Тези дни имам възможност да покарам повече колата на жена ми (мойта е в Бокса) и мога да кажа, че съм приятно изненадан от поведението и (на колата, не на жената ) на снежния и хлъзгав терен особено по вътрешно кварталните улички. Отдавам го на съвкупността от няколко фактора: - лекичка е (850кг по книга),- четири нови зимни Клебера, - ИеСПи. Вероятно последното най-помага, защото по същия терен с празно берлинго работата беше зле.Терена за който става дума е с хубав дебел лед и с около 5 до 10 см сняг отгоре!С една дума мисля, че ако някой си поръчва нова кола (и тя не идва серийно с ИеСПи) то е добре да си викне и тази система!Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Впечатления от ФИАТ 500 в снега/леда
Collapse
X
-
Миналата неделя имах възможност да съпоставя Суифт и Бравата от подписа.И двете коли са с едни и същи зимни гуми и Суифта затъваше на местата къде след това Бравата мина без проблем.Фиат 500 с ESP със сигурност е стабилен. Системата определено си помага и не е глезотийка, а си е необходимост в доста случаи.
Коментар
-
Може да ви прозвучи като краен фанатизъм, но от всички марки, които съм карал, фиатите са най-добре на сняг и лед.Без да говорим за колите с 4Х4 де.Едно време с Уното откъдето съм минавал със зимни гуми, сума ти народ с джипове ме е гледал опулено.Така че не се учудвам че 500 се представя добре.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Баща ми кара Хонда Cr-v 4x4 с всички системи за безопастност, включително VSA(esp-то при Хонда), която се включва изключително рядко - за около 2000км по сняг - само два-три пъти. А с Пандата(само ABS + EBD) си пърпорят заедно без никаква разлика. Може би има значение, че тя е на базата на 4х4, т.е малко по-голяма във всички посоки, включително е по-висока от нормална Панда, а и има клиренс почти като на всички псевдо сувове :DA между другото някой ако е карал Панда 4х4 знае какво значи да накараш хората(ако въобще има такива наоколо) да гледат така:
Коментар
-
Yavor написа:Може да ви прозвучи като краен фанатизъм, но от всички марки, които съм карал, фиатите са най-добре на сняг и лед.Без да говорим за колите с 4Х4 де.Едно време с Уното откъдето съм минавал със зимни гуми, сума ти народ с джипове ме е гледал опулено.Така че не се учудвам че 500 се представя добре.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
То карането на сняг и лед си има тънкости. Не е като да настъпваш педала на сухо Не съм имал до сега проблеми с никаква кола ни в сняг, ни в лед. Но да не викаме дявола...Мисля че изобщо не опира до колата. Карал съм Темпрата с износени летни гуми в сняг не съм имал проблем. Просто трябва добре да си познаваш колата - кога и къде какъв номер може да ти извърти.И бъдете сигурни, че когато реши да ви изненада, никакви системи няма да ви помогнат
Коментар
-
Tornado написа:Така е колкото по малка е колата толкова по добре се държи на пътя през зимния период.
Коментар
-
idm написа:Tornado написа:Така е колкото по малка е колата толкова по добре се държи на пътя през зимния период.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
idm написа:Tornado написа:Така е колкото по малка е колата толкова по добре се държи на пътя през зимния период.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар