Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

14 януари 2009 ... ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Офффф, стига сте пускали тая тема наляво-надясно, бахти дебилската история....Дигна се куцо, кьораво и съкато да протестира, ама защо, срещу какво, как, кога.... няма значение, важното е там на площада да се съберат хората да вдигат джангър (турска дума) Нито исканията са искания, нито времето е време, нито начина е начин....Драснете по някой ред на 15-ти да кажете колко от незабавните искания са изпълнени П.П."Искаме незабавно..." - това само човек без основно образование може да го напише....

Коментар

Кики, всеки има право на мнение, също и ти.Няма нищо лошо в това да се пускат апели "наляво и надясно". Ако не сега - то кога? Ако не по този начин - то как? А исканията са същите като тези преди 19, преди 11 и т.н. години - ПО-ДОБЪР ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ!

Коментар

Съгласен съм - всеки има право на мнение и аз за това няма да отида никъде, освен на работа, на 14-ти!Пак повтарям - нито сега е времето, нито това е начина, нито пък някое от исканията ще бъде изпълнено.... незабавно За съжаление, до нищо добро и градивно няма да доведе този или друг подобен протест, със слаба организация, неясна позиция и липса на идея за бъдещото развитие, реализиране на исканията и прочие Съжалявам, че трябва да го кажа, но протеста, по това време и в този му вид, е едно голямо НИЩО, водещо до.... нищо

Коментар

PASSARELLA написа:
          Дайте да направим една форумна среща час време преди мероприятието?
          Ти нали псуваше по родината си и искаше да я заличаваш? Къде си тръгнал? Или понеже ще се събира народ и ще става калабалък дай да гледаме сеир?Kuku какво е решението според теб? Да си седим на задниците и търпим, или да чакаме да дойде пролет и тогава да протестираме? Само неколцина ли не усещате, че ситуацията последните една-две години отива на зле?
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            PASSARELLA написа:
            Дайте да направим една форумна среща час време преди мероприятието?
            Ти нали псуваше по родината си и искаше да я заличаваш? Къде си тръгнал? Или понеже ще се събира народ и ще става калабалък дай да гледаме сеир?Kuku какво е решението според теб? Да си седим на задниците и търпим, или да чакаме да дойде пролет и тогава да протестираме? Само неколцина ли не усещате, че ситуацията последните една-две години отива на зле?
            колега тя не само последните една две години отива на зле...тя от кай време си отива на зле...ама пуст му живот нали винаги има по лошо и от най-лошото...така ще си караме до безкрая...единствената оравия би била според мен 7500 000 операции по вливане на акъл...мозък...и съзнание...което на практика е невъзможно...т.е. май нямаме избор...мисля си реално. Съгласен съм с протеста. Хората има за какво да протестират. Улиците са бардаци, градовете мръсни, кални, пренаселени и цари хаос. Строителството е под всякаква критика (строи всеки втори скоро няма да се учудя ако видя някъде някоя нова фирма "Ашколсун Билдингс & Конструкшънс")...Безработица не бих казал че има. Но няма реални заплати които хората да получават. Одрязаха ни тонове пари от ЕС. Онези лешшпуни в парламента крадат като замаяни. Нямаме достатъчно квалифицирани кадри които да заемат стойностни позиции. Няма достатъчно мотивирани хора които да искат да се борят за развитие, добра работа и заплати. Днес слушах по телевизията едно предаване в което госта (незнам кой беше и за какво говореха точно) цитира някой си който е казал " Българите са едни хора които само лъжат крадът и ядат люто" . Какво да ви кажа. Българина има за какво да протестира, но според мен всички тези причини по горе не са основните за мизерната ни държава и управление. Трябва да протестираме срещу самите себе си. Срещу съзнанието ни, срещу идеята ни, че винаги може да минем по тънката лайсна, заради мисленето ни, че "аз да си намеря една хубава работа за 900лв и цял живот там да си стоя". Така не става драги ми съграждани и съфорумници.Сега в реда на мисли се чудя. Добре излизаме на 14-ти, вдигаме "бунт". Къртим парламента, политиците бягат като пилци, полицаите бият бабички със торбички с по едно кисело млекце вътре. Кажете ми обаче като свалим това правителство кой ще управлява!?!? Костов?!Онзи как му беше името Сидеров!? Пък може да сложим Слави Трифонов, той поне ще ни забавлява всяка вечер. Реално няма човек който да е достатъчно подготвен ,образован ,мотивиран, защитен и съвестен да заеме управлението на нашата мила държавица. Просто няма... Ще стане както винаги досега. Ще се съберът 200-300.. две хиляди човека да се съберат...и нищо...ше крещят псуват някои чалга певици ще си направят реклама да попеят пред парламента. Ще се хапнат кебапчета ще се пиине биричка. Току виж сме свалили това правителство. Па после ще му мислим с новото...или то по скоро пак ще е старо!? Защото лично аз откак се помня все едни и същи хора гледам да се въртят на парламентарния подиум...да са ни живи и здрави. Грешката не е само в управлението, грешката е в цялата държава. Във всеки един от нас. Ако си променим мисленето. Ако си променим идеите и ценностите няма да е така. Има си и начини за постигане на тези цели и много други държави са го показали и доказали, че е напълно достижимо.Така, че колеги...да, има за какво да се вдигаме срещу управлението. Но определено има за какво да се вдигаме срещу и самите нас. Ако се замислите ще стинете до същия извод. Лично аз ще протестирам по скоро срещу българския народ отколкото срещу парламента. Та те са някакви си 250 калпака даже незнам дали са и толкова. Всички останали които управляват тази държава близо 7 500 000 са далеч по виновни от тях за мизерията в която живеят. Та дори и само част от тя да кажем 3000 000 днес не си хвърлят боклука на земята, не излъжат някой някъде, не измислят някой нов начин за неплащане на данъци и заобикаляне на закони не кара с првишена скорост, не плюе срещу всеки и излезе усмихнат от вкъщи...колеги няма ли да си помислите, че живеете в една по добра държава!? Сигурен съм, че тогава дори няма и да се сетите за парламенти и т.н. А след като това стане, след като ние сме си свършили работата по опазване и развитие на държавата ни е те тогава може да отидем и да бутнем парламента с чисто сърце и да негодуваме срещу управлението..Айде наздраве и не прекалявайте с лютото.
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
              ...
              Темата се изчерпи с това мнение предполагам! Изключително правилно казано..!! Евала колега!Поздрави.
              Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Митинг на гражданите на 14.01.2009

Колеги виже на какво попаднах тази сутрин , някой вече може и да го е видял аз мисля да се присъединя ! Години наред ние, СТУДЕНТИ и ГРАЖДАНИ живеем на дъното, живеем в страната на МАФИЯТА, БЕЗЗАКОНИЕТО и АМНЕЗИЯТА.НО СТИГА ВЕЧЕ! Ние няма да сме РОБИ на управниците ни, нито те ще са нашите господари - те са НАШИ СЛУЖИТЕЛИ, които НИЕ ИЗБИРАМЕ, НИЕ КОНТРОЛИРАМЕ И НИЕ ЩЕ СМЕНЯМЕ! НАШЕТО ПРАВО НА КОНТРОЛ ще упражним НА УЛИЦАТА - СЛЕД КАТО ЛИПСВА ПОЛИТИЧЕСКИ МОРАЛ за достойно поведение и поемане на отговорности!Защо започваме серия протести на 14.01.2009-та?:ЗАЩОТО:- СМЕ НАРОД С ВЕКОВНА ИСТОРИЯ И ЛЮЛКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, А НЕ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ;- НЯМА ДА ТЪРПИМ БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗБИВАТ КОЛЕГИТЕ, ПРИЯТЕЛИТЕ и ДЕЦАТА НИ, НЯМА ДА ЖИВЕЕМ В СТРАХ;- НИ ПИСНА да сме поколението на "500 лв", ГОДИНИ НАРЕД ДА ЖИВЕЕМ В НАЙ-БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, В КОЯТО ДОРИ СЛЕД 2 ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО В ЕС НЕ Е ВЪЗПРИЕТА НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ПРАКТИКА;- ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ, ДА СЕ ОБРАЗОВАМЕ И ДА СЕ РАЗВИВАМЕ НЕ В ЧУЖБИНА, А В СВОЯТА РОДИНА;- ИСКАМЕ БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА СИ В БЪЛГАРИЯ.СТИГА МИЗЕРИЯ, СТИГА КОРУПЦИЯ - ИСКАМЕ ОБНОВЛЕНИЕ, ИСКАМЕ ШАНС, ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО!Обръщаме се към всички наши колеги студенти от цялата страна да се включат в протестите в София или да организират по места шествия, митинги пред областните управи и кметствата, за да кажем заедно и мощно СТИГА ВЕЧЕ!Излезте с нас на 14.01.2008г от 11.00 часа. Шествието започва традиционно от зала "Христо Ботев" в откраднатия от нас, младите Студентски град, преминава през бул "Драган Цанков" и завършва с митинг пред Народното събрание, където "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА".Резюме на досегашните действия: На 12.12.2008г и 19.12.2008г. проведохме два национални протеста, в които участавха хиляди младежи и граждани.Псевдо-държавните институции нагло отказаха диалог с нас и се опитваха ловко да избягат от пълното изпълнение на справедливите ни искания, а на 19.12 депутатите позорно избягаха от своя народ, като преди това единствени те се самовъзнаградиха с 13-та заплата за Коледа ...!Този въпрос вече се обсъжда в друга тема.Сливам това мнение с другата тема.Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Искам и аз да напиша нещо в завършек Ако някой иска да протестира срещу нещо и някой то най добре е да го направи по време на ИЗБОРИТЕ. Сега освен поредното задръстване на ценъра на София друго няма да се постигне.Именно на изборите се решава кой ще управлява България, затова гласувайте а не оставяйте някой друг да решава.Не знам българска черта ли е това всичко да се опитваме да направим с "кьотек" - има си и нормален начин ...А за организатора - ами посланието завършва с:Много се чудех дали да публикувам това, което сега публикувам.......Георги Грънчаров - собственик на сайта, от името на целия екип.Иначе в пресата може да се нарече всякак - примерно инициативен комитет на българските сайтове за запознанства ... На кой му пука - важното е да се дигне джангър.Ама с джангър не се решават нещата - след няколко месеца има избори - тогава искайте !!!!

Коментар

ilkor написа:
                    Искам и аз да напиша нещо в завършек Ако някой иска да протестира срещу нещо и някой то най добре е да го направи по време на ИЗБОРИТЕ. Сега освен поредното задръстване на ценъра на София друго няма да се постигне.Именно на изборите се решава кой ще управлява България, затова гласувайте а не оставяйте някой друг да решава.Не знам българска черта ли е това всичко да се опитваме да направим с "кьотек" - има си и нормален начин ...А за организатора - ами посланието завършва с:Много се чудех дали да публикувам това, което сега публикувам.......Георги Грънчаров - собственик на сайта, от името на целия екип.Иначе в пресата може да се нарече всякак - примерно инициативен комитет на българските сайтове за запознанства ... На кой му пука - важното е да се дигне джангър.Ама с джангър не се решават нещата - след няколко месеца има избори - тогава искайте !!!!
                    Така е Илко на изборите се избира ама в нормална държава.Тука са единия да хванеш - другия да спукаш от бой.Между кого да избера: 1. Станишев, Първанов, Овчаров - и всички останали циментирани глави!? - Не благодаря!2. "Доган" ЕООД!? - Айде нема нужда!3. Царо и пъдаро!? - Айдук до айдука - мила моя майноле!4. "Болен Сидеров и син" и покафенялата им дружинка!? - е чак дотам нема да паднем никога!5. Бате Гойко!? - е те тоя че ни довърши - помнете ни думата - верно сеир че има голем - ама то винаги си го има.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiselo написа:
                      ....
                      Че какво му е на Костов!? Той е от типа политици на Стефан Стамболов, колкото и да ви е смешно.Историята помни големите нещо, които са направили, а не залитанията им. След време както за Стамболов се учи предимно това, чее вдигнал България на крака - за Костов ще се учи, че е поставил България на релсите на Европейскато и развитие. Е това не могат да му простят комунягите и го оплюват кой дето свари... Ще кажете - ама Костов крадеше. Аз ще Ви кажа, че Костов е като пионерче, за да не кажа чавдарче в сравнение с Царо, Доган и разни Овчаровци и т.н.

Коментар

Кире на такъв тип хора им трябва управлението малко преди Костов.Нека е проклет българина с това, заради това което направи и забрави.

Коментар

PASSARELLA написа:
                          ... Нека е проклет българина с това, заради това което направи и забрави.
                          Много колеги ,които коментират за "нормалния начин" са прави. Но някой от тях да е забелязъл какво се случва на избори...кебапчета;20-30лв;и тн и кво следва...КОАЛИЦИЯ! Ама чакайте ве,ква е тая коалиция? Друг е въпроса,че сме толкова извратени щом се коалират взаимно изключващи се партии. Достатъчно исторически факти има ,като доказателство на това! Аз искам да се промени избирателния закон! Айде да видим ако евентуално тия мърши се изпуснат и гласуват промяна дали ще има партийни шапки за всичките разсипници на Българската политика!
                          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                          http://www.keepfighting.ms

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            kiselo написа:
                            ....
                            Че какво му е на Костов!? Той е от типа политици на Стефан Стамболов, колкото и да ви е смешно.Историята помни големите нещо, които са направили, а не залитанията им. След време както за Стамболов се учи предимно това, чее вдигнал България на крака - за Костов ще се учи, че е поставил България на релсите на Европейскато и развитие. Е това не могат да му простят комунягите и го оплюват кой дето свари... Ще кажете - ама Костов крадеше. Аз ще Ви кажа, че Костов е като пионерче, за да не кажа чавдарче в сравнение с Царо, Доган и разни Овчаровци и т.н.
                            колега...защо искаш да градиш бъдеше на база история!? помисли малко...настоящето гради бъдещето...не историята. Тя е направила сегашното когато е била настоеще.Неможе в 2009 година българина да търси великия революционер който с един замах да свали всички корумпирани кава*и от власта и да влее акъл на всички. Звучи някак смешно. Ние поне аз така си мисля не сме онова тъпо племе от преди сума и години. Мислете реално и малко в по-голям мащаб. Кажи ми един начин по който Костов и сие може да подобри положението!? Той е подвластен на партията си. Партията му един Господ знае на какво е подвластна. Неможе да си в главата на всички и да знаеш, че всички те мислят само за това как да оправят нашата държава. Като ви чета постовете оставам с извода, че все още мислите, че един човек и една партия може да оправи всичко и все чакате да се опрайме от нищото. Никога няма да се съглася с това. За рзлика от това аз ти казвам елементарно начин по който нещата могат да се променят. Аз неискам да разчитам на партия от 20 човека да оправят цялата страна. Просто защото те немогат, зашото както казах са не достатъчно подготвени, не достатъчно образовани и квалифицирани за това а и не са грам мотивирани предвид всички врати по който вместо да подобряват могат да крадат. Незнам какви национални лозунги можеш да издигнеш за да накаарш 20 човека вместо да крадат да дават на народа дори и 1-2-ма да се повлияят то просто другите няма да ги оставят да дишат и секунда. Ако обаче го направиш на 7 000 000 вероятноста 1-2 000 000 от тях да се повлияят е голяма. А дори и по-малко да са със сигурност 1< 100 000.Пак казвам търсете грешката първо в себе си а после в управляващите. Те няма да си сменят мекото килимче със някой съсухрена черга за да може на вас да ви е добре...НИ-КО-ГА!Сега се сетих как точно да опиша нещата най-елементарно. В момента българина е като едно детенце с близалка, която някой по голям и хитър батко му е свил и сладко сладко си я смуче. То дори не подозира, че близалка няма да види и все така ще му я вземат докато не се осъзнае, не порасне малко и разбере, че имаш когато пазиш. Имаш когато не даваш и си държиш на своето. Проблема е ,че ние още явно незнаем кое е наше и какво да искаме. Ще мине време ще пораснем,а до тогава ще ни вемат близалката къде на сила къде ние ще я даваме. И ще си ревем и ще си мърморим и ще ходим при мама (ЕС или която и да е организация) да ни купуват нова. А нали се сещате, че ако не се вразумяваме овреме скоро ще спрат да ни купуват?! Или те май вече спряха.

Коментар

kiselo написа:
                              kiro_of_the_day написа:
                              kiselo написа:
                              ....
                              колега...защо искаш да градиш бъдеше на база история!? помисли малко...настоящето гради бъдещето...не историята. Тя е направила сегашното когато е била настоеще.Неможе в 2009 година българина да търси великия революционер който с един замах да свали всички корумпирани кава*и от власта и да влее акъл на всички. Звучи някак смешно. Ние поне аз така си мисля не сме онова тъпо племе от преди сума и години. Мислете реално и малко в по-голям мащаб. Кажи ми един начин по който Костов и сие може да подобри положението!? Той е подвластен на партията си. Партията му един Господ знае на какво е подвластна. Неможе да си в главата на всички и да знаеш, че всички те мислят само за това как да оправят нашата държава. Като ви чета постовете оставам с извода, че все още мислите, че един човек и една партия може да оправи всичко и все чакате да се опрайме от нищото. Никога няма да се съглася с това. За рзлика от това аз ти казвам елементарно начин по който нещата могат да се променят. Аз неискам да разчитам на партия от 20 човека да оправят цялата страна. Просто защото те немогат, зашото както казах са не достатъчно подготвени, не достатъчно образовани и квалифицирани за това а и не са грам мотивирани предвид всички врати по който вместо да подобряват могат да крадат. Незнам какви национални лозунги можеш да издигнеш за да накаарш 20 човека вместо да крадат да дават на народа дори и 1-2-ма да се повлияят то просто другите няма да ги оставят да дишат и секунда. Ако обаче го направиш на 7 000 000 вероятноста 1-2 000 000 от тях да се повлияят е голяма. А дори и по-малко да са със сигурност 1< 100 000.Пак казвам търсете грешката първо в себе си а после в управляващите. Те няма да си сменят мекото килимче със някой съсухрена черга за да може на вас да ви е добре...НИ-КО-ГА!
                              Нещо не си ме разбрал колега, а и ми слагаш думи и мисли в устата и в главата, които не съм написал и не съм си помислил, което хич не ми харесва...Темата е изключително дълга и е за разговор очи в очи, а не тука да пиша фермани, за което пък нямам време... Всеки има глава на раменете си - да я използва по предназначение , а не като стойка за шапка!

Коментар

Всеки има глава на раменете си - да я използва по предназначение , а не като стойка за шапка!
                                за това съм съгласен! Извинявай ако не съм те разбрал правилно прав си, че такива неща се говорят очи в очи а не така, но пък ми стана интересно да видя какво си мислите вие та затова се развихрих малко Далеч съм от мисълта да те обвинявам за нещо говоря съвсем спокойно нямам намерение да упреквам никой за нищо всеки има право на мнение аз изказвам своето и приемам на всеки мнението

Коментар

Working...
                                X