Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгаргаз врътнали кранчето?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Neno Er написа:
    Преди доста години в Чили ген.Пиночет "покани" превителството на Алиенде на един стадион.Има ли в София подходящ?чичо Нено
    И да сте чували нещо лошо за Чили? Най-добрата икономика на Южна Америка!!!!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Хайде да меткаме павета-хем януари е.
      FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Като си говорим за стадиони, та си мисля - Кой ли го избра това правитество, че не помня? Ааааа, да - унгарците бяха.

Коментар

Добре де, станалото станало. Са и да ме биете и не, колкото и да хулим всичкото парламент май няма да се оправи работата... На мен ми е чудно защо всички викат (не само ние, цала европа май е ревнала) че си искат газта, а Русия се инати като дете. Защо не пуснат газа и да си се разправят там? Ко са, за назидание ли е сичко? "Ский са, ако не плащаш и краднеш ко моем да направим" сиреч... Едно време такива дразнители и ги тепахме у ма’алата, са нали сме циливилизовани... Оти не се заведе едно дружно дело с Страстбург, А само се тропа по масата, а отсреща ни се хилят мазно? Направо бяс ме хваща... Ами ако през нас мине някой магистрален тръбопровод от там към европата, и ние му турим тапата, видиш ли - имаме някой неуредени въпроси с нея? Да са ни спукали главите от чимбери и да са ни напълнили Дъ-тата с бездомници още първите няколко часа...

Коментар

Виновна е Украйна. Тя краде от газопровода.

Коментар

naskobg написа:
              Колега, ситуацията е наистина сериозна и такива шегички с НАТО са неуместни. Какво общо има НАТО с газа? А колкото до цената на петрола, тя няма нищо общо с този факт и там сделките са фиучърсни.
              Какви шеги?Украйна се ориентира към друга сфера на влияние олицетворявана от ЕС и Нато, а руснаците си ги искат.И с Литва Латвия и Естония правиха уюни,ако си спомняш нарушаваха въздушното им пространство докато един Сухой 27 не падна,та станаха пак за резил. Та сега извиват ръцете на украйна,спират им газта,те не са луди и вместо да правят пренос, използват колкото им се подава за собствените си нужди. А руснаците се бият в гърдите и разправят,че не са намалили подаването.Е украинците от какъв зор да го правят това,ако е вярно?От това което получаваме като информация по масмедиите,само този извод мога да си направя. Руската мечка се завръща с единственото което и е останало...Въпроса е защо,аджеба след като им лизахме гъзовете, сега страдаме най много???Да се надяваме,че ЕС ще ги възпре,въпреки ,че по нищо не личи на запад да усещат такава криза каквато ние.Тоест могат да потърпят по дълго.Все пак на тях не са им почти спрели парното.А пък и от екрана ни облъчват как с мазут сме можели да се отопляваме макс 10 дни...и после потоп.

Коментар

emzo написа:
                По БТВ призовават за намаляване на консумацията на парно, ако кризата продължи - режим на тока.Такситата карали на бензин.
                Тези и на залато да карат им е малко! Таксиджията е мръсна гад - като мухите. Не трябва да има хляб за тях! Е сега новогодишните цени да си ги дадат за бензин, мамицата им проста!

Коментар

SHB написа:
                  naskobg написа:
                  Колега, ситуацията е наистина сериозна и такива шегички с НАТО са неуместни. Какво общо има НАТО с газа? А колкото до цената на петрола, тя няма нищо общо с този факт и там сделките са фиучърсни.
                  Какви шеги?Украйна се ориентира към друга сфера на влияние олицетворявана от ЕС и Нато, а руснаците си ги искат.И с Литва Латвия и Естония правиха уюни,ако си спомняш нарушаваха въздушното им пространство докато един Сухой 27 не падна,та станаха пак за резил. Та сега извиват ръцете на украйна,спират им газта,те не са луди и вместо да правят пренос, използват колкото им се подава за собствените си нужди. А руснаците се бият в гърдите и разправят,че не са намалили подаването.Е украинците от какъв зор да го правят това,ако е вярно?От това което получаваме като информация по масмедиите,само този извод мога да си направя. Руската мечка се завръща с единственото което и е останало...Въпроса е защо,аджеба след като им лизахме гъзовете, сега страдаме най много???Да се надяваме,че ЕС ще ги възпре,въпреки ,че по нищо не личи на запад да усещат такава криза каквато ние.Тоест могат да потърпят по дълго.Все пак на тях не са им почти спрели парното.А пък и от екрана ни облъчват как с мазут сме можели да се отопляваме макс 10 дни...и после потоп.
                  Има си данни, че Украйна краде, и то не от масмедиите. Не защитавам руснаците - не заслужават. Но и нас да ни крадът, така ще реагираме. А коркото до мазута за 10 дни - хората си казаха - това е задължителният запас на топлофикациите. После следват нови доставки. Като за топлофикацията в София, която е нарушила изискването и няма исканият запас. А бе тежко ще е.

Коментар

Тези "разправии" м/у Русия и Украина не са от вчера - и това не е първата газова криза. Просто руснаците бяха на колене 10 години , сега по лека лека се изправят и казват своите условия. Не мисля че нормален човек може да ги обвини за това че искат да продават стоката си на нормални цени. Украинците пък, както и много други (същата криза е имало с Беларус) много добре осъзнават в какво положение са и го използват максимално. Докато не се пусне северната дъга (по дъното на морето) украинците ще си ходят на главата и докато могат да притискат Западна Европа (ние сме малки).Незнам защо забивате натам, това е нещо на което не може да повлияеме. Проблема за нас е друг - проблема е ... "идеалните договоренности" и други глупости които надробиха управляващите. Вижте какво правят гърците - кога и България ще се дигне така ? Кога министрите ще ги е страх да бъдат безочливи? Когато ние ги накараме. Модерите най-вероятно ще ми изтрият поста за това, но ... аз винаги съм мислил че без кръв нещата няма да се оправят.

Коментар

Колега SHB незнам защо задълбаваш към "пуската мечка" и други простотии.всеки народ си е заслужил управниците - това ли ти боде очите? е нека да продължа тогава - ние сме си ги заслужили, заслужили сме глупаци и лайнари - кой ти е виновен сега ? руската мечка ? ЕС ? новите братя американци ? докато народа е с робска психика и се братосва с вси срещнат - ще го ебат - ще го ебат яката при това, сега нас ни ебат - верно е е ебат ни от Украина и Русия - но ни ебат защото управниците ни ни наведоха и разтвориха НАШИТЕ бузи.по въпроса за газта м/у Русия и Украина просто е смешно и не мисля че това е темата за да го коментирам или да обвинявам тук украинците или пък руснаците. Ако толкова искаш да поплюеш - отвори една тема за това, но когато кучето лае - то не хапе, та за това мисля че народа трябва да се дигне а не да само да се възмущава.и ... как да ти го кажа - ние отдавна сме васали на щатите а не на руснаците - без значение кой клан управлява.Всичко което искам да кажа е - на нож.

Коментар

Украинците са наглеци.Русия им предлага газ по 250 долара за 1000 кубика докато те държат да го получават за 200 ...Докато всички в Европа плащат от 400 нагоре.Е, нали искат да са с Европа, а не с Русия - сега ще плащат И като им врътнаха крана точат от тръбите за транзит ....Надявам се да ги осъдят и да си платят защото заради тях сега страдаме и ние.Русия няма никаква полза да си разваля пазара с коректни клиенти - това е просто бизнес ...

Коментар

naskobg написа:
                          Има си данни, че Украйна краде, и то не от масмедиите. Не защитавам руснаците - не заслужават. Но и нас да ни крадът, така ще реагираме. А коркото до мазута за 10 дни - хората си казаха - това е задължителният запас на топлофикациите. После следват нови доставки. Като за топлофикацията в София, която е нарушила изискването и няма исканият запас. А бе тежко ще е.
                          Нека е така,нека крадат.За това не споря,защото не знам.Обаче кого крадат?Ами газпром.Защото тази стока(гас в случая) не е стигнала до нас,ами са я взели от газпром.Ние имаме взаимоотношения само и единствено с газпром,а те вече с Украйна. Все едно да платиш на някой нещо,той да го прати по човек,и да не го получиш.Значи продавача се разправя с посредника и затова България и изпратила демарш(каквото и да е това) на Русия ,а не на Украйна.И трябва да ни възмезди именно Русия.Топката е в нейното поле.Също не е случаен факта,че цялата тази история се случва баш по коледа.Значи до 8 никакви преговори,щото е голям християнски празник.За мазута-абе на телевизия не може да се вярва,но казаха,че за София имало мазут и бил поръчан още,аз съм на Земляне, все още имаме парно и що годе се търпи.Но въпреки това разправяха че само 10 дена можело.Някакви екологични норми имало,ама не ги разбирам. А в някои градове,наистина нямали запас от мазут,ама никакъв...Горе споменах,за позната в Русе-ми те само гас имат,локално.Те какво да правят?На електричество....и като се претовари мрежата,хем ще ни е студено,хем и тъмно.

Коментар

SHB написа:
                            И трябва да ни възмезди именно Русия.
                            много правилно в случая но все пак ние сме си виновни за положението си сега.

Коментар

Zloben_Kozel написа:
                              Колега SHB незнам защо задълбаваш към "пуската мечка" и други простотии.и ... как да ти го кажа - ние отдавна сме васали на щатите а не на руснаците - без значение кой клан управлява.Всичко което искам да кажа е - на нож.
                              Еми задълбавам,щото смятам,че сме васали на русите,а не на американците.Тях едва ли мног много ги боли за нас.За управляващите-то това няма кой да го оспори,то вече се приема аксиоматично-не ни трябват доказателства.Самият факт,че получаваме такъв ресурс,само от Русия и то само ние сме така е показателен,че именно на рруснаците сме се надупили....

Коментар

То официално все още не е ясно кой затвори крана - Русия или Украйна? А за Русе - те да не би да си уснаха ТЕЦ-а, когато газифицираха? Къде им е алтернативнота гориво? В кой джоб?

Коментар

Working...
                                X