............В дивия запад ли сме? Генчето ли ни е повредено? Или тези на, които ни прави впечатление не биваме? Помогнете да си отговоря. Имате ли същите проблеми?
              Има ли смисъл да говорим повече ти си си отговорил сам. Аз също мразя някой да ми паркира на мястото, но аз спирам пред къщата си, не е апартамент в кооперация и като ми спре някой на мястото хич не се радвам. От 3 години се преместих преди живеех в кооперация и всички които паркирахме се познавахме и нямаше никакви проблеми, пък и гараж си имаме, сега като отида там на гости на родителите ми е голям зор да си намеря място, понеже се нанесоха много нови семейства с много нови коли и само чакам някой да ми каже, че съм му спрял на мястото, ще хвърчат глави.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И ние имаме същия проблем-понеже живеем на квартира в китния Ориндж Каунти( Овча купел-София)и сме само от 4 години,а другите живеят по 20,че и повече,та си въобразяват,че трябва да се съобразяваме с всички и да паркираме там,където ни кажат.Изречения са ни съставяли всякакви.Върхът на сладоледа беше,когато ми надраскаха колата на няколко места с ключ,но това според мен е от завист,а не заради паркирането,защото тази ни е втората кола.И съм абсолютно сигурна,че е някой от нашия вход.Забелязала съм,че българинът е много изобретателен,когато иска да направи мизерия на някого.Намирали сме върху бравата утайка от кафе и какво ли още не,вече не ги помня.
                "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                Ванга

Коментар

Аз поради тази причина си купих гараж. Няма да се ядосваш , няма да спираш на края на улицата и да се прибираш 10 мин от мястото на паркиране. Вярно скъпо удоволствие , но нервите са ми по-скъпи. Сега си паркирам колата от там на асансьорчето и хоп в къщи.

Коментар

mitakkk написа:
                    Аз поради тази причина си купих гараж. Няма да се ядосваш , няма да спираш на края на улицата и да се прибираш 10 мин от мястото на паркиране. Вярно скъпо удоволствие , но нервите са ми по-скъпи. Сега си паркирам колата от там на асансьорчето и хоп в къщи.
                    и некой чукундур вземе да ти спре пред гаражчето и се вкарваш в едни филми - мани-бегай
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

и некой чукундур вземе да ти спре пред гаражчето и се вкарваш в едни филми - мани-бегай
                      е ся! :D чукундури всякакви! Няма гаранция че няма да спре!

Коментар

Re: Къде да паркирам ? На кой е мястото ?

van_dal написа:
                        Има ли смисъл да говорим повече ти си си отговорил сам. Аз също мразя някой да ми паркира на мястото, но аз спирам пред къщата си, не е апартамент в кооперация и като ми спре някой на мястото хич не се радвам. От 3 години се преместих преди живеех в кооперация и всички които паркирахме се познавахме и нямаше никакви проблеми...
                        И аз, колега, и аз. Сега съм в къща, а преди бях в блок. Преди всяка вечер паркирах на различно място и никога не съм се дразнел от това, нито пък съм правил забележка на някого. Сега обаче съм в къща и много се дразня особено ако ми спрат пред гаража.А миналата зима имаше случаи - когато беше паднал големия сняг - да се покаже някой и да вика "аз съм си го изринал" или "не му спирай на мястото щото като се върне..." не знам кво щяло да стане.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Пред блока ни е същият ад. Но най-много се дразня, когато се появят некви гости на някой и паркират, като че са в пустинята, за двама. Аз например ако отивам някъде на гости или ми се налага да спра пред нечий гараж, защото няма къде другаде, най-любезно на едно листче пиша: "Ако създавам неудобство, моля обадете се на ... и ще преместя колата възможно най-бързо". И да имал съм такъв случай звънка ми собственика пред чийто гараж съм паркирал и аз слизам, местя си колата, извинявам се отново и всички сме доволни.
                          www.CarProfi-BG.com
                          Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                          Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                          Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Бележки обикновено оставям само аз, отивайки да паля алтернативното возило, защото основното ми е блокирано от някой, който очевидно не ме е видял, когато в паркирал! Съдържанието няма да го коментирам, но оставям и телефон Изобщо случаите в които бивам възпрепятстван да си ползвам колата, защото някой в изблик на безумна наглост е спрял пред мен все едно съм контейнер за боклук а не автомобил взеха да стават доста чести.Дотолкова чести, че се замислям дали рязането на гуми и ритници по ламарините за израз на балкански манталитет или са просто една добра възпитателна мярка.Изобщо никога не бих спрял по подобен начин.crush, какъв е проблема да спреш през 2,3,4 или 5 преки?Какво ако не си спрял там, където си го замислил?Ако човека няма телефон? И длъжен ли е да има?Ако минат деца и полюбопитстват какво пише на бележката?Дали ще я сложат обратно на чистачката?Веднага попадаш в ситуациите, описани от мен.
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Когато си плащах апартамента, който си избрах, строителя ме задължи да си купя минимум 1 гараж към него.Дори и да нямах автомобил, пак трябваше да купя гараж към апартамента.Естествено, че излезе скъпо, но ако имах достатъчно пари щях да купя два гаража, за мен и за жената.Сега от 2 коли едната си има място, пък другата ще нощува на открито някъде около блока.В момента живея в жк. Люлин и доста често паркирам на 3 !!! блока разстояние, когато се прибера по-късно и това не ми пречи.Просто където има място там паркирам.Точно пред входа на блока ни един мангал от 5-тия етаж от начало жената спираше когато има място там (пред входа), уж на неговото място.Онзи чак заплашва и една сутрин (той явно се прибира рано от някъде) нарочно спрял пред нея, за да не можем да излезем от паркомястото, а имаше още места да спира.А бе обща простотия, но каквото и да си говорим и тук между нас има такива хора, на които не им дреме за околните хора между тях.Важното е на него да му е добре, пък за другите не му дреме.Аз дори съм от тези хора, които винаги гледам да не притеснявам някой. Жената е от по-нахалните и ако трябва да се кара на някой тя го прави
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X