Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

14 януари 2009 ... ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Jimy написа:
    И още нещо: колкото и да чета мненията ви немога да намеря отговор на: какво трябва да се случи в България, за да се събуди народа?
    Формиране на гражданско общество, но това няма как да стане без средна класа.

Коментар

И държавата като плаща неговите и моите осигуровки,а ти данъците си, в деня когато някой трябва да направи нещо за теб,защото си платил всички данъци,такси,осигуровки и т.н., не трябва ли пак да бръкнеш и да си платиш отново.А това което сме направили за държавата ни най - малкото е че сме останали тук.
      Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Виж какво, отдавна не живеем в Диарбекир. Отдавна в държавата въпросите не се решават по този начин. 1997 година вече никога няма да има, защото положението тогава беше едно сега е друго. Сега проблема на народа е че е тъп и прост. И незнае как да си търси правата. Търсене на права - особено с подобен род действия е абсолютно неприемливо. Искания посочени по такъв начин са искания на неграмотни хора - при това студенти.

Коментар

Държава?? Коя държава?? Къде я видя държавата??Аз виждам ООД.

Коментар

Ами тогава да си стоим,да чакаме да се случи нещо и да мислим като рая или да излезем с Конституцията и З-на за МВР в ръка и да си цитираме правата.Ефектът ще е невероятен.
            Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Всъщност аз не можах да разбера за какво точно бяха протестите.И не виждам,защо трябва да протестирам.Нека някой по умен ми каже за какво да протестирам.
              ex. punto elx 1.2i
              Lancia Libra 1.6

Коментар

Казах аз че народа спря да различава кафевия цвят

Коментар

PASSARELLA написа:
                  crush написа:
                  Данъци не плащам въпреки, че работя. Затова и съвсем еднозначно в предния ми пост казвам "Ви" без да си приписвам каквото и да е. Но ти пак пропусна да прочетеш всичко както обикновено правиш. Здравните ми осигуровки се поемат от държавата, защото съм редовен студент.
                  Тогава срещу какво протестираш!? Нали знаеш, в Америка - държавата на държавите, какво ще ти кажат в този момент:"Не питай какво може да направи държавата за теб - питай какво ти можеш да направиш за нея". В този ред на мисли, след като не плащаш данъци, а осигуровките ти ги плаща същата тая държава срещу която протестираш и семестриалната такса вероятно ти е 200-300 лева - ти какво си направил за държавата!? Кой от всичките там пикльовци на метежите е направил изобщо нещичко за държавата и обществото в нея, с което да помогне и подобри!?Не ми отговаряй на мен. П.П. Някой може ли да ми каже, колко ще струва като пари един блок в Студентски град да се боядише?
                  Постовете ти са трудни за разбиране с цялата тази липса на граматика, но въпреки всичко ще си направя труда да ти отговоря. Няма как, при толкова зададени въпроси към мен... Всеки има своите мотиви да протестира. Моите са свързани както с подкрепа към останалите протестиращи, така и с лични мои виждания за нещата. Ежедневно се сблъсквам с корупция и лошо отношение към народа. Не ми харесва! Затова излизам навън и си дера гърлото. И да ти стане по-ясно, всяко възруптаване с/у неправдата е защита на целия народ и държавата. Тя не може да е навсякъде под формата на своите институции, затова се казва, че човек трябва да има гражданска съвест! И спри да обиждаш хората, поставяйки ги под общ знаменател, наричайки ги с обидни думи. Ти за мен си един простоват и неориентиран тип. Типична карикатура, която мога да опрелича на много герои от българските разкази.Всъщност, Пасарела, ти имаш ли някаква конкретна позиция по тези въпроси? Защо не излезнеш с една констатация пред всички ни как да оправим проблемите си, вместо да казваш как не трябва да го правим? Аз лично ще съм най-заинтересованият какво ще роди главата ти.
                  www.CarProfi-BG.com
                  Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                  Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                  Най-атрактивните цени в София!

Коментар

petio4528 написа:
                    Всъщност аз не можах да разбера за какво точно бяха протестите.И не виждам,защо трябва да протестирам.Нека някой по умен ми каже за какво да протестирам.
                    Аз не съм по-умен ,но пък ще ти кажа защо да протестираш-http://feelfriendly.com/И аз като много други се съмнявах много в протеста,но просто реших ,че е по добре да правя каквото трябва и да става каквото ще,от колкото да се чудя дали да го гледам по канал 3 или по ре тв.Редно е да се засвидетелства най накрая,че народа не спи и вижда. Да се покаже,че ни е писнало от политическата класа в България. Едва ли някой очаква чудеса,но нима е по -добре да си стоим на топло(всъщност вече не ни е и топло)???Всеки един от нас ежедневно роптае с/у абсурдите в държавата,какво ви пречи да го изразите гласно?Днес имаше хора от западните покрайнини!!!!

