Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

14 януари 2009 ... ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiselo,съгласен съм с много неща които си казал,обаче,кажи ми как да покажем,че вече няма да позволяваме да ни крадат близалката?Като си стоя удома,живея по правилата,чистя си покрай дома,както си е редно (макар че не аз правя боклука там),ходя да гласувам винаги,стоя си в къщи и цъкам с език като разбера как някой пак крал и не си свършил работата.И да чакам да се оправим,като всички се променят и станат като мен.Така ли смяташ че ще станат нещата?Предполагам не смяташ така както го описах,но тогава пък кажи ми,кога,според теб,трябва да кажем стига толкова?

Коментар

kiselo написа:
      Vladim написа:
      PASSARELLA написа:
      Дайте да направим една форумна среща час време преди мероприятието?
      Ти нали псуваше по родината си и искаше да я заличаваш? Къде си тръгнал? Или понеже ще се събира народ и ще става калабалък дай да гледаме сеир?Kuku какво е решението според теб? Да си седим на задниците и търпим, или да чакаме да дойде пролет и тогава да протестираме? Само неколцина ли не усещате, че ситуацията последните една-две години отива на зле?
      колега тя не само последните една две години отива на зле...тя от кай време си отива на зле...ама пуст му живот нали винаги има по лошо и от най-лошото...така ще си караме до безкрая...единствената оравия би била според мен 7500 000 операции по вливане на акъл...мозък...и съзнание...което на практика е невъзможно...т.е. май нямаме избор...мисля си реално. Съгласен съм с протеста. Хората има за какво да протестират. Улиците са бардаци, градовете мръсни, кални, пренаселени и цари хаос. Строителството е под всякаква критика (строи всеки втори скоро няма да се учудя ако видя някъде някоя нова фирма "Ашколсун Билдингс & Конструкшънс")...Безработица не бих казал че има. Но няма реални заплати които хората да получават. Одрязаха ни тонове пари от ЕС. Онези лешшпуни в парламента крадат като замаяни. Нямаме достатъчно квалифицирани кадри които да заемат стойностни позиции. Няма достатъчно мотивирани хора които да искат да се борят за развитие, добра работа и заплати. Днес слушах по телевизията едно предаване в което госта (незнам кой беше и за какво говореха точно) цитира някой си който е казал " Българите са едни хора които само лъжат крадът и ядат люто" . Какво да ви кажа. Българина има за какво да протестира, но според мен всички тези причини по горе не са основните за мизерната ни държава и управление. Трябва да протестираме срещу самите себе си. Срещу съзнанието ни, срещу идеята ни, че винаги може да минем по тънката лайсна, заради мисленето ни, че "аз да си намеря една хубава работа за 900лв и цял живот там да си стоя". Така не става драги ми съграждани и съфорумници.Сега в реда на мисли се чудя. Добре излизаме на 14-ти, вдигаме "бунт". Къртим парламента, политиците бягат като пилци, полицаите бият бабички със торбички с по едно кисело млекце вътре. Кажете ми обаче като свалим това правителство кой ще управлява!?!? Костов?!Онзи как му беше името Сидеров!? Пък може да сложим Слави Трифонов, той поне ще ни забавлява всяка вечер. Реално няма човек който да е достатъчно подготвен ,образован ,мотивиран, защитен и съвестен да заеме управлението на нашата мила държавица. Просто няма... Ще стане както винаги досега. Ще се съберът 200-300.. две хиляди човека да се съберат...и нищо...ше крещят псуват някои чалга певици ще си направят реклама да попеят пред парламента. Ще се хапнат кебапчета ще се пиине биричка. Току виж сме свалили това правителство. Па после ще му мислим с новото...или то по скоро пак ще е старо!? Защото лично аз откак се помня все едни и същи хора гледам да се въртят на парламентарния подиум...да са ни живи и здрави. Грешката не е само в управлението, грешката е в цялата държава. Във всеки един от нас. Ако си променим мисленето. Ако си променим идеите и ценностите няма да е така. Има си и начини за постигане на тези цели и много други държави са го показали и доказали, че е напълно достижимо.Така, че колеги...да, има за какво да се вдигаме срещу управлението. Но определено има за какво да се вдигаме срещу и самите нас. Ако се замислите ще стинете до същия извод. Лично аз ще протестирам по скоро срещу българския народ отколкото срещу парламента. Та те са някакви си 250 калпака даже незнам дали са и толкова. Всички останали които управляват тази държава близо 7 500 000 са далеч по виновни от тях за мизерията в която живеят. Та дори и само част от тя да кажем 3000 000 днес не си хвърлят боклука на земята, не излъжат някой някъде, не измислят някой нов начин за неплащане на данъци и заобикаляне на закони не кара с првишена скорост, не плюе срещу всеки и излезе усмихнат от вкъщи...колеги няма ли да си помислите, че живеете в една по добра държава!? Сигурен съм, че тогава дори няма и да се сетите за парламенти и т.н. А след като това стане, след като ние сме си свършили работата по опазване и развитие на държавата ни е те тогава може да отидем и да бутнем парламента с чисто сърце и да негодуваме срещу управлението..Айде наздраве и не прекалявайте с лютото.
      Не съм съгласен Номера е управляващите да ги е страх от народа а не обратното. Нужно е два-три пъти да ги гътнат, че даже една гилотинка да се дигне. А следващите ще помнят последното ,когато казват : - "ин вово" ( мамицата му мръсна на този чиято е тази реплика)
      "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

