Авео, казваш, че ако дъщеря/ите ти е в колата няма да караш така. Това не мислиш ли, че е малко глупаво и егоистично изказване? Ако не дай си Боже нещо се случи с теб? Тогава какво? На дъщерите ти и на семейството ти нямо да му е тежко без теб ли? Физически няма да са пострадали, но само физически....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимат ни...Усмихвайте се и казвайте ЗЕЛЕ
Collapse
X
-
Явор Митев
style34 написа:Авео, казваш, че ако дъщеря/ите ти е в колата няма да караш така. Това не мислиш ли, че е малко глупаво и егоистично изказване? Ако не дай си Боже нещо се случи с теб? Тогава какво? На дъщерите ти и на семейството ти нямо да му е тежко без теб ли? Физически няма да са пострадали, но само физически....
Коментар
-
Е колко са 150 на читав път, бе човек!? Общо взето разлика между катастрофа със 100 и 150 няма голяма, по отношение на човешкия живот. Но не това е важното. При изправна кола и хубав път 150 километра са си една перфектна скорост. Все пак живеем в 2009 година. Не караме москвичи, дето като вдигнат 100 и правят празник! Yellow_Flash_Colorz_PDT_27
Коментар
-
Авео и аз съм БАЩА. На 40 години съм-инженер съм. И точно ти като БАЩА не би трябвало да ми лепваш снимката на "някое" място. Ей човече-ядосах се и съжалявам 1000 пъти, че отворих тема. ЧУЙ ме внимателно и прочети пак: Не съм сигурен, че е засечена моята скорост. А детето си го обичам не по-малко от ти- своето. Бъди по-коректен. До тези три снимки ( лош късмет ) - нямам нарушения за превишена скорост. Що се касае за слаби места - не ги търся и ти като мен си станал жертва на споделена случка в която аз ти пожелах късмет, а ти на мен - "лепната снимка"A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Явор Митев
ntodorov написа:Авео и аз съм БАЩА. На 40 години съм-инженер съм. И точно ти като БАЩА не би трябвало да ми лепваш снимката на "някое" място. Ей човече-ядосах се и съжалявам 1000 пъти, че отворих тема. ЧУЙ ме внимателно и прочети пак: Не съм сигурен, че е засечена моята скорост. А детето си го обичам не по-малко от ти- своето. Бъди по-коректен. До тези три снимки ( лош късмет ) - нямам нарушения за превишена скорост. Що се касае за слаби места - не ги търся и ти като мен си станал жертва на споделена случка в която аз ти пожелах късмет, а ти на мен - "лепната снимка"Не съм сигурен, че е засечена моята скорост
Коментар
-
Само не разбрах с коя кола е засечена снимката, ако е с уното си напълно в право да обжалваш акта, понеже по документи тази кола е с максимална скорост 145км/ч. , та ми се струва малко трудно да вдигне 150.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Не Авео - не се сърдя. Идеята ми беше да предупредя хората, че вече ни дебнат много камери. Приветствам това, но често ограничение на скорост от 50 км/ч. не се спазват и точно там трябва да сме внимателни. В много от случаите има и неестествено ограничение на скоростта от 30 км/ч и т.н и то на нерискови места. В моя случай - не се сърдя на никого и затова вкарах нотка шега относно вида ни в автомобилите. А що се касае за засичане на скоростта ми в движение 150 км/ч. ще оспорвам - имам това право и ще го направя. Доколкото разбрах - точно това бави решението ми за този акт, но не исках да се впускам в подробности, защото не допусках, че тази моя тема ще има такъв негативен ефект. Писах кошмар и точно това имах впредвид. Ако карането с такава скорост е рецидив за мен нямаше да се изживявам така. Но едно помня от този път. Колона от ТИР -ове - чист път и натискащи ме отзад автомобили. Имаше момент на изстрелване, но нищо рисково за мен, колата и семейството ми. JTD - то е малко коварна кола и на практика не се усеща скоростта. База ми е УНО -то с, което съм имал по-големи рискове точно заради невъзможността му да реализира скорост в нужните моменти на изпреварване. Тогава съм се чувствал далеч по-несигурен и уязвим. Израстнал съм егото си и предпочитам да се превъплащавам в ролята си на добър съпруг и баща - само това има значение за мен. Скоростите отдавна не са в кръвта ми. Всичко това е инцидентно. Подразних се в нападките за безразсъдно поведение - съгласете се, че нямаше да се вържа ако бях такъв.A17DTС/S
Коментар
-
Е това ще е доста хубава камера да направи такава снимка ,да се виждат всички вътре и при скорост 150 км/ч как не са почнали да ги крадат не знам Интересно на какъв принцип работят тия камери и примерно ако 2-ма караме на дистанция 1 кола с 200 км/ч и двамата ли ще ни снима p.s.иначе за разумното каране когато си с деца в колата (и не само ) подкрепям с 2 ръцефиатче Браво 2.0
Коментар
-
Van_dal. Бях с Бравата. Тя има възможности явно, но в колоната от ТИР-ве не съм се движел със скорост над 80 км/ч. Вдигнал съм километража при изпреварването но чак пък с 150. Когато се изнасяхме бях първа кола, защото зад мен нервничаха други автомобили. Гледах да се изнеса максимално бързо и да освободя платно за по-бързащите, които не бяха малко. Нищо особено и рисково нямаше. Колата ми се изстреля като куршум и явно някъде там е станала засечката. Оспорвам скоростта от 150 км/ч. - но при всички положения съм се движел в момента на изпреварването със скорост над 100 км/ч. - но и ситуацията беше такава.A17DTС/S
Коментар
-
Не tomazо, снима само една кола, но разбрах, че може да засече много коли. Точно в това са уязвими магистралните камери. Трудно се доказва чия скорост на коя кола е. Това беше пътен участък с колона от автомобили и ТИР-ве натоварен в посока към В.Търново. Засичането става от дистанция, а камерата би трябвало да проследява нарушителя и да снима и то така, че да се вижда номер и водач в противен случай всичко е безпредметно. В Бургас вече е пълно със стационарни камери по възлови кръстовища и артерии, а качеството на снимките е наистина добро.(не ти пожелавам да се убеждаваш) А ако знаем къде са тези камери първата ни мисъл ще бъде да си погледнем километража, а не как да ги откраднем.A17DTС/S
Коментар
-
само се замисли, колега - да изпревариш тир който се движи с 80, със 150, е все едно да преминеш покрай неподвижен обект със 70 км/ч. Да не говорим че ускорението от 80 до 150 дори и за JTD 100 е непосилно за по-малко от 20, а може би и 30 секунди. Според мен не е възможно да си се движел със 150, при така зададените обстоятелства.Някъде имаше тема на колегата vsd за доускорение 80-120 на 4 и на 5 предавка, и дори там стойностите са доста високи. та какво остава за 80-150. Обжалвай, и ги скъсай, щом не е категорично сигурно че си бил ти! камерата сигурно е някоя high speed high definition high multishot megadigital camera, с вграден радар, 1 терабайт памет, кафемашина и джакузи.
Коментар
-
ogi28b написа:само се замисли, колега - да изпревариш тир който се движи с 80, със 150, е все едно да преминеш покрай неподвижен обект със 70 км/ч. Да не говорим че ускорението от 80 до 150 дори и за JTD 100 е непосилно за по-малко от 20, а може би и 30 секунди. Според мен не е възможно да си се движел със 150, при така зададените обстоятелства.Някъде имаше тема на колегата vsd за доускорение 80-120 на 4 и на 5 предавка, и дори там стойностите са доста високи. та какво остава за 80-150. Обжалвай, и ги скъсай, щом не е категорично сигурно че си бил ти! камерата сигурно е някоя high speed high definition high multishot megadigital camera, с вграден радар, 1 терабайт памет, кафемашина и джакузи.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
В Бургас има доста места където почти никой не кара с 50 и те точно там дебнат... На слизане от моста след Трапезица посока Созопол, на Капчето до Меден рудник... все околовръстни отсечки, където ограничението е 50км... А на самата Трапезица отдавна се знае, че има камери, както и пред новия Свободен университет.. Не знам точно къде да те снимали, на самото кръстовище ли?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Да Оги, както винаги схвана идеята ми. Заченатата тема ще я продължа след развоя. Оги влизаш ли ми в положение след като имаш същия двигател и малко по-голям опит с тези коли? Точно това , което си писал е силата ми в опровержение към снимката, която получих.A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар