Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бакшишите какво пак се оплакват?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пич, респект, ако наистина си честен бачкатор. Сигурно има и такива и ти може да си един от тях. Но сте малцинство в професията.Намразих таксиджиите още от едно време. Ето случая:Пътувам за София с автобус, тръгващ в 4 ли, 5 ли часа, не помня вече.Отивам с колата до автогарата, паркирам от другата страна на булеварда, където няма НИКАКВИ знаци и заминавам с автобуса.Връщам се вечерта и кво да видя - 4-теми гуми изпуснати, антената ми я няма. Пред колата и зад колата наредени таксита.Вадя аз помпата, почвам да помпя, а един бакшиш вика: "помпи! друг път да знаеш че тук само ние спираме."За шофьорските "умения" на таксиметровите шофьори могат легенди да се разкават, само да вметна че за повечето понятия като мигач, престрояване, предимство не съществуват.Отделно е престъпното според мен заиграване с цените на километър. Факт е, че в София има таксита возещи за 2-3 лв на км. Факт е, че през лятото таксиджия беше поискал на чужденец 500 лв от Бургас до Слънчев бряг (има няма 50 км). Е, как да ги уважаваме?!?!?А и един народ който учителите не уважава, как очаквате да уважава таксиметровите шофьори?!?Прав е LiGuru, шом си се прежалил, значи трябва да си готов да посрещнеш и "уважението" към професията ти. И още веднъж, нищо лично! Шапка ти свалям, ако наистина си честен таксиметров шофьор!

Коментар

ахахахахахне ги ли размята там ве......те видели че са числено превъзходство и не си софианец и са те стреснали....бе секви се намират прустаци....мани гикак си ги изтърпял не знамно това е супер гадно как може така да постъпятми ако нямаш помпа в багажника ко правим?ще духаш там надупен ли?!бе простацисе чудят с кой да се заядът...аз си карам чесно без помпи и тем подобни....мерси за хубавите думи...ех ае стига нерви че си скапах празника неска гостите додоха да полеем името
      Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
      http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Mи наздраве и да ти е живо и здраво името. Пожелавам ти все по-богати и финансово и духовно клиенти ...

Коментар

Мда... откакто съм във Варна съм срещнала само един свестен таксиметров шофьор - младо момче, някъде около 23-25. Колата беше безупречна, той беше чист и спретнат, климатикът беше включен, момчето каза :добър ден, довиждане, каква музика искате?, пречи ли ви радиото, да усиля или намаля климатика..... За съжаление, само един. На следващият ден се возих при друг, колата беше фиат брава (тъкмо купих моето браво), разтракана от всякъде, друса да не ти казвам как, чилякът се хвалеше как 2 години нищо не пипнал, пък що ли - като съвсем се разтракала щял да я смени. Климатикът явно не работи, прозорците отворени, вътре-дискотека. Първо, след около 500м. щяхме да се блъснем, щото, явно не му работиха спирачките както трябва - колата поднесе, само дето не се изтрещяхме - късмет. Викам - случва се.... бързам. После, на един светофар имаше задръстване, от лентата за завой надясно изпревари всички, започна да се хвали и направих такъв скандал.... пратиха ми друго такси, по-нормално.... Друг пример - отивам на стоянка и питам: До Метро? - 30 лева. (по апарат около 12 лв)За щастие съседката си даде колата За съжаление честните са толкова малко, че никой не ги помни.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

вижте ми в профила колата......и снимки и музика и частии кажете дали не си я поддържам...... и на срещите на форума ходя...пък за колегите...... ко да ги направиш...немам думи просто аз за себе си говоря от мойта гледна точка
            Fiat Brava 1.6 16V 2001

Коментар

Тазове, АкумолаторДа не ти е само цялата работа такава, то и мойта мара след мивка мяза на кола, ама преди нея малко не си личи какво е, ама за мен това не важи ....

Коментар

ivan_dmx, колега, виждаш как всички са настроени негативно срещу таксиджийте. Това не е случайно. И аз от общо десетки шофьори, с които съм имал контакт съм попадал на 1, максимум 2 изключения. Но както каза ele те са толкова малко, че нямат никакъв шанс да променят общоприетото мнение. А то е както споменаха колегите, че карате отвратително, пушите докато имате клиенти, държите се нагло, грубо и просташки, все едно човек има да ви дава нещо. А е точно обратното - вас ви има, защото сме ние, но с това си цялостно поведение, предпочитам всеки друг транспорт вместо да си хвана такси. Ти може да си изключение - не знам, но като цяло всеки, който чуе "шофьор на такси" си прави кофти асоциации. И верно не се изкарвай, че печелиш 300 лева на месец, щото преди 10 дена един ямболски бакшиш ми се хвалеше, че прави 700-800 лева чисто. Ама може и той да е послъгал де, не можеше да му се има много доверие.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

E то пък и 700-800 чудната пара де...

