Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бакшишите какво пак се оплакват?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Саааамо мааалко яснота и леееека корекция ще си позволя да внеса Всяко юридическо лице може доброволно да се регистрира по ЗДДС от деня на своето съществуване, без оглед на извършения оборот, а с оборот над 50’000лв. вече е задължително.В този ред на мисли, регистрацията по ЗДДС при оборот над 50’000лв. е задължителна, но оборота НЕ е просто за една година, а за една астрономическа година, т.е. дванадесет последователни месеца, преди текущия, което реално може да е по всяко време на отчетния период, считано за дванадесет месеца назад. Надявам се ме разбрахте Задължителната регистрация по ЗДДС при продажбата на акцизни стоки, е такава САМО за цигарите - за алкохол, например, НЕ е задължително.ДДС на леки автомобили (4+1) се признава, например, за таксиметрови автомобили, учебни автомобили, автомобили под наем... а за транспортни фирми с камиони и/или туристически агенции вече има промяна в закона и мисля ДДС на леките автомобили (4+1) там не се признава, но не съм се актуализирал, за да мога да кажа 100% сигурно Реално погледнато и аз не разбирам, защо хората мислят, че ДДС е нещо хубаво.... с изключение на случаите, в които е незаконно усвоено Преди няколко години на един семинар, никому неизвестен американски икономист (в САЩ няма ДДС), слушайки с интерес лекция за промените в ЗДДС при приемането на България в ЕС, накрая заяви с усмивка "Последния винаги го отнася!"
    Всичко, което казваш е вярно. Само едно леко уточнение. В САЩ нямат данък, който се казва ДДС (VAT), но имат данък продажби sales tax в размер на 4-6-8% из различните щати. Ако не се лъжа, принципът на този данък е абсолютно същият от гледна точка на крайния потребител - калкулира се върху крайната цена, а не на всеки етап в производството, където се "добавя стойност". Да им имаме данъка, де!
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

А как не сте гледали по някоя от ефрините телевизии един компетентен бакшиш като се изказа, че според него трябвало в почивните дни тарифите им да са двойни, понеже останалите хора с нормиран работен ден ако работели в почивните дни им се заплащло двойно, та и такситата трябвало да са с двойни тарифи. Голям тарикат.И другото дразнещо, при всяко повишение на цената на кое да е гориво, искат да си вдигат тарифите, сега като се срути петрола няма ли да затворят центъра на София с искане за понижение на тарифите? Няма нали, сега пак са отворили усти, че нямало метан. Дори искат да ти добавят 2лв. към сметката по апарат заради това.И трето последно, за всички, които защитават бакшишите нека отидат до летище София и да видят там за какви лешояди става въпрос, буквално бацили и подли мръсници. Интересно, че поради наредбите нямат право да спират и точно като лешояди кръжат около терминала в очакване на жертви. Може ли чужденци за пръв път идващи първото им впечатление да е 70-100лв. сметка за такси? Ебах ти циганията.
      Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

3p написа:
        А как не сте гледали по някоя от ефрините телевизии един компетентен бакшиш като се изказа, че според него трябвало в почивните дни тарифите им да са двойни, понеже останалите хора с нормиран работен ден ако работели в почивните дни им се заплащло двойно, та и такситата трябвало да са с двойни тарифи. Голям тарикат.И другото дразнещо, при всяко повишение на цената на кое да е гориво, искат да си вдигат тарифите, сега като се срути петрола няма ли да затворят центъра на София с искане за понижение на тарифите? Няма нали, сега пак са отворили усти, че нямало метан. Дори искат да ти добавят 2лв. към сметката по апарат заради това.И трето последно, за всички, които защитават бакшишите нека отидат до летище София и да видят там за какви лешояди става въпрос, буквално бацили и подли мръсници. Интересно, че поради наредбите нямат право да спират и точно като лешояди кръжат около терминала в очакване на жертви. Може ли чужденци за пръв път идващи първото им впечатление да е 70-100лв. сметка за такси? Ебах ти циганията.
        Напълно съм съгласен с теб. Единствено като се замислиш, в първия ти абзац - бакшишите, колкото и да не ги обичам, имат някаква логика. От друга страна, и аз работя за себе си, и като гоня срокове работя не само в почивните дни, но и нощем. Никой не ми плаща повече за това

Коментар

...не чета темата вече ...,че нема смисал..искам да попитам само,някой чувал ли е нещо за метана?дали ще идва скороблагодаря предварително
          Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
          http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Няма да ти отговаряме,
            ...,че нема смисал..
            , защото както сам казваш
            не чета темата вече
            , та дори и някой да отговори - няма да го прочетеш.

Коментар

ogi28b, Яко :D
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

много умно...смех смех смехкак ще спъ сега....пф...голеги си фиати......
                Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
                http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Working...
                X