Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

14 януари 2009 ... ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilkor написа:
    Да се върнем на темата. Ето още видеоматериали които умишлено липсват от показаното на предната старница видео което "отразявало доста вярно ситуацията".http://www.btv.bg/videos/broadcast_v...video_id=10220
    Аз бих се учудила, ако първият ден ан протеста беше "по ноти". След явните опити протестът да бъде спрян, компрометирането му беше последният възможен опит...
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ilkor написа:
      Да се върнем на темата. Ето още видеоматериали които умишлено липсват от показаното на предната старница видео което "отразявало доста вярно ситуацията".http://www.btv.bg/videos/broadcast_v...video_id=10220
      Илко,гледах само началото на филмчето и го спрях,защото видях няколко човека,които явно проявяваха агресия,а в това време коментатора казваше "стотици млади хора проявиха своята агресия..." (може и да не е точен цитата),полицията в това време изобщо не реагираше,защо,това за мен си е манипулация.Сигурно в това филмче няма кадрите в които полицията беше притиснала предимно момичета в една ниска ограда,краката им бяха притиснати и неможеха дори да помръднат,а полицаите ги налагаха с палките си.Всеки може да вади доводи в оправдание или нападки на едните или другите,но с това няма нищо да се постигне.Истината е една,ние сме "народ" който е страхотен майстор в разделянето и противопоставянето,никога няма да сме единни и да защитаваме интересите си,дори тук в тази тема успяха да се разделят на правилно и неправилно пишещи.Приказката за орел,рак и щука перфектно подхожда на българина.

Коментар

... и заключителен анализ + коментар от анархист. айде нема нужда ...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

peho написа:
          ilkor написа:
          Илко,гледах само началото на филмчето и го спрях,защото видях няколко човека,които явно проявяваха агресия,а в това време коментатора казваше "стотици млади хора проявиха своята агресия..." (може и да не е точен цитата),полицията в това време изобщо не реагираше,защо,това за мен си е манипулация.Сигурно в това филмче няма кадрите в които полицията беше притиснала предимно момичета в една ниска ограда,краката им бяха притиснати и неможеха дори да помръднат,а полицаите ги налагаха с палките си.Всеки може да вади доводи в оправдание или нападки на едните или другите,но с това няма нищо да се постигне.Истината е една,ние сме "народ" който е страхотен майстор в разделянето и противопоставянето,никога няма да сме единни и да защитаваме интересите си,дори тук в тази тема успяха да се разделят на правилно и неправилно пишещи.Приказката за орел,рак и щука перфектно подхожда на българина.
          Много хубави кадри на които се вижда,че:1 има явна провокация от малцина отнесено към общия брой протестиращи2 полицията гарантирано има участие в провокацията,защото огражденията не са хванати едно за друго ,което прави възможно преградата да бъде разкъсана и оградите да се ползват и като оръжие. Всички останали дени от протеста,както и на всякакви други масови мероприятия(като мач) преградите са захванати със скоби.

Коментар

Честно казано, това специално за загражденията съм склонен да го отдам на мърлявщина

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Дадох този пример защото е добре да се видят нещата и от двете страни. А първият клип ги показваше едностранчиво.А всеки един от тези младежи, които най ожесточено нападаха полицията, само миг по късно се превръща в невинно дете което е смазано от лошата полиция без да прави нищо ...Не оправдавам никого - вероятно грешки са допуснати и от двете страни ... затова не виждам причина вината да се хвърля само върху полицията.Факт е че такива кадри имаше - т.е. те са се случили ... както и тези в които полицията разпръсква мирни хора по улиците...Смешно е да се твърди че полицията едва ли не си е подложила гърба да го "нашляпат" за да има повод да отвърне.Преградите не били хванати ... ами минавал съм много пъти покрай такива прегради - така са направени да се закачат едни за други но когато ги дърпа токова народ - явно конструкцията е несполучлива ... май на следващия ден бяха ги вързали с тел. Ама зад оградите имаше полиция - тях как да ги вържат ? Замисли се над това ...В която и страна да хвърщяш всичко което ти се изпречи по полицията се наказва ...А между другото тези прегради са сложени именно за да покажат, че протестът трябва да се ограничи до тях....Едно е да си излязъл на протест - друго ей така да се сбиеш. Ако полицаите бяха скочили да ги преберат още в началото сега щяхте да ревете как са прибрали бедните деца само заради това че са гледали лошо полицията ... Когато се коментира нещо е добре да се видят всички страни на проблема ... иначе се превръщаме в част от него а не в решението му.

Коментар

ilkor написа:
                Дадох този пример защото е добре да се видят нещата и от двете страни. А първият клип ги показваше едностранчиво.А всеки един от тези младежи, които най ожесточено нападаха полицията, само миг по късно се превръща в невинно дете което е смазано от лошата полиция без да прави нищо ...Не оправдавам никого - вероятно грешки са допуснати и от двете страни ... затова не виждам причина вината да се хвърля само върху полицията.Факт е че такива кадри имаше - т.е. те са се случили ... както и тези в които полицията разпръсква мирни хора по улиците...Смешно е да се твърди че полицията едва ли не си е подложила гърба да го "нашляпат" за да има повод да отвърне.Преградите не били хванати ... ами минавал съм много пъти покрай такива прегради - така са направени да се закачат едни за други но когато ги дърпа токова народ - явно конструкцията е несполучлива ... май на следващия ден бяха ги вързали с тел. Ама зад оградите имаше полиция - тях как да ги вържат ? Замисли се над това ...В която и страна да хвърщяш всичко което ти се изпречи по полицията се наказва ...А между другото тези прегради са сложени именно за да покажат, че протестът трябва да се ограничи до тях....Едно е да си излязъл на протест - друго ей така да се сбиеш. Ако полицаите бяха скочили да ги преберат още в началото сега щяхте да ревете как са прибрали бедните деца само заради това че са гледали лошо полицията ... Когато се коментира нещо е добре да се видят всички страни на проблема ... иначе се превръщаме в част от него а не в решението му.
                Напълно подкрепям написаното по-горе от Илко

Коментар

ilkor написа:
                  Хората протестират срещу някой,защото е направил или не е направил нещо.Този някой е смел и честен излиза и говори с хората.Няма заграждения,няма полиция,няма бой....Кое е толкова сложно?
                  Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

BolgAryan написа:
                    Това за мен ли се отнасяше,че нещо не разбрах?Или филмчето завършва с такъв анализ?

Коментар

Смешно е да се твърди че полицията едва ли не си е подложила гърба да го "нашляпат" за да има повод да отвърне.Преградите не били хванати ... ами минавал съм много пъти покрай такива прегради - така са направени да се закачат едни за други но когато ги дърпа токова народ - явно конструкцията е несполучлива ... май на следващия ден бяха ги вързали с тел. Ама зад оградите имаше полиция - тях как да ги вържат ? Замисли се над това ...В която и страна да хвърщяш всичко което ти се изпречи по полицията се наказва ...А между другото тези прегради са сложени именно за да покажат, че протестът трябва да се ограничи до тях....
                      Оригиналната конструкция едва ли някой я гледа. Днес вече са захванати с едни U-образни скоби ,които нямат махане и ако на протеста ги имаше нямаше да се стигне до това което видяхме. Фактът ,че едно толкова просто и евтино средство липсваше когато имаше 5000 човека,но се появи когато бяха 1000,говори или за немърливост(както каза Болгариан) или за умисъл.И доведе до това което стана.Полицията има много опит с масови прояви,така че аз съм по склонен да вярвам,че им е било наредено да не вземат нужните мерки за да се опорочи протеста.Просто съм виждал когато действат адекватно какво правя.Всъщност синтезирано какво направиха което не беше редно?1 Преди да ескалира напрежението държаха жандармеристите на предна линия ,според мен за да се настървят от това,че ги целеха със снежни топки. Това е все едно да изкараш 300 полицая пред сектор Г.Да кордон има но основните сили стоят в резерв. И мен да ме държат 2 часа прав на студа със тея скафандри и да ме целят със сняг и лед и аз ще озверея.(за това съдя по кадрите още не бях там)2 Не известиха ефективно ,че протеста е прекратен.Аз бях при банката и едва вечерта от новините разбрах ,че са били обявили с мегафони че протеста е прекратен. Обявили са те,ама с рупори.Нищо не се разбра,ако бяха казали поне възрастните хора и децата щяха да си тръгнат. Само видях как тълпата ме забута към кръстовището и кордона от полицаи биещи по щитовете.3 Защо след като има бомба разбиха протеста но не евакуираха парлкамента??????? Още едно съмнение за дирижиране на ситуцията.4 Защо избутаха хората кръстовището ,ане примерно към Кристал? М/у протестиращите и улицата имаше не повече от 50 метра.5 С очите си видях как бият невинни хора,а ултрасите,някои със шалчета на ботев и всякакви други опознавателни знаци,не ги закачат.Защо? В кадрите в интернет видях как арестуват една позната,,беше ми колежка в СУ. Момичето продава сувенири до Славейков ,при всички случаи не е ултрас, и се виждаше че просто се опитва да измъкне някакво момче от полициаите.

Коментар

Създадох нова "литературно-образователна тема":http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...380400Моля коментарите относно изцепките на Пасарела да продължат там.

Коментар

Никакъв напредък, даже връщане назад в борбата с висшата корупция и организираната престъпност в България - това се очаква да констатира Европейската комисия в предстоящия си доклад по темата през февруари, пише в днешния си брой вестник "Труд".Високопоставен източник от комисията е определил като "отчайващо" положението на страната ни спрямо наблюдението, упражнявано чрез т.нар. Механизъм за наблюдение и проверка.По думите му миналата година в Брюксел са се съмнявали, че част от европейската финансова помощ за България изобщо не достига до крайното си предназначение и се отклонява към партийни каси и за предизборни цели, пише изданието.Комисията вече губи търпение спрямо България,твърдял същият източник. Според него докладът ще бъде фактически, а ако съдържа оценки, те ще са съвсем кратки и не политически.Фактите в него обаче щели да говорят сами за себе си. Краткият документ - от 8 до 10 страници, ще бъде обявен в сряда (11 или 18 февруари)."Има многобройни оплаквания на чуждестранни компании от България в комисията - главно от корупция и слаба администрация. Те просто валят", твърди и пожелал анонимност втори, много добре информиран източник в Брюксел.Български източник, запознат с подготовката на доклада е потвърдил пред "Труд", че се очаква отново да бъде констатирана "липсата на присъди и убедителни резултати", свидетелстващи за борба с корупцията и подземния свят.По думите му ще бъдат отчетени и "тежки проблеми в съда". "Със сигурност ще бъде отбелязано и че не беше съставена парламентарна комисия, която да упражнява надзор върху Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС)", добавя източникът. Според него може да се очаква положителна оценка за Инспектората на Висшия съдебен съвет.

Коментар

peho написа:
                            BolgAryan написа:
                            Това за мен ли се отнасяше,че нещо не разбрах?Или филмчето завършва с такъв анализ?
                            Не, не, ставаше дума репортажа на бТВ

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Working...
                            X