peho написа:
        kiselo,съгласен съм с много неща които си казал,обаче,кажи ми как да покажем,че вече няма да позволяваме да ни крадат близалката?Като си стоя удома,живея по правилата,чистя си покрай дома,както си е редно (макар че не аз правя боклука там),ходя да гласувам винаги,стоя си в къщи и цъкам с език като разбера как някой пак крал и не си свършил работата.И да чакам да се оправим,като всички се променят и станат като мен.Така ли смяташ че ще станат нещата?Предполагам не смяташ така както го описах,но тогава пък кажи ми,кога,според теб,трябва да кажем стига толкова?
        не колега. Пределно ми е ясно, че със стоене няма да стане. Както казах , да ,има за какво да протестира българина. Но не е начина със сваляне на правителства. Просто защото на мястото на това ще се качи някое старо което сме свалили няколко години по-рано. Единственото което ще постигнем със сваляне и смяна на управлението ще е още по сериозна криза. На фона на сегашната ако я задълбаем още просто ни е спукана работата. А и не само, а по принцип нищо няма да постигнем със смяна на едно правителство. Може да променим обаче нещо ако самите ние се променим както описах в предния си пост и както ти казваш, всеки да пази малко повече, да е малко по съвестен. Тогава ще живеем в по хубава държава и ще имаме реално основание да ритаме политиците по кокалчетата... Близалката няма да ги научим да не ни я крадат чрез протести (реване), а като покажем, че сме достатъчно порастнали и зряли за да си я опазим. Трябва ние да сме силни а не да показваме сила, защото просто ще ни плеснат един шамар и от цялата работа хем близалка няма хем шамари яли.
        Не съм съгласен Номера е управляващите да ги е страх от народа а не обратното. Нужно е два-три пъти да ги гътнат, че даже една гилотинка да се дигне. А следващите ще помнят последното ,когато казват : - "ин вово" ( мамицата му мръсна на този чиято е тази реплика)
        Щом теб те е страх от управляащите това е сериозен проблем. Ако управляващите ги е страх от народа също е сериозен проблем (нескам и да си помислям какъв още по страшен безпорядък ще настъпи). Мен не ме е страх. Аз знам, че те са група хора които би трябвало да ръководят държавата, а не народа. Проблема, че народа го е страх от политиците няма да се реши като ги сменяме. А както казах като покажем, че сме силни, а сила не се показва само с бой и скандали, това е прекалено остаряло.хъм взех да се отчайвам вече..Чета тук и на други места постове на колеги и се чудя как е възможно още да вярват, че може да дойде белия рицар със белия си кон и големия си меч и да ни спаси всички. Това са само приказки колеги. Това пък ме присеща за една приказка за една неволя която едни три братя я викали викали...та накрая сами си свършили работата. Добре, че не са се опитали да сменят магарето (та нали то е управляващата сила, а те само дърпат юздите...)
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

MOYA написа:
          Именно! Докато не им се строшат главите няколко пъти - няма да им уврят мозъчетата! Щото като запалиха парламента - не можаха да цъфнат некоя и друга празна, но корумпирана кратуна!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiselo написа:
            peho написа:
            не колега. Пределно ми е ясно, че със стоене няма да стане. Както казах , да ,има за какво да протестира българина. Но не е начина със сваляне на правителства. Просто защото на мястото на това ще се качи някое старо което сме свалили няколко години по-рано. Единственото което ще постигнем със сваляне и смяна на управлението ще е още по сериозна криза. На фона на сегашната ако я задълбаем още просто ни е спукана работата. А и не само, а по принцип нищо няма да постигнем със смяна на едно правителство. Може да променим обаче нещо ако самите ние се променим както описах в предния си пост и както ти казваш, всеки да пази малко повече, да е малко по съвестен. Тогава ще живеем в по хубава държава и ще имаме реално основание да ритаме политиците по кокалчетата... Близалката няма да ги научим да не ни я крадат чрез протести (реване), а като покажем, че сме достатъчно порастнали и зряли за да си я опазим. Трябва ние да сме силни а не да показваме сила, защото просто ще ни плеснат един шамар и от цялата работа хем близалка няма хем шамари яли.
            Ако не е пътя със сваляне на правителства - какъв е!?!?!?Само, че свалянето на правителство ще трябва да е придружено с пукане на правителствени кратуни!За да може както колегата е казал - следващият, който дойде - да има едно на ум.То вярно, че е 21 век уж - ама не и за България явно. Нашите "управници" се изживяват като чиста проба феодали!?
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              ...
              А те тоя отговор чаках!!!!С тия гейски "нежни" революции-полюции дето бяха 89и 97 година нищо не стана!Случи се това ,че хората се размрънкаха още повече и си седнаха на гъза да дойде некой друг да ги оправи. Това стана. Още 200 години Сокола и другарите ще се подвизават в парламента и ще ни се смеят.
              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
              http://www.keepfighting.ms

Коментар

Тази тема ще стане ,като стоманена съчма засмукана през двадесет метра градински маркуч..........
                "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Предлагам да запалим парламента и да екзекутираме депутатите чисто голи на Орлов мост След това задружно да се върнем до изгорялата сграда и да се изсерем на жълтите павета, хванати за ръце и пеейки американския или руския химн.... или и двата

Коментар

Абе какво значи на избори , не е сега времето , така няма да стане ?! Аргументирай се ? К`ВО значи нищо няма да стане ?! Само като се замисля за последното което чух - Готови сме да съберем народно събрание по спещност след 1 седмица ?!!!!!!????!!!??!!??!? Това във връзка с кризата с газта ? КАК СЛЕД 1 СЕДМИЦА БЕ ОХООООООО ТОВА Е КРИЗА БЕ - ХОРАТА СА НА СТУДЕНО !!! УЧИЛИЩАТА СА СТУДЕНИ !!! КВА СЕДМИЦА БРЕ БРАТЧЕД ? КОЙ ДАВА ТАКА ? НИЕ ЩОТ ТЪРПИМ И ГИ ОСТАВЯМЕ ДА СИ ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАТ ! ИЛИ ОНИЯ ПОЛОВ АТЛЕТ ДЕТО ИСКА ДА СЕ ИЗЯВЯВА ..... КЪДЕ ВЪРВИШ , КЪДЕ ПЪРДИШ БЕ ? ПЕНСИОНЕР СМОТАН ТИ МЪЖ ЛИ СИ И НА ТАЯ ЖЕНА БЕ ТЪПАК !!! НЯМА КОГА НАРОДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ СЕГА !!!!!!!! ВЕДНАГА !!!!!ДОЛУ ЦЯЛАТА МРЪСНА ГАД ! 1 ЦИСТЕРНА БЕНЗИН И ВСИЧКИ ВЪТРЕ И ДА ГО ЗАПАЛИМ !!!!!!!