Коментар

с/у 25 лева работодателя ми осугурява медицински пакет в Генерали-Закрила (ползвал съм го - добър е 3-5К лева на година на човек е бюджета).с/у 50-тина лева ING ми осугуряват пенсия (те пък съм сигурен че ще надживет тъй наречената държава).с/у 400 лева мога да си намеря жена да гледа детето а жена ми или да работи или да е свободна.Жена ми роди за 700 лева - нищо че ездравно осугурена. Всеки месец плащам поне 500 лева на държавата под формата на данаци. Скоро ще трябва да плащам за "безплатна" детска градина. Също така, въпреки че плащам здравни осугуровки, нямам здравни права защото ДЪРЖАВНИЯ университет преди години не ми е внесъл осугуровките (университета те осугурява докато учиш) на същата тази "държава" - т.е. заради грешка в един държавен орган, сържавата, с радост ще ме остави да умра като куче ако нещо се случи с мен. Плащам също така данак на кола, на апартамент, плащам всевъзможни задължителни неща от което държавата също лапа.Сега, аз мисля че давам ... хех , леко да се каже доста. Логизното продължение на мисълта е - КАКВО ПОЛУЧАВАМ ?Отговора е : жената получава 220 лева майчинство - който има дете мисля че разбира колко смешна е тази сума. т.е. не получавам нищо. Какъв е логичния извод - щом не получавам нищо, значи аз съм нищо за тази държава, значи тя ме въсприема като дойна крава - като безгласен роб.Аз незнам човек какъв мазохист трябва да е за да защитава това ООД (както каза колегата по нагоре) което се преструва на държава.Подкрепям протестиращите въпреки провокациите и всички л*йна които медиите изядоха по техен адрес (ха - "свободна журналистика" - платени курви). Може би не трябваше да се дранят полицаите на личностна основа - аз не бих мятал камани по полицаите а по парламента - защото там са мръсните копеленца. Полицаите и те рано или късно ще осъзнаят че и тях ги клатят, така че по добре е да са на "наша" страна.Много се радвам че народа се посъбуди - за съжаление май няма да продължи дълго...

Коментар

Дории и да са на наша страна, е достатъчно онзи над тях да е на другата и пак ще изпълняват неговите заповеди. Съгласен съм - води се нещо като дълг... Казвам само, че се води, защото нещата са много относителни. То има ли нещо, което да не е относително при нас? Имам чувството в последното време, че и гравитацията над България е относителна...
                        www.CarProfi-BG.com
                        Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                        Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                        Най-атрактивните цени в София!

Коментар

ls1 написа:
                          Аз за себе си разбрах някои неща. Тоя народ абсолютно си заслужава дереджето. През ’97-ма положението беше ’народ с някаква съвест-безсъвестни политици’. Днеска и народа е без съвест. И между другото аз твърдя че все по-голяма част от народа е съгласна със сегашната ситуация. О, дай им да мрънкат и да се оплакват, но иначе им е по-лесно да бутнат рушветчето и да не чакат опашка, да бутнат рушветчето и да не се занимават с актове, това вече са нормални неща. Да слезе Бог да каже ’От утре мога да ГАРАНТИРАМ да няма катастрофи, обаче ТИ няма да превишаваш 50км/ч в града’ и той ще ти каже ’Я се таковай бе аз бързам, нека мрат’. Европа спира милиарди - народа тъпее. Полицаи бият цивилни - народа тъпее. Изгавриха се с даскалите (седянката) - народа тъпее. Гаврят се с раково болни - народа тъпее. Тоя списък може да се удължи до безкрай - народа тъпее. С извинение, егати народа. Абсолютно сме си заслужили съдбата.А най-силно ми се набиха в главата думите на един мъж, родител на пребито от полицаите момче вчера "Дано децата ни да ни простят, защото ние трябваше да сме тези които са на площада днес, а не те’.
                          "...не сме народ,не сме народ,а мърша..."-някой само да ме подсети на кого бяха тия думи,Ботев ли,що ли?Ей богу,не се сещам!
                          "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                          Ванга

Коментар

Залагам на Петко Славейков.

Коментар

SHB написа:
                              Залагам на Петко Славейков.
                              Други залагания? Някой да проверииии...Имортал,къде си???
                              "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                              Ванга

Коментар

Бойко Борисов

Коментар

Working...
                                X