Цената на метана не е паднала и въобще го няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бакшишите какво пак се оплакват?
Collapse
X
-
Аз доколкото знам, цената на километър при такситата е калкулирана за каране на БЕНЗИН. Това че някои от бакшишите карат на метан не означава, че всички карат на това гориво. Далеч не във всички градове има метан станции. Дори в Ямбол, който може да се нарече родината на газа в България (все пак централата на Овъргаз доскоро беше в Ямбол) има само една, която много често не работи. В Сливен единствената газстанция е на 10 км от центъра, извън града. Повечето карат на пропан-бутан, който сега е с цена, от която ми иде да вия от кеф. За 17 лв преди малко напълних бутилката. Нещо което преди правих за 30.Много таксита, поне в Ямбол са дизелови. Стига с тоз метан. Утре като вдигнат цената на бензина, пак ще скочат таксиджиите... тогава ще се окаже, че едва ли не всички карат на бензин.А относно Ямбол - то като гледам накрая ще се окаже, че всички във форума са ми градски Затова сме може би единствения областен град, в който не се провеждат никакви срещи И да, "графа" е на края на града. След него са само гробищата. Кукорево все още не е станало квартал, въпреки че е почти свързано с града и телефоните са му градски. Бившия ни офис беше в 72 блок, след който има само още един блок и оттам почва полето. И това ако не е края на града
Коментар
-
mirot написа:Прочетох мненията ви и съм възмутен.Според вас излиза,че таксиметровия шофьор е най големия боклук на земното кълбо.И как нападнахте колегата не е истина.А тои си го е разказал така както е.Еми по тази логика не ползвайте такси.С уважение:Таксиметров шофьор от Стара Загора.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:?Защото всеки рано или късно се качва на такси нали ? Те си съсипват колите заради нас а ние ги псуваме по форумите.Дали е нормално това... Вярно е че има и лоши таксиметрови шофъори но не всички са такива.Винаги като ви се развали колата в последния момент не мисля че хуквате пеша а изваждате ГиСиЕма и си викате такси,винаги като се напиите на кръчма или на дискотека си викате такси.
Коментар
-
Честно казано не съм имал много взимане даване с таксиметрови шофьори, но досега един не ме е попитал дали ми е топло, студено, дали ми харесва чалгата, дали ме кефи, че пуши и т.н. В крайна сметка нали аз си плащам? Също така се сещам, как на един приятел му бе изпаднал телефона в едно такси... Десет минути след, като се прибра у тях и звънна на номера си се сещайте дали отсреща имаше сигнал свободно!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Princo написа:Те си съсипват колите заради нас...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
ilkor написа:Ами транспортна фирма - горивото е част от суровината касаеща пряко тази дейност. Би трябвало да могат.Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Добре де хора, баси националния проблем,Скочи бензин -вдигат цени, скочи нафта -вдигат цени, пропан бутан..............., метан................... Е писна ми от заплахи,Доколкото знам няма ограничения или каквито и де пречки за свободно ценообразуване. Какъв е проблема с цената на такситата, че все ни плашат ще ги вдигат. Свободен пазар, свободна икономика. Да си я правят колкото искат, ако щат и 50лв/км. Ако ми изнася ще се возя, ако не ще се спасявам, дреме ми на шапката. Даже ни обясняват и за социалния ефект и колко много ще пострада населението. А когато започнат да висят като сополи сами ще започнат да се надцакват да си свалят цените, а май само така пазара ще си намери равновесната цена.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Изобщо не ги мисля такситата, в Бургас цената е 0.99лв нощна и май над левче "начална", какво е това начална тарифа и защо е цял един лев с който може да мине 10км разстрояние не знам. Та за 7км центъра - меден рудник, бакшишите си взимат средно 8лв. Айде кажете ми за 7км по околовръстното без почти никакви светофари вечер колко стотинки ще изгори на газ? 50-60ст. за гориво и прибира 7лв.. нека му е зле. Знам, че не всичко е гориво, но хич да не се оплакват. Някой да е чул за намаление на цените им след като паднаха цените на горивата?!Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Айде за да има паритет,да кажа и една добра дума за таксиджиите.Не всички са обирджии(макар много да са). Един път се качвам и му разправям много бързо да стигнем до еди къде си,че ще закъснея.Добре ама задръстване.Опитвам да се обадя-батерията ми паднала и таксиджията бръкна ,без да съм го молил и вика обади се ,не се притеснявай. И така,за курс няма и 4 лева.Няй голям проблем ми е ако се прибирам от близо,примерно от центъра до нас да е 3 километра и не искат да те качат.Е това е адски дразнещо.Или пък ако отиваш някъде където не могат да вземат на обратно пътник на връщане,примерно Княжево,Бояна и се пазарите за цената и изобщо не пускат брояч.
Коментар
-
Докато не почнат да се регулират цените и най-вече броят им ще е така. На мен ми е направило впечатление че в София всяка втора кола е такси. КОлко са официално незнам можеби стотици хиляди, а неофициално ... Те сами си правят сечено (сечено и на нас впоследствие) вместо да се намали броят такситата и таксиметров шофьор да печели от повечето курсове, те предпочитата да се повече (за да има за всички), да правят един курс за 10лв. мимимум, много много да не си дават зор, да се излежават на стоянки и протягат по кафенетата. За "качеството" на услугата въобще не говорим, след случката в която един "колега" щеше да ни набоде на мантинела с 120км/ч мерси ... по добре да спя в преспите някаде.
Коментар
-
Еми така е те всички врачански цигани дойдоха тука и станаха таксиджии...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар