Neno Er написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгаргаз врътнали кранчето?
Collapse
X
-
bubachko
Добре де, станалото станало. Са и да ме биете и не, колкото и да хулим всичкото парламент май няма да се оправи работата... На мен ми е чудно защо всички викат (не само ние, цала европа май е ревнала) че си искат газта, а Русия се инати като дете. Защо не пуснат газа и да си се разправят там? Ко са, за назидание ли е сичко? "Ский са, ако не плащаш и краднеш ко моем да направим" сиреч... Едно време такива дразнители и ги тепахме у ма’алата, са нали сме циливилизовани... Оти не се заведе едно дружно дело с Страстбург, А само се тропа по масата, а отсреща ни се хилят мазно? Направо бяс ме хваща... Ами ако през нас мине някой магистрален тръбопровод от там към европата, и ние му турим тапата, видиш ли - имаме някой неуредени въпроси с нея? Да са ни спукали главите от чимбери и да са ни напълнили Дъ-тата с бездомници още първите няколко часа...
Коментар
-
naskobg написа:Колега, ситуацията е наистина сериозна и такива шегички с НАТО са неуместни. Какво общо има НАТО с газа? А колкото до цената на петрола, тя няма нищо общо с този факт и там сделките са фиучърсни.
Коментар
-
emzo написа:По БТВ призовават за намаляване на консумацията на парно, ако кризата продължи - режим на тока.Такситата карали на бензин.
Коментар
-
SHB написа:naskobg написа:Колега, ситуацията е наистина сериозна и такива шегички с НАТО са неуместни. Какво общо има НАТО с газа? А колкото до цената на петрола, тя няма нищо общо с този факт и там сделките са фиучърсни.
Коментар
-
Тези "разправии" м/у Русия и Украина не са от вчера - и това не е първата газова криза. Просто руснаците бяха на колене 10 години , сега по лека лека се изправят и казват своите условия. Не мисля че нормален човек може да ги обвини за това че искат да продават стоката си на нормални цени. Украинците пък, както и много други (същата криза е имало с Беларус) много добре осъзнават в какво положение са и го използват максимално. Докато не се пусне северната дъга (по дъното на морето) украинците ще си ходят на главата и докато могат да притискат Западна Европа (ние сме малки).Незнам защо забивате натам, това е нещо на което не може да повлияеме. Проблема за нас е друг - проблема е ... "идеалните договоренности" и други глупости които надробиха управляващите. Вижте какво правят гърците - кога и България ще се дигне така ? Кога министрите ще ги е страх да бъдат безочливи? Когато ние ги накараме. Модерите най-вероятно ще ми изтрият поста за това, но ... аз винаги съм мислил че без кръв нещата няма да се оправят.
Коментар
-
Колега SHB незнам защо задълбаваш към "пуската мечка" и други простотии.всеки народ си е заслужил управниците - това ли ти боде очите? е нека да продължа тогава - ние сме си ги заслужили, заслужили сме глупаци и лайнари - кой ти е виновен сега ? руската мечка ? ЕС ? новите братя американци ? докато народа е с робска психика и се братосва с вси срещнат - ще го ебат - ще го ебат яката при това, сега нас ни ебат - верно е е ебат ни от Украина и Русия - но ни ебат защото управниците ни ни наведоха и разтвориха НАШИТЕ бузи.по въпроса за газта м/у Русия и Украина просто е смешно и не мисля че това е темата за да го коментирам или да обвинявам тук украинците или пък руснаците. Ако толкова искаш да поплюеш - отвори една тема за това, но когато кучето лае - то не хапе, та за това мисля че народа трябва да се дигне а не да само да се възмущава.и ... как да ти го кажа - ние отдавна сме васали на щатите а не на руснаците - без значение кой клан управлява.Всичко което искам да кажа е - на нож.
Коментар
-
Украинците са наглеци.Русия им предлага газ по 250 долара за 1000 кубика докато те държат да го получават за 200 ...Докато всички в Европа плащат от 400 нагоре.Е, нали искат да са с Европа, а не с Русия - сега ще плащат И като им врътнаха крана точат от тръбите за транзит ....Надявам се да ги осъдят и да си платят защото заради тях сега страдаме и ние.Русия няма никаква полза да си разваля пазара с коректни клиенти - това е просто бизнес ...
Коментар
-
naskobg написа:Има си данни, че Украйна краде, и то не от масмедиите. Не защитавам руснаците - не заслужават. Но и нас да ни крадът, така ще реагираме. А коркото до мазута за 10 дни - хората си казаха - това е задължителният запас на топлофикациите. После следват нови доставки. Като за топлофикацията в София, която е нарушила изискването и няма исканият запас. А бе тежко ще е.
Коментар
-
Zloben_Kozel написа:Колега SHB незнам защо задълбаваш към "пуската мечка" и други простотии.и ... как да ти го кажа - ние отдавна сме васали на щатите а не на руснаците - без значение кой клан управлява.Всичко което искам да кажа е - на нож.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар