Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бакшишите какво пак се оплакват?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бакшишите какво пак се оплакват?

Такситата вдигат тарифите, ако се наложи да работят на бензинПовишението ще е в рамките на 20-25 ст. на километър, каза председателят на Националната федерация на таксиметровите водачи в България Яни ЯнковГазовата криза може да доведе до поскъпване на таксиметровите услуги. Около 70-80% от общо 35 хил. таксита ползват метан за гориво и ако доставките на природен газ не бъдат подновени, водачите ще трябва да използват доста по-скъпия бензин. Това ще доведе до скок на превозните тарифи с 20-25 ст. на километър, каза председателят на Националната федерация на таксиметровите водачи в България Яни Янков, цитиран от БТА. Според него има вероятност част от таксиметровите шофьори временно да спрат работа. http://ipo.bg/Default2.aspx?ArticleI...f4f87c#comment Тия подиграват ли се? Метана е 1,6лв. килограм, а бензина е на същата цена, като се има предвид, че колата харчи доста повече метан отколкото бензин излиза горе-долу еднакъв разход. Да карат на бензин, ако изхвърлят и метановите бутилки, които са около и над 100кг. колите им ще станат по-пъргави и по-економични. И какво излиза в крайна сметка, че трябва даже и да смъкват цените. Нека колегите на метан да кажат, но нормално една кола с двигател 1,6-1,8 гори 6-7 кг. метан и толкова литри бензин. Ако пролетта им бяха забранили газовите уредби в колите сега нямаше да се оплакват за глупости.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

аз пък чух ,че има голям риск метан станциите да ги затворят един приятел се бъзика ,че заради тия бакшиши спрял да пие В петък си счупих четката за лед в главата на един пиян бакшиш в 4 през нощта,като вече 90% от бакшишите са диви селяндури или пияници и мен ако питаш няма и да се кача на такси и да умират от глад тия
    фиатче Браво 2.0

Коментар

E те сега си карат на тарифите на бензина... какво повече искат?!По 1лв/км ли да стане? Че кога една кола ще изгори 100 лева = 60 литра бензин за 100 км?!?!?!Най-вероятно ще почнат да окапват такситата ендо по едно и това е хубаво, защото на мен ми писна от нахалното им и ненормално поведение на пътя !!!УРА!
      НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
      И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Re: Бакшишите какво пак се оплакват?

van_dal написа:
        ... но нормално една кола с двигател 1,6-1,8 гори 6-7 кг. метан и толкова литри бензин.
        Няма кола, която да гори градско 6-7 л./100км. бензин. Горят двойно повече.
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Лятото питах kilar-a колко му струва да измине 100 км с неговата Мареа Bipower - м/у 5 и 7 лева - градско. Със 7 лева ще сипеш точно ... няма и 4 литра, за наааай-много 40-45 км. Имам познат бакшиш, който кара шкодата си само на бензин, колата я изплаща все още, и няма ортак - кара сам, когато си иска, предимно дневни тарифи, и си кара на нормална тарифа, на каквато карат повечето компании. Правете сметка дали цената на горивото има голямо значение.

Коментар

Аз съм с 1.4 и на метан ми гори градско 6кг/100 метан и 10л/100 бензин. Извънградско 3.5кг/100 метан и 5.5л/100 бензин. То ако на бензин беше същата цена, кой луд ще слага метанови уредби
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              Аз съм с 1.4 и на метан ми гори градско 6кг/100 метан и 10л/100 бензин. Извънградско 3.5кг/100 метан и 5.5л/100 бензин. То ако на бензин беше същата цена, кой луд ще слага метанови уредби
              6 кг метан х 1.60 = 9.60 лв -> на 1 км 0.096 лв10 л бензин х 1.60 = 16 лв -> на 1 км 0.16 лв12 л LPG х 0.60 = 7.20 лв -> на 1 км 0.072 лв6 л дизел х 1.70 = 10.20 лв -> на 1 км 0.102 лвЕлементарни сметки. Доста таксита са дизелови, поне в Ямбол. Кво му реват толкоз.Отделно много голяма част от тях си карат на LPG, а не на метан...то и без това е по-евтино вече.Бакшиш и на снимка да го видиш - бой! Той знае що...

Коментар

Хубаво правите сметки, ама не е само гориво.
                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Виж сега - това, че взимат автомобили, които ги изплащат на 3-на цена си е тяхна просташка сметка. Напълно разбираемо - който нестава за нищо става таксиджия. Обаче, ако например таксиджията, който ме вози завчера след запой, не караше Киа Магентис, която да му излиза 62 000 лева за 4 години, 70 стотинки на километър щяха да са му перфектна цена. Чат ли си?От известно време гледам едно такси Шевролет Каптива...така че - правя си сметката.

Коментар

Никой нищо не казва за другите неща. Тук става въпрос САМО за горивото. От моите сметки се вижда, че при преминаване от метан към бензин, реално услугата ще се оскъпи с около 6-7 стотинки на км. А те говорят за 20-25.А тези които карат на LPG или нафта??? На тях ще им се оскъпи ли изобщо?!?Не говорим за експлоатационни разходи - радиостанции, гуми, ремонти, лизинги. Те не се променят с преминаването на друго гориво. Даже бих казал, при преминаване от метан на бензин малко ще намалеят - една система по-малко за обслужване (и за ремонти) в колата. Отделно ще могат да зареждат на всяка бензиностанция, а не да обикалят града до най-близката метан-станция...

Коментар

боли ме г*а. Аз си карам колата и не ползвам такси.

Коментар

Immortal написа:
                        Никой нищо не казва за другите неща. Тук става въпрос САМО за горивото. От моите сметки се вижда, че при преминаване от метан към бензин, реално услугата ще се оскъпи с около 6-7 стотинки на км. А те говорят за 20-25.А тези които карат на LPG или нафта??? На тях ще им се оскъпи ли изобщо?!?Не говорим за експлоатационни разходи - радиостанции, гуми, ремонти, лизинги. Те не се променят с преминаването на друго гориво. Даже бих казал, при преминаване от метан на бензин малко ще намалеят - една система по-малко за обслужване (и за ремонти) в колата. Отделно ще могат да зареждат на всяка бензиностанция, а не да обикалят града до най-близката метан-станция...
                        Да, но инсталацията си остава. В нея са вложени пари които трябва да се избиват.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
                          Immortal написа:
                          Да, но инсталацията си остава. В нея са вложени пари които трябва да се избиват.
                          Добре де, влизаме в спор тука, ама нали таз инсталация се избива и като се кара на метан. т.е. тя не оскъпява повече тарифата, отколкото я е оскъпявала като се кара на метан. А и на всичко отгоре, кой тоз бакшиш дето за 1-2 месеца няма да си изплати газовата?!? Аз не съм такси, не карам кой знае колко, но за 7-8 месеца си изплатих газовия инжекцион.

Коментар

Точно! Избива се като се кара на метан. Карайки на бензин как избиваш инсталацията?

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Immortal написа:
                              Бакшиш и на снимка да го видиш - бой! Той знае що...
                              Като повечето са на LPG и нафта, не видях да намаляват цените след като горивото падна драстично, сега мрънкат .
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                              X