Такситата вдигат тарифите, ако се наложи да работят на бензинПовишението ще е в рамките на 20-25 ст. на километър, каза председателят на Националната федерация на таксиметровите водачи в България Яни ЯнковГазовата криза може да доведе до поскъпване на таксиметровите услуги. Около 70-80% от общо 35 хил. таксита ползват метан за гориво и ако доставките на природен газ не бъдат подновени, водачите ще трябва да използват доста по-скъпия бензин. Това ще доведе до скок на превозните тарифи с 20-25 ст. на километър, каза председателят на Националната федерация на таксиметровите водачи в България Яни Янков, цитиран от БТА. Според него има вероятност част от таксиметровите шофьори временно да спрат работа. http://ipo.bg/Default2.aspx?ArticleI...f4f87c#comment Тия подиграват ли се? Метана е 1,6лв. килограм, а бензина е на същата цена, като се има предвид, че колата харчи доста повече метан отколкото бензин излиза горе-долу еднакъв разход. Да карат на бензин, ако изхвърлят и метановите бутилки, които са около и над 100кг. колите им ще станат по-пъргави и по-економични. И какво излиза в крайна сметка, че трябва даже и да смъкват цените. Нека колегите на метан да кажат, но нормално една кола с двигател 1,6-1,8 гори 6-7 кг. метан и толкова литри бензин. Ако пролетта им бяха забранили газовите уредби в колите сега нямаше да се оплакват за глупости.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бакшишите какво пак се оплакват?
Collapse
X
-
аз пък чух ,че има голям риск метан станциите да ги затворят един приятел се бъзика ,че заради тия бакшиши спрял да пие В петък си счупих четката за лед в главата на един пиян бакшиш в 4 през нощта,като вече 90% от бакшишите са диви селяндури или пияници и мен ако питаш няма и да се кача на такси и да умират от глад тияфиатче Браво 2.0
-
E те сега си карат на тарифите на бензина... какво повече искат?!По 1лв/км ли да стане? Че кога една кола ще изгори 100 лева = 60 литра бензин за 100 км?!?!?!Най-вероятно ще почнат да окапват такситата ендо по едно и това е хубаво, защото на мен ми писна от нахалното им и ненормално поведение на пътя !!!УРА!
Коментар
-
Re: Бакшишите какво пак се оплакват?
van_dal написа:... но нормално една кола с двигател 1,6-1,8 гори 6-7 кг. метан и толкова литри бензин.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Лятото питах kilar-a колко му струва да измине 100 км с неговата Мареа Bipower - м/у 5 и 7 лева - градско. Със 7 лева ще сипеш точно ... няма и 4 литра, за наааай-много 40-45 км. Имам познат бакшиш, който кара шкодата си само на бензин, колата я изплаща все още, и няма ортак - кара сам, когато си иска, предимно дневни тарифи, и си кара на нормална тарифа, на каквато карат повечето компании. Правете сметка дали цената на горивото има голямо значение.
Коментар
-
spark написа:Аз съм с 1.4 и на метан ми гори градско 6кг/100 метан и 10л/100 бензин. Извънградско 3.5кг/100 метан и 5.5л/100 бензин. То ако на бензин беше същата цена, кой луд ще слага метанови уредби
Коментар
-
Виж сега - това, че взимат автомобили, които ги изплащат на 3-на цена си е тяхна просташка сметка. Напълно разбираемо - който нестава за нищо става таксиджия. Обаче, ако например таксиджията, който ме вози завчера след запой, не караше Киа Магентис, която да му излиза 62 000 лева за 4 години, 70 стотинки на километър щяха да са му перфектна цена. Чат ли си?От известно време гледам едно такси Шевролет Каптива...така че - правя си сметката.
Коментар
-
Никой нищо не казва за другите неща. Тук става въпрос САМО за горивото. От моите сметки се вижда, че при преминаване от метан към бензин, реално услугата ще се оскъпи с около 6-7 стотинки на км. А те говорят за 20-25.А тези които карат на LPG или нафта??? На тях ще им се оскъпи ли изобщо?!?Не говорим за експлоатационни разходи - радиостанции, гуми, ремонти, лизинги. Те не се променят с преминаването на друго гориво. Даже бих казал, при преминаване от метан на бензин малко ще намалеят - една система по-малко за обслужване (и за ремонти) в колата. Отделно ще могат да зареждат на всяка бензиностанция, а не да обикалят града до най-близката метан-станция...
Коментар
-
Immortal написа:Никой нищо не казва за другите неща. Тук става въпрос САМО за горивото. От моите сметки се вижда, че при преминаване от метан към бензин, реално услугата ще се оскъпи с около 6-7 стотинки на км. А те говорят за 20-25.А тези които карат на LPG или нафта??? На тях ще им се оскъпи ли изобщо?!?Не говорим за експлоатационни разходи - радиостанции, гуми, ремонти, лизинги. Те не се променят с преминаването на друго гориво. Даже бих казал, при преминаване от метан на бензин малко ще намалеят - една система по-малко за обслужване (и за ремонти) в колата. Отделно ще могат да зареждат на всяка бензиностанция, а не да обикалят града до най-близката метан-станция...Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
TIP написа:Immortal написа:Никой нищо не казва за другите неща. Тук става въпрос САМО за горивото. От моите сметки се вижда, че при преминаване от метан към бензин, реално услугата ще се оскъпи с около 6-7 стотинки на км. А те говорят за 20-25.А тези които карат на LPG или нафта??? На тях ще им се оскъпи ли изобщо?!?Не говорим за експлоатационни разходи - радиостанции, гуми, ремонти, лизинги. Те не се променят с преминаването на друго гориво. Даже бих казал, при преминаване от метан на бензин малко ще намалеят - една система по-малко за обслужване (и за ремонти) в колата. Отделно ще могат да зареждат на всяка бензиностанция, а не да обикалят града до най-близката метан-станция...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар