Въпроса е към колегите дето мислят, че могат да помогнат... Аз направо бяс хванах от снощи...Начи това е линка към темата в която съм писал от снощи насам - http://forums.bgdev.org/index.php?sh...dpost&p=203014Описанието е следното накратко. Написах си скрипт, който да наблюдава даден файл и ако има промяна да си го бекъпва. Когато се стартира на ръка от командния ред - няма проблеми, всичко е наред и прави това, което се иска от него. Когато се стартира от кронтаб - започва да си копира файла на всяка минута (така го настроих, за даго гледам дока го тествам как се държи), без да го интересува променян ли е или не...Подметнете някоя идейка ако имате, аз събрах малко мнения, ма чакам да видя дали жената ше се оправи да подкара сервера, че сутринта спира тока 2-3 пъти и сека гада не иска да бутне.....п.с.: Линка може да се отваря тегаво, от сутринта бгдев имат някакви ядове май и много е мъка...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със shell script и crontab - помагайте...
Collapse
X
-
Етикети: –
-
u_bo
Re: Проблем със shell script и crontab - помагайте...
bubachko написа:Въпроса е към колегите дето мислят, че могат да помогнат... Аз направо бяс хванах от снощи...Начи това е линка към темата в която съм писал от снощи насам - http://forums.bgdev.org/index.php?sh...dpost&p=203014Описанието е следното накратко. Написах си скрипт, който да наблюдава даден файл и ако има промяна да си го бекъпва. Когато се стартира на ръка от командния ред - няма проблеми, всичко е наред и прави това, което се иска от него. Когато се стартира от кронтаб - започва да си копира файла на всяка минута (така го настроих, за даго гледам дока го тествам как се държи), без да го интересува променян ли е или не...Подметнете някоя идейка ако имате, аз събрах малко мнения, ма чакам да видя дали жената ше се оправи да подкара сервера, че сутринта спира тока 2-3 пъти и сека гада не иска да бутне.....п.с.: Линка може да се отваря тегаво, от сутринта бгдев имат някакви ядове май и много е мъка...
-
bubachko
ми единственото което намекваха по разните чужди форуми е за правата... Друг познат пък ми каза навсякъде да пробвам с абсолютни пътища.но виж, са кат се замисля, може и да не чете верно правилно md5 файла... защото по идея трябва да копира файла винаги, освен ако md5 сумата е ОК. и той си копира файла и така и не може да си опресни *.md5 сверката... мдам, определено ще го пробвам. Много ми е интересно обаче, защо? Всички директории по целия път са направени от руут, както и самия скрипт. И въпреки, че от кронтаб се извиква пак като руут - не ще... Пробите ще са довечера обаче, че кочинката тотално се е сринала, дори не иска да подкачи системата...
Коментар
-
u_bo
bubachko написа:ми единственото което намекваха по разните чужди форуми е за правата... Друг познат пък ми каза навсякъде да пробвам с абсолютни пътища.но виж, са кат се замисля, може и да не чете верно правилно md5 файла... защото по идея трябва да копира файла винаги, освен ако md5 сумата е ОК. и той си копира файла и така и не може да си опресни *.md5 сверката... мдам, определено ще го пробвам. Много ми е интересно обаче, защо? Всички директории по целия път са направени от руут, както и самия скрипт. И въпреки, че от кронтаб се извиква пак като руут - не ще... Пробите ще са довечера обаче, че кочинката тотално се е сринала, дори не иска да подкачи системата...
Коментар
-
bubachko
не се появява... пробах го още снощи както и да е, това ми остава на заден план. От няколкото токови поредни удара сабале требе да си спася базаданните оа блога..... мъка ми е
Коментар
-
bubachko
УРА! УРА! УРА! :D :D :D Направих го! Проблема се оказа в командите използвани в скрипта и абсолютния път към тях. Понеже във FreeBSD както казах нямам md5sum инсталирах "Coreutils", като това инсталира нужното ми в /usr/local/bin, като самите ови команди са с едно "g" отпред, примерно gmake, gcp, gmkdir... И когато го стартираш от корн, той просто не знаеше от къде да си намери тая команда. Добавих абсолютния път до командата и всичко заспа.Другото малко по-елегантно решение е, просто да се прибави в кронтaб в PATH=..... /usr/local/bin. Просто нямам идея защо това го няма, но именно това е била причината да не си знае де му е главата
Коментар
-
Да, това е чест проблем със скриптове, които се стартират през crontab. Особено за допълнително компилирани/инсталирани програми/пакети, които не си вървят с дистрибуцията. Добра практика, е в такива случаи да се ползват абсолютни пътища. Но вече си се ориентиралFiat Brava 1.2 16V, 1999
Peugeot 307 1.6 16V, 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар