Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимат ни...Усмихвайте се и казвайте ЗЕЛЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В. Стандарт:1500 шофьори с глоби по снимкаКамери пишат по 3 акта на ден, вземат книжката от раз
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ужас! Тази статия ако е истина, да очаквам в скоро време да остана без книжка.

Коментар

Абе не виждам как ще стане тази работа ... записите от тези камери не са доказателство пред съда така че за всички нарушения установени с тях се събират глоби до 50 лева които не могат да се обжалват. Защото ако се обжалват - няма шанс.

Коментар

Добре де , как тия записи важат за пред КАТ и те глобяват по 50 лв на снимка а в съда да не ги приемат ??? Има нещо гнило в това . И най добре е да изменят закона и да важат и за пред съда та за половин година да намалее наполовина движението
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Коментар

коцев написа:
              Добре де , как тия записи важат за пред КАТ и те глобяват по 50 лв на снимка а в съда да не ги приемат ??? Има нещо гнило в това . И най добре е да изменят закона и да важат и за пред съда та за половин година да намалее наполовина движението
              Оффффф. Колега Коцев не знам как е в Ловеч, но знам как е в Ямбол, който е по-голям от Ловеч. Та мисълта ми е, че там наистина е възможно да караш по правилата, но в София няма как винаги да следваш запетайките в закона, още повече, че така не само, че няма да намалиш, а дори ще увеличиш шанса за ПТП. И значи както казва No_Name да ми взимат точки и пари защото съм стъпал 20 см на стоп линията, а малоумниците дето минават на червено и карат със 120 в града бутат по 20 лева и си тръгват? Нека който кара в София да каже с колко кара по Вапцаров, Симеоновско, Сребърна, Околовръстното, България и т.н., когато, разбира се, няма зверско задръстване.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ами колега от ноеври миналата година поне по два пъти всеки месец съм на София и из София с колата защото имам внук и се налага да ходя . Другата седмица пак съм там Ходя в квартал Стрелбище и минавам и през центъра и по околовръстното. Който си спазва знаците си ги спазва но все си има водачи които не признават никого и си карат по техните правила . Все пак смея да кажа че спазват ли се правилата по лесно става придвижването отколкото изостряне на обстановката, свирене постоянно с клаксони и псуване. По тоя маршрут дето го минавам за мен всичко си е нормално . При последното ходене е имало някакво отбиване по центъра и на околовръстното от моста под който минава пътя за Пловдив нататък беше страхотна колона и само на първа скорост се движехме и то с непрекъснато спиране . Взех че отбих встрани от пътя и чаках така около 35 минути след което се включих във вече разредената колона и си пристигнах без да мъча колата само на първа и мене си да измъчвам .За всяко нещо си има чалъм . Понеже ходя и до сервиза на мой колега който се намира на края на Витошка и от там започва Южния парк то там на светофара могат да се видят какви ли не изпълнения. Ходя пеша до колегата и чакайки светофара да светне зелено то съм се нагледал на всякакви нарушения като се почна преминаване през светофара на червено без да се спира до обръщане на посоката на движение на самото платно нищо че насреща има движещи се автомобили . Настава едно свирене с клаксони свистене на гуми и какво ли не . Та такива заснети изпълнения би следвало веднага да бъдат санкционирани не само с вземане на книжката ами сваляне на номерата и поставяне на колата на трупчета .

Коментар

Коментар

коцев написа:
                    Ами ето защо : http://dnes.dir.bg/2009/04/06/news4254368.htmlВ една друга тема писах по детайлно как може да се получи достъп до този публичен регистър но явно няма колеги които са готови да пожертват 2 часа и да направят справката.Иначе според ЗДП те се явяват доказателство7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес.

Коментар

Колежке , тоя отзад че ти свири и псува не те задължава да правиш нарушение и да минеш на червено . Същото важи и за извън града . Това че карам примерно с максимално разрешената 90км скорост и някой бабаит ме притиска отзад не значи че и аз трябва да вдигна 120 и да карам . Нека ме притиска има ли възможност се изнасям плътно в дясно и го пускам но няма ли никаква възможност си карам и хич не се притеснявам че ми свири и вика . Има си правирник.Колкото до София аз като човек от провинцията бих ти дал един акъл да си избираш маршрут може и малко по дълъг но да избегнеш такива кръщовища където оправия няма. И при отиване до Стрелбище и при връщане от там за Ловеч минавамвинаги по околовръстното нищо че е с 12км по дълго ако мина през центъра . През центъра минавам след 22 часа вечерта когато движението е по малко .

Коментар

Към 8 вечерта движението е значително по-облекчено в София. Но така де, без дребни нарушения в София не става. Коцев, ако аз карах 1-2 или 3 пъти в месеца в София и аз щях да си избирам часови пояс и да отбивам да изчаквам колите, но всеки ден да караш в час пик като мен и всички работещи хора не става този номер. Няма как стоя на работа или по кафетата всеки ден 2-3 часа, че да свърши задръстването и тогава да се прибера. Върху релсите също не трябва да се кара, нали? Ела ако искаш някой път и ще те заведа на едно-две кръстовища да направиш ляв завой от правилната лента, на зелено...
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Сина ми работи на Бистришко шосе в фирмата Топгруп и сутрин тръгва в 7.30 ч че в 8 без 10 е там а е от 9 ч на работа . Това го прави за ад избегне задръстването около 8.30ч . Вечер също вместо в 17 часа да си тръгне тръгва си след 18 часа пак да избегне задръстването . Верно е че губи два часа но пък спестява нерви и бензин .

Коментар

Съгласявам се с колегата по горе. Ако трябва да обикалям и избирам кръстовища то трябва да тръгна 2 часа по рано за работа.Всяка сутрин излизам от квартал Хиподрума по улица Григор Начевич и правя десен завой по Иван Гешов. Като само след 20 метра трябва да завия наляво по България.Гешов е с 4 платна - не ме питай как от най дясното се стига до най лявото (за ляв завой) за тези 20 метра при положение че задръстването почва поне 2 кръстовища преди това на което се включвам аз. Ами че аз най редовно си правя левия завой от лентата до която съм успял да се добера ... ако продължа направо не знам но може би поне 30 минути ще ми отнеме връщането на България (пак при положение че не правя нарушения)

Коментар

ilkor, правил съм от Гешов левия завой за България. Задръстването там в час пик е отврат.

Коментар

коцев написа:
                                Колежке , тоя отзад че ти свири и псува не те задължава да правиш нарушение и да минеш на червено . Същото важи и за извън града . Това че карам примерно с максимално разрешената 90км скорост и някой бабаит ме притиска отзад не значи че и аз трябва да вдигна 120 и да карам . Нека ме притиска има ли възможност се изнасям плътно в дясно и го пускам но няма ли никаква възможност си карам и хич не се притеснявам че ми свири и вика . Има си правирник.Колкото до София аз като човек от провинцията бих ти дал един акъл да си избираш маршрут може и малко по дълъг но да избегнеш такива кръщовища където оправия няма. И при отиване до Стрелбище и при връщане от там за Ловеч минавамвинаги по околовръстното нищо че е с 12км по дълго ако мина през центъра . През центъра минавам след 22 часа вечерта когато движението е по малко .
                                То и аз точно това правя! Тръгвам за работа в 7.30 и си тръгвам от работа след 18.30. Общо взето доста си удължавам работния ден, но ми е значително по-спокойно. Няма как да избегна центъра, защото живея в единия край, а работя в другия край на София. Много хора са така. И въпреки, че избягвам най-големия трафик пак се случват такива дребни нарушения. А тези от видеонаблюдение решат ли, да си ти пишат акт ще ти напишат. Общо взето си е до късмет. Който хванат този ще го отнесе Няма човек, който да шофира през цяла София през деня и да не направи поне едно нарушение. Я навлизане на жълто, я настъпване на стоп линия, я нещо друго....Предполагам това важи не само за София, а и за другите по-големи градове.

Коментар

Working...
                                X