TIP написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бакшишите какво пак се оплакват?
Collapse
X
-
-
За какво избиване на инсталация изобщо говорите?!??! По сметката на Immortal - инсталация за метан от 2’000 лева се избива за по-малко от 30’000 км Един софийски бакшиш минава на денонощие около 250 - 300 км, ако са двама. Това прави Точно 30’000 км изминати за 120 дни = 4 месеца. Т.е. избива се за НУЛА време, после започва чиста лапаница. Виж - да кажеш че инсталацията се избива 2 години - да, ама ако някой лятото е сложил метанова инсталация, то тези дни вече е на чиста печалба от нея.
Коментар
-
Не мога да разбера защо е толкова важно с колко вдигат и за колко време си избиват метановата инсталация. Не мога да разбера и защо точно това става национален въпрос и проблем. При условие, че сме в пазарна икономика, не виждам какъв е проблемът да карат на 1, 10, 20 или 50 лева/км, при условие, че тези тарифи са указани на съответното място, апаратът работи безупречно и ти издават касова бележка?? По-скоро проблем са: миризливите чорапи и потници, липсата на уважение, чувството за безсмъртност, чувството на бакшишите, че са много важни и от тях зависи световния ред, укриването на данъци и маменето на клиентите. (има и още ама няма да ги споменавам). Тези проблеми се решават лесно, ако има воля за това. За съжаление няма - затова не се и возя на таксита, дори ако трябва при -20 да чакам автобус.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Голяма тема......1 май не подкрепи така наречените......"бакшиши.."бийте ги,там убивайте ги...не са ли хора и те бе???най долните ги изкарахте на този свят.....и те имат деца,жени,проблеми...един примераз бачкам такси от 3 години...забогатял ли съм?НЕ!!!!на 23 години съм !стигат ми точно да си платя семестъра за университета в Свободния близо хилядарка... каското дори за тая година не мога да си отделя пари...и аз не претендирам да дигаме цените!аз вече 2 ден карам на бензин.... кофти ми е,но от една страна колата си има нужда и от това... и за дюзите същосложил съм си метанов инжекцион за 2.500 лв.на месец правя горе доло 1000 лв.сложи 4х45 лв. ефир=180 лв20 лв. заверка 200 лв горе доло ги сложико ми остават 800 лв.ми ГО-застраховки 4 места задължителни...дето като си ги разпръсна за данък имам още 80 лв. за държавата,счетоводство на месец 50 лв. осигуровки 85 лв.бензин кат си сложа на месец по 50-60 лв.метан на месец 200лв. ко ми останаха накрая 500ми да си сложа амортизацията на колата 100 лв там метерология ,технически преглед... 2 пъти в годината,автомивка..,касови книги,пътни книжки...поддръжка на касовия апаратима още сумати и неща дето не се сещам в момента...и накрая ко за 300 лв си чупя аз фията за да возя някви хамали дето си изхвърлят хартишките вътре в копето ми..., нацапани седалки ще кажеш че си дигат краката на тавана... ониден забелязах че имам дупка от цигара на тапицерията ПОЛУДЯХХХХХХХХХХХ ! ПЪК АЗ НЕ РАЗРЕШАВАМ ДА МИ СЕ ПУШИ В КОЛАТА... но питът ли ме... след което ги гоня и ето последствиетотърпиш секи който ти се качи там миризлив...нахален...репчи се..ще кажеш,че е нещо повече от мене...затова аз не съм съгласен с дигането на ценитеособено за варна са прекалено големипървоначална 0.99лв.престой за 1 мин. 0,22лв.цена на километър 0.89лв.това е за дневна тарива от 06ч.-22ч.но се пак съм дал 2’500лв. за метанова уредба... което почти никой не прави и си зима с изпарителпък аз обичам да си поддържам колата и го правя,но това изисква средства знам че има и такива акана бакшиши...но не всички са такива..... слагате всички хора в кюпа...съобразете се малко...ся докат четох темата ми стана гадно,че изобщо я прочетох и ми се прищя да изляза от сайта и никога повече да не вляза... такива приказки от колеги с фиати не очаквахкакто и да е....кото си искате си мислете.....но това,че вие работите в някав си сервиз или няква фирмаили стоите зад бюрото и си чешите оная работа не ви прави по велики от нас......ни си рискуваме живота във всяка една секунда през това време дето сме излязли да направим някой лев....и то повечето да нахранят жените си и децата си
Коментар
-
LiGuru написа:Нe плачи, не плачи ... Никой не те е карал бакшиш да ставаш, пък и за 300лв. и то във Варна, ич не ми ги разправяй тия, още помня едни 70лв. до златни пясъци....
Коментар
-
Е ти почна като един познат от КАТ, "не взимам бе, не взимам то в сяко стадо има мърша", та и твойта е подобна ... Щом си се прежалил значи не ти пука, кой какво мисли за теб и това е. Щом имаш колеги ползващи човешкото нещестие пари да правят, няма какво да говорим. Бакшишите са дъводелци всичките, само талибаните са по мощни от тях....
Коментар
-
@ivan_dmxПич, не се коси, никой не ви смята за по-долни хора. Аз уважавам всеки човек, който си изкарва честно хляба.Обаче, много лошо име ви създават разни утрепки дето и те тръгнали да карат такси. Гледаш го я див селянин, не може да говори, я накакъв долен вмирисан мангал. Ами такива хора очевидно не могат да четат. Неграмотни. А как са взели книжка Как карат е отделен въпрос...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
LiGuru написа:Е ти почна като един познат от КАТ, "не взимам бе, не взимам то в сяко стадо има мърша", та и твойта е подобна ... Щом си се прежалил значи не ти пука, кой какво мисли за теб и това е. Щом имаш колеги ползващи човешкото нещестие пари да правят, няма какво да говорим. Бакшишите са дъводелци всичките, само талибаните са по мощни от тях....
Коментар
-
Щото бате, като изкочиш от Пирогов и спешно трябва да се предвижиш към кръвния център за да наредиш некви банки с кръв, щото видиш ли твой близък дава фира, ти се обявява цена от 100 лв., която в тоя случай е не значителна, но няма какво да спориме всеки си има мнение ....А са дърводелци, щото все дървото ти готвят ....
Коментар
-
PASSARELLA написа:Айде сега дружно, всички да се поклоним на колегата за това, че е таксиметров шофьор, да му се извиним и да признаем, че те са много достойни хора с много достойна професия!Ай сиктир....
Коментар
-
Всеки сам определя какъв да стане и с какво да се занимава! Лично моето мнение което написах по-горе беше да упрекна самия стил на каране (нахално и невменяемо)Което в повечето случаи пречи на останалите участници в движението!Не съм искал да обидя никой, защото всички сме хора!Ако съм засегнал с моето мнение, когото и да било, моля да бъда извинен...
Коментар
-
ivan_dmx написа:и още веднъж не всички таксиметрови шофиори са еднакви...
Коментар
-
KbH40така е .... не се обиждам няма проблем...то ми стана малко кофти като гледам толкоз хора настроени срещо жълтурковците а и точно това казвам... зависи от човека ето още 1 примераз си карам с колан...в града...извън града няма значение... почит никой не кара с колан !аз до сега съм нямал нито 1 акт... само 1 фиш за превишена скорост с 10 км. простимо епък далеч по гадни шофиори са тези който не са таксиджииособено тия лапетии с тия голфове или бмв 320-316-318като почнат вече пререждания от бус ленти от лява в най дясна......направо шапката ми е падала като гледам как карати накрая бакшишите виновни....повечето хора който познавам дето карат таксита ..... почти не са правели ПТП а тези дето не карат такси..... както вие ги удрят не други таксиджии....кой е по внитателния в крайна сметка?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар