Живеем в абсурдна държавичка. Заобикаляме знаци, закони, морал, право и ... етика. Някои се самозабравиха - на други им предстои. Живея от скоро в нова кооперация и не ми се мисли къде и как ще паркирам като се прибирам от някъде. Колите ми домуват на различни места и не се чувствам собственик на нито една площ около блока в , който живея...но не всички мислят така. Някои си вмениха, че имат правото ( "изключителното" ) да си спират колите пред самия вход, който иначе е благоустроен с тротоарни плочки и пр. Връх на наглостта беше преди месец, когато мой съсед беше паркирал на място " отредено" на друг и осъмна с ...нарязани гуми Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 . Какво ни става бе люде ? В дивия запад ли сме? Генчето ли ни е повредено? Или тези на, които ни прави впечатление не биваме? Помогнете да си отговоря. Имате ли същите проблеми? П.С: Като капак на наглостта снощи в един детски парти клуб в Бургаския квартал Лазур влезе едрогабаритна дама, която без свян изрече регистрационен номер на автомобил, който е спрял на НЕЙНОТО място и с тържествуващ глас заяви, че местенцето си е нейно и да бъдем така добри да освободим мястото.... За съжаление се оказахме добри, но после се питахме - защо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да паркирам ? На кой е мястото ?
Collapse
X
-
Абсурдистан - не си ли чувалтова популярно име на милата ни Родина?Сблъсквал съм се много често с този проблем, особено често по време на пловдивския панаир. Всяка есен все едно и също. Наемаме за времето на панаира апартамент. Паркираме си колата някъде пред съответния блок и се почва: ама не паркирайте тук, това е моето място. Ние тук живеем а няма къде да си паркираме и какво ли още не - от леко раздразнени подхвърляния до откровени заплахи. Винаги отговарям едно и също: покажете ми договор за наем с общината или нотариален акт за мястото? Следват псувни зад гърба ми и т.н., но тъй като винаги по време на панаира сме костюмирани, може би затова не си изпълняват заплахите Иначе пред нашия блок никога не съм имал проблеми, въпреки че и тук има доста коли. Спирам винаги на едно и също място, ако е свободно. Ако не е - все намирам къде да си напъхам италианката, без да се дървя на никой. И на мен не ми се е случвало някой да се дърви.Явно колкото е по-голям града, толкова по-развито е чувството за собственост към общински терени
-
Време е управниците и по точно общините да помислят за подземни гаражи паркинги.Автопарка в България се увеличава с всеки изминал ден по точно час а паркоместата си остават същите.Тези проблеми с паркирането не са ми до главата още.Имам си гараж под мен в апартамента за който си плащам наем.В него си държа мотора,колата и съм си устроил прилична работилничка за работа.Има вода ток и мога да го отоплявам.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
преди малко следната картинка... Бургас, общината.... знак паркирането забранено ей толкоз голям, занак за паяк - тоже... караулка с пазвантин... шефа /кмета/, т.е. шофьора му паркира Лексус-а точно до караулката... в момента обаче липсва... и на мястото му паркирано 1 ауди кабрио, точно кво - ше ме звините, ама повече подробности не видях... и до него общинския паяк и зад него колона от автомобили... Tornado, казваш паркинги, подземни гаражи... хубу, ама паркинга седи празен, а наоколо в уличките спрени коли по всевъзможен начин, щото е без пари...не знам за кой път ще повторя - всичко е ген - оня балканския бай-Ганьовски тарикатлък в комбинация с малки заплати...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Когато строителите ни показваха проектите ( на зелено ) имаше отредено място за 30 автомобили + 10 приходящи. Близката до нас кооперация изгради огромен подземен паркинг и нашите хора се позоваха на тази идея, че и ние сме заложени в техните планове за подземно паркиране. Какво по-добро от това. Да ама - не. Подземния паркинг не приюти и 1/3 от живеещите + това, че тези паркоместа не се полагаха, а се продадоха. ТОВА Е.Очаквания и действителност - пълно разминаване.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
donnna написа:Tornado, казваш паркинги, подземни гаражи... хубу, ама паркинга седи празен, а наоколо в уличките спрени коли по всевъзможен начин, щото е без пари...не знам за кой път ще повторя - всичко е ген - оня балканския бай-Ганьовски тарикатлък в комбинация с малки заплати...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Къде да паркирам ? На кой е мястото ?