Коментар

Колега, избягвай писането само с главни букви във форума - дразнещо е! Освен това е в разрез с правилата.Сега ми кажи - събираме се ние на 14 ти и се сбиваме с полицията, изпотрошаваме центъра и т.н. със всичките му салтанати както си му е реда ...Как това ни решава проблемите ?Да кажем че правителството падне - ще има служебно и пак ще има избори след 2-3 месеца.А избори така или иначе ще има след няколко месеца.Ако следваме логиката какво излиза - и с бой и без бой - избори. Е, аз предпочитам да е без бой ...По важното е не да се прави калабълък в работен ден, а да се гласува при избори.

Коментар

Един митинг ме решава проблемите на цяла държава!Но, един митинг може да покаже, че не сме овце.Българина е доказал, че търпи много, но не безкрайно.Просто власта не само, че не върши адекватна работа, те ни забиват все по-надолу.Кой може да го опсори?То не бяха кризи заради лошо сключени договори, то не беше сняг, наводнения...има ли смисъл да говорим за икономика?Единия, онзи...Овчаров и съсловие, онези с договора за газта.Някой може ли да ми обясни, член от власта, министър и прочие, да не погледне за точка в договора, която да защитава правата на държавата.Да няма точка, която при евентулано неизпълнение на подписания договора, да получим компенсации и т.н. А оня се изтъпанчил по телевизията, да обяснява как Русия била голяма държава, и такива точки ни злепоставят и не било редно.Нещо от сорта беше.Ами тоя, ако бяхме нормална държава, влиза в затвора и следващият на негово място, би замислил.Примери колкото искаш.Лошо ми става, само като видя, че турското робство, все още ни влияе.Робско мислене на народа.Те станаха адски нагли.Оня Топлото, хванаха го скрадени пари-милиони по сметки.Да влезе в затвора, където му е мястото?Ами другите, никой не може да ме убеди, че е крал сам!"Тъпите" гърци стачкуваха само като им вдигнаха цената на млякото, за тва са около 10 пъти по-добре от нас.А ние понеже всеки път си мълчим, ония от горе стават все по-нагли.Аз помня 97-ма и митинга, когато кило сирене беше колкото една пенсия.След това някой да чу или видя Жан Виденов в политиката?Защо това младо момче вече не е там?Та кой разправяше, че няма смисъл от митинга?Аз лично съм там, ако трябва ше се тепам и с полиция, с който трябва, само да се види, че народа затъва а поредния политик прави вила на внучето на Палма де Майорка!Явно трябва да се сменят поне 2 поколения, за да се види някаква промяна.Ние няма да я видим, да стискаме палци поне внуците да живеят като бели хора.Мир вам
                        Ползвайте мигачи!
                        Sometimes I feel like screaming

Коментар

ilkor написа:
                          ............Сега ми кажи - събираме се ние на 14 ти и се сбиваме с полицията, изпотрошаваме центъра и т.н. със всичките му салтанати както си му е реда ...Как това ни решава проблемите ?Да кажем че правителството падне - ще има служебно и пак ще има избори след 2-3 месеца.А избори така или иначе ще има след няколко месеца.Ако следваме логиката какво излиза - и с бой и без бой - избори. Е, аз предпочитам да е без бой ...По важното е не да се прави калабълък в работен ден, а да се гласува при избори.
                          Ми то по твоята логика 96-97 год не трябваше да се сваля правителството на Жан Виденов,не трябваше да се протестира,защото след една година щеше да има избори и тогава леко погалвайки го по главичката да го изпратим по живо - по здраво.Но ако си спомняш какво беше и как изхвърлиха депутатите с камъни от парламента дойдоха хора които за година изправиха държавата на крака.Гърците сигурно са по-прости от нас че протестират.И за това са 10 пъти пред нас.Протест по гръцки образец заслужава това правителство,па и повече.

Коментар

EasternAlien написа:
                            Един митинг ме решава проблемите на цяла държава!Но, един митинг може да покаже, че не сме овце.Българина е доказал, че търпи много, но не безкрайно.Просто власта не само, че не върши адекватна работа, те ни забиват все по-надолу.Кой може да го опсори?То не бяха кризи заради лошо сключени договори, то не беше сняг, наводнения...има ли смисъл да говорим за икономика?Единия, онзи...Овчаров и съсловие, онези с договора за газта.Някой може ли да ми обясни, член от власта, министър и прочие, да не погледне за точка в договора, която да защитава правата на държавата.Да няма точка, която при евентулано неизпълнение на подписания договора, да получим компенсации и т.н. А оня се изтъпанчил по телевизията, да обяснява как Русия била голяма държава, и такива точки ни злепоставят и не било редно.Нещо от сорта беше.Ами тоя, ако бяхме нормална държава, влиза в затвора и следващият на негово място, би замислил.Примери колкото искаш.Лошо ми става, само като видя, че турското робство, все още ни влияе.Робско мислене на народа.Те станаха адски нагли.Оня Топлото, хванаха го скрадени пари-милиони по сметки.Да влезе в затвора, където му е мястото?Ами другите, никой не може да ме убеди, че е крал сам!"Тъпите" гърци стачкуваха само като им вдигнаха цената на млякото, за тва са около 10 пъти по-добре от нас.А ние понеже всеки път си мълчим, ония от горе стават все по-нагли.Аз помня 97-ма и митинга, когато кило сирене беше колкото една пенсия.След това някой да чу или видя Жан Виденов в политиката?Защо това младо момче вече не е там?Та кой разправяше, че няма смисъл от митинга?Аз лично съм там, ако трябва ше се тепам и с полиция, с който трябва, само да се види, че народа затъва а поредния политик прави вила на внучето на Палма де Майорка!Явно трябва да се сменят поне 2 поколения, за да се види някаква промяна.Ние няма да я видим, да стискаме палци поне внуците да живеят като бели хора.Мир вам
                            Интересно, как всичко което си изброил ще се случи на 15-ти Януари 2009г. .... или дори 2010г.?Как ли се ратифицират отново договори, как ли се премахва корупция в системата, как ли се изкоренява мислене насаждано десетилетия наред.... напушва ме смях, само докато го пиша Протеста, организацията и исканията са абсурдни

Коментар

Винаги съм се питал инак - как така НИТО един - едничък - министър незнае интересите на държавата, а срещу това - всеки човек на улицата ги знае!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_35

Коментар

Като как колеги трябва да се процедира? Да чакаме избори и мешана скара или ясно да изразим мнението си...поне повечето недоволни.Ама наистина що се залъгваме...ма на кой му пука какво става в тая държава? На мен;на теб;на оня до тебе...ами всички останали дето си гледат копанката и си дуднат :"аз съм сърдит и нема да гласувам". Искам да питам кой е нормалния начин, за да се преодолеят проблемите в БЪЛГАРИЯ?п.п. аз незнам как се води една нация към просперитет ,за това разчитам на 240+тикви,след като всичко около нас е пълен абсурд и малките ,гадни ,извратени човечета/щото те са мънинки нищожества/ не могат да се справят с тая държава-ми требе да си ходят!
                                Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                                Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                                http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
                                X