Коментар

PASSARELLA написа:
                    E то пък и 700-800 чудната пара де...
                    За Ямбол, където бачкат за по 300 лева си е много, а и градът не е кой знае колко голям. От центъра до Графа (което си е края на града) - 2 - 2.50 кинта. Иначе - никой не връща бакшиш - все го закръглят нагоре... мамка им... не че 5-10-20-50 ст. е кой знае колко, ама ако дойдат при мен и стотинката ще си чакат.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Незнам, просто казвам всичко това по лични наблюдения! Возил съм се много малко на такси... я 10-20 пъти, я не...И всичките пъти съм се молил да слезна жив на земята, защото стила им на каране е просто брутален и невъзможен за другите участници в движението....Има добри има и лоши... така е ... това го има винаги, просто тези които не могат да карат са повече и се забелязват!А това, че имаш приятели, които не са правили никога ПТП - си е шанс...
                      НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
                      И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Според мен е пълна спекулация това постоянно вдигане на цените на таксиметровите услуги. Бензина е 1.59, да беше 2.60 като преди - айде разбирам...всъщност пак нямаше да разбера де ама..Колкото до самите таксиметрови шофьори... не веднъж са ме опипвали и правили разни неморални предложения, но една случка направо ми изправи косата като все едно съм я дърпала с преса 2часа: тръгвам си аз от един пияно бар в 4.30 сутринта и се мятан на едно такси...симпатично момче, музика пусна пита ме дали да запали цигара, дали ми е топло и т.н. - абе много културен - викам си: "дааа бе, ще излезе че има и свестни таксиметрови шофьори", тамън си го мислех и тръгнахме, не знам защо този свестен таксиметров шофьор държеше да ме залепя на вратите при всеки завой и да си удрям главата в жабката при разминаване с някой от малкото намиращи се на пътя коли в този часови пояс. Влизаше в завоите с ръчна, нарочно караше в насрещното..подкачих го с това че кара малко бързичко а той така се изкефи, че дръпна още по-бързо... обясни ми, че колата му била нова и мощна и трябвало са я юрка. Гледаше ме състероточено в краката и ми вика: абе ти си с токчета ама ако искаш мога да ти я дам да я пробваш колко върви "издъни я по околовръстното". Егати лудия... От както катастрофирах ми се налагаше да излизам по болници и впредвид тежкото ми състояние се налагаше да ползвам таксиметрови услуги - нищо не се е променило :D само дето сега ни искат повече пари. Правя му курс за 16лв, а той ми се кара че на блока ми не пишело, че се намира на Но.2 на улицата - не че не е единствения блок тука, ама както и да е....
                        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Сега професори, учители, инжинери и други подобни интелектуални шофьори на таксита имат шанс да се занимават с това за, което имат образование! :D Мисля, че не след дълго проблемът с газа ще се разреши и ще спрат да мрънкат. В цивилизованите държави такситата не са ли на дизел?
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

някой неска слушал ли е новените,нещо ново казаха ли ?как може всички вие на такива шофиори да попадате.... големи къръци сте излязли както и да е...стана ми ясно отношението ви към тази професия...но за едно останах доволен ...че 1 колега по горе сподели "не ви смятам за по долни от нас"....ако не друго..... поне това постигнахпък вече квито си искате мнения си изказвайте.... предполагам че няма да я гледам тая тема повече че да не се дразня...ади вече не съм именик и ще лягам да почивам че утре ще се мятам на ... "бакшишлъкът..."..лека ви вечер
                            Fiat Brava 1.6 16V 2001

Коментар

ivan_dmx написа:
                              някой Днеска слушал ли е новИните, нещо ново казаха ли ?как може всички вие на такива шофьори да попадате.... големи каръци сте излезли както и да е...стана ми ясно отношението ви към тази професия...но за едно останах доволен ..., че 1 колега по горе сподели "не ви смятам за по долни от нас"....ако не друго..... поне това постигнахпък вече квито си искате мнения си изказвайте.... предполагам че няма да я гледам тая тема повече че да не се дразня...ади вече не съм именик и ще лягам да почивам, че утре ще се мятам на ... "бакшишлъкът..."..лека ви вечер
                              Иване, човече, градски, кой клас каза, че си изкласил? Българският език най-слаб предмет ли ти беше? Не само излагаш Варна, но и толкова защитаваната от теб професия... Пич, сложи си един коректор на правописа, като не го умееш.Междувпрочем - имам приятели бакшиш, готини пичове, спретнати, поддържани коли, чисти, умни момчета, но са ... само двама Т.е. дори 3 птички пролет не правят - само вдигат врява...* Това са очевадните грешки в текста, коригирани, останалите - просто нямам нерви
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Прочетох мненията ви и съм възмутен.Според вас излиза,че таксиметровия шофьор е най големия боклук на земното кълбо.И как нападнахте колегата не е истина.А тои си го е разказал така както е.Еми по тази логика не ползвайте такси.С уважение:Таксиметров шофьор от Стара Загора.
                                fiat marea 1.9 jtd-taxi

Коментар

Working...
                                X