ntodorov написа:............В дивия запад ли сме? Генчето ли ни е повредено? Или тези на, които ни прави впечатление не биваме? Помогнете да си отговоря. Имате ли същите проблеми?--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
И ние имаме същия проблем-понеже живеем на квартира в китния Ориндж Каунти( Овча купел-София)и сме само от 4 години,а другите живеят по 20,че и повече,та си въобразяват,че трябва да се съобразяваме с всички и да паркираме там,където ни кажат.Изречения са ни съставяли всякакви.Върхът на сладоледа беше,когато ми надраскаха колата на няколко места с ключ,но това според мен е от завист,а не заради паркирането,защото тази ни е втората кола.И съм абсолютно сигурна,че е някой от нашия вход.Забелязала съм,че българинът е много изобретателен,когато иска да направи мизерия на някого.Намирали сме върху бравата утайка от кафе и какво ли още не,вече не ги помня."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
mitakkk написа:Аз поради тази причина си купих гараж. Няма да се ядосваш , няма да спираш на края на улицата и да се прибираш 10 мин от мястото на паркиране. Вярно скъпо удоволствие , но нервите са ми по-скъпи. Сега си паркирам колата от там на асансьорчето и хоп в къщи.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Re: Къде да паркирам ? На кой е мястото ?
van_dal написа:Има ли смисъл да говорим повече ти си си отговорил сам. Аз също мразя някой да ми паркира на мястото, но аз спирам пред къщата си, не е апартамент в кооперация и като ми спре някой на мястото хич не се радвам. От 3 години се преместих преди живеех в кооперация и всички които паркирахме се познавахме и нямаше никакви проблеми...
Коментар
-
Пред блока ни е същият ад. Но най-много се дразня, когато се появят некви гости на някой и паркират, като че са в пустинята, за двама. Аз например ако отивам някъде на гости или ми се налага да спра пред нечий гараж, защото няма къде другаде, най-любезно на едно листче пиша: "Ако създавам неудобство, моля обадете се на ... и ще преместя колата възможно най-бързо". И да имал съм такъв случай звънка ми собственика пред чийто гараж съм паркирал и аз слизам, местя си колата, извинявам се отново и всички сме доволни.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Бележки обикновено оставям само аз, отивайки да паля алтернативното возило, защото основното ми е блокирано от някой, който очевидно не ме е видял, когато в паркирал! Съдържанието няма да го коментирам, но оставям и телефон Изобщо случаите в които бивам възпрепятстван да си ползвам колата, защото някой в изблик на безумна наглост е спрял пред мен все едно съм контейнер за боклук а не автомобил взеха да стават доста чести.Дотолкова чести, че се замислям дали рязането на гуми и ритници по ламарините за израз на балкански манталитет или са просто една добра възпитателна мярка.Изобщо никога не бих спрял по подобен начин.crush, какъв е проблема да спреш през 2,3,4 или 5 преки?Какво ако не си спрял там, където си го замислил?Ако човека няма телефон? И длъжен ли е да има?Ако минат деца и полюбопитстват какво пише на бележката?Дали ще я сложат обратно на чистачката?Веднага попадаш в ситуациите, описани от мен.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Когато си плащах апартамента, който си избрах, строителя ме задължи да си купя минимум 1 гараж към него.Дори и да нямах автомобил, пак трябваше да купя гараж към апартамента.Естествено, че излезе скъпо, но ако имах достатъчно пари щях да купя два гаража, за мен и за жената.Сега от 2 коли едната си има място, пък другата ще нощува на открито някъде около блока.В момента живея в жк. Люлин и доста често паркирам на 3 !!! блока разстояние, когато се прибера по-късно и това не ми пречи.Просто където има място там паркирам.Точно пред входа на блока ни един мангал от 5-тия етаж от начало жената спираше когато има място там (пред входа), уж на неговото място.Онзи чак заплашва и една сутрин (той явно се прибира рано от някъде) нарочно спрял пред нея, за да не можем да излезем от паркомястото, а имаше още места да спира.А бе обща простотия, но каквото и да си говорим и тук между нас има такива хора, на които не им дреме за околните хора между тях.Важното е на него да му е добре, пък за другите не му дреме.Аз дори съм от тези хора, които винаги гледам да не притеснявам някой. Жената е от по-нахалните и ако трябва да се кара на някой тя го правиA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар