Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подгряване на седалките за всеки !!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Подгряване на седалките за всеки !!!

    ДНес една приятелка "цъфна" с нова придобивка към фиатчето си. На пръв поглед представлява калъвка за седалка ( като тези дето се слагат само отпред да ти е по-мекичко ), но има и още нещо. Калъвката е обурудвана с нагреватели, които се намират вътре в нея и се захранва от запалката. Имате възможност да избирате м/у два вида. Първият е китайски, с възможност за реглаж на степента на загряване и функцията "изключен" без да трябва да го вадите от захранването ( демек запалката ). Това е идеален вариант, дори за монтаж на твърда връзка ( директно към акумулатора ). Тамън ще имате възможност да скриете кабелите. Удоволствието струва 20 лв. Вторият вариант е австрийски ( или чешки, не съм 100% сигурен ). По-малка е по размер калъвката, но няма релеф по нея и е с дебелината на чаршаф ( идеален вариант да се монтира под тапицерията там където позволява ). За разлика от китайския вариянт няма "дистанционно" и се включва и изклюва посредством запалката. Него също може да направите на твърда връзка, като закупите допълнително ключ, който може да се монтира по таблото. Може да се сложи и някакъв потенциометър за промяна степента на загряване. Струва 25 лв. Двата варианта се продават в магазини Кауфланд. След кратко сравнение мога да потвърдя, че вторият е по-добър макар и с липсата си на "екстри". Загрява по-бързо от китайския и топли много повече. За кратко време компанията се обурудвахме до един и усещането докато шофирате да ви е топличко на кръста и на дупето просто си е друго нещо. Сега остава да измисля варианта как да сваля оригиналната тапицерия на седалките, за да монтирам едно от втори вариант под нея. За сега карам с вариант едно... Затова ако на някой му дойдат идеи в повече как може да го направим да споделя.
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

    #2
    Имаш ли идея колко W са тези подгрявки ? Питам само заради думата "потенциометър", която използва... на запалката предпазителя беше 5 или 10 ампера ако не се лъжа, което са 60 или 120W максимална мощност... а потенциометър с такава мощност според мен е по-трудно да се намери... Но това да е проблемът А колко бързо затоплят седалките тези подгрявки ? Казваш, че си ги пробвал ? Че сега зимата като седна в колата направо залепвам за седалката от ниската температура

    Коментар


      #3
      Да, и на мен ми е интересно за колко време почват да затоплят? Иначе е много добро като идея.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

      Коментар


        #4
        dsf

        Колеги,незнам дали знаете,но това подгряване толкова много вреди,че си нямате и на идея.Вреди най-вече на тестисите,а наи-вредното нещо за тях е загряването,неслучайно те са отвън от тялото,сиреч за охлаждане!!!Употребяването на такива неща продължително време води до проблеми със секса и качеството на спермата,така че си помислете добре преди да ги слагате
        Nissan Primera 1.6 16v P11
        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

        Коментар


          #5
          Значи трябва да го сложат като задължение на мангасарите...Че тия се люпят като пилци! lol
          НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
          И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

          Codename: ФИЧО

          Коментар


            #6
            Баба ми някога все в подгряти седалки се е возила! При положение, че в студено време си влизам екипиран с дебело яке в колата не виждам смисъл от тази екстра. А и да ми е топло на задника и/или гърба и студено отпред.. е, мерси. Моят съвет е да отделиш тези пари и да зпочнеш да събираш за нещо по-полезно, GPS например!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

            Коментар


              #7
              Е да ама, нали се сещате, че всеки сам си решава как, къде и за какво ще си дава парите и за какво ще си ги събира Пък и щом го има като екстра в по-скъпите коли, значи няма да е много тъпо. Освен това вредни за здравето са още цигарите, стоенето пред компютър, говоренето по мобилен телефон и мн. други, но това не пречи да ги използваме (лично аз без цигарите).
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

              Коментар


                #8
                То па GPS-а е много полезна екстра. Чак жизнено важна...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                Коментар


                  #9
                  jenshen73 написа:
                  То па GPS-а е много полезна екстра. Чак жизнено важна...
                  Е па, ако се налага често да търсиш улици, или да пътуваш по непознати маршрути си е полезна особено, ако излизаш и в чужбина често. А случайно ваничка с подгряване на топла вода за крака да знаете дали мога да си пригодя в колата! :P Спирам със спама, сори!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

                  Коментар


                    #10
                    Аз пък купих една китайска от Метро и я поставих на дясната седалка, за да е топло на жената сутрин.Стопля бързо и вече не ми мрънка, че и е студено.А и на мен ми е по-добре така, защото иначе умирам от жега,а на нея все и е студено.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

                    Коментар


                      #11
                      Да се включа и аз пак. Джи пи ес имам вграден на телефона си и да много съм доволен. Второ относно бушоните. Седалките вървят с резервен 7А бушон ( от онези стъклените като колбички ). Китайската версия загрява за около 7 минути максимално, а по-скъпата (чешка или австрийкса все тая ) загрява за не повече от 3 минути и грее много по-силно. Майка ми потвърди даже, че го усеща и през коженото манто, което носи понякога ( нея също я обурудвах поради причината с мрънкането ).Сега искам да питам дали някой знае начин за махане на оригиналната тапицерия на бравото. Питам, защото рядко се прибирам по светло от работа и не ми е приятно да се пъна с фенерчето да гледам...
                      www.CarProfi-BG.com
                      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                      Най-атрактивните цени в София!

                      Коментар


                        #12
                        http://tranz.it/load.php?id=5JHV3rLKgzE2yXO0215611 Виж това дали ще ти помогне.
                        Marea Weekend HLX Jtd 110

                        oO(_)____////____(_)Oo

                        Коментар


                          #13
                          Тапицерията съм я махал - нищо сложно, но просто трябва да се свали седалката Ще ти трябват клещи, защото на доста места тапицерията се държи на едни като стоманени пръстенчета, другото е капрон и едни лайсни които се пъхат една в друга.Но преди да я свалиш огледай добре кое как е вързано, ако трябва щракни и снимка
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                          Коментар


                            #14
                            Описанието е вече тук -> http://fiat-bg.org/Downloads/Books/B...SeatsGuide.pdf

                            Коментар


                              #15
                              http://www.fiatboo.co.uk/home.htm Това е сайта от който свалих мануала.
                              Marea Weekend HLX Jtd 110

                              oO(_)____////____(_)Oo

                              Коментар

                              Working...
                              X