колеги помогнете кажете какво да правя един чичка ми сече патя както си карах по главната и тои излиза от дясно кадето патя е в ремонт и няма право да кара там. Та извиках си аз полицаите и всичко по реда си там акт му написаха и ме изпратиха с един лист до застрахователната компания на виновния да занеса документа, за да ми изплатят щетите. Но се оказва 4е ми дават много малко пари и не стигат да си я оправя Какво мога да направя по вапроса мога ли да съдя някой и кои по точно виновника или компанията ???Ако някои знае нещо по вапроса моля помогнете БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
катастрофирах и неискат дамия изплатят от гр. отг помогнете
Collapse
X
-
Колега, думата е ПЪТ. А останалото е - радвай се, че ти дават някакви пари - в никой случай няма да ти изплатят пълна сума по гражданска. Можеш да съдиш виновника, но вероятно съдът ще се произнесе в твой ущърб. Застраховките се изплащат по процент от оценка по Шваке.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
.
колеги и аз сам чувал такива нешта за хората че не са им изплатили от каското но сега става дума за гражданската отговорност защото наскоро братовчед ми катастрофира с един Фиат Купе, поднесла му колата защото е карал малко по силно и се удря в един стълб, стълбът се чупи и от неговата застрахожка гражданска отг изплатиха стълба на ЕВН на 100% и на всичко отгоре сложиха стар стълб не мога да си обясня защо като е стълб може а като е кола не може
Коментар
-
Случват се такива неща...Оги, не си прав в случая. Щото гражданската на виновния водач не я избираш ти. Нали уж покриват щети до нам си колко стотин хиляди лева.Сигурен съм, не, убеден съм, че ако колегата си оправи колата и има фактури за всеки разход, след което заведе дело срещу виновния водач за доплащане на разликата между похарчената сума и изплатеното обезщетение, ще спечели. Със сигурност. Бил съм вещо лице на подобни дела.Само че така или иначе трябва първо да си оправи колата, като за всеки разход вземе фактура. От тук пък цената на ремонта ще скочи още, щото на майсторите като им кажеш вълебната думичка "фактура" и цената скача двойно Колега ihristov, обади ми се ако искаш да видим какво може да се направи. Скайпа ми го има отдолу.
Коментар
-
колега,първо, заглавието на темата е неточно и второ, jenshen73 вече ти отговори - щетите се изплащат по каталог:1. По каталог Шваке - това е използвания в почти цяла Европа каталог за цени на нови и употребявани МПС. Съдържа почти всички марки и модели на произвеждани и продавани в Европа през последните 10 г. автомобили и други транспортни средства с три цени - купува, продава и стойност в ново състояние. Компаниите използват тази информация за база, но определят застрахователната стойност по собствени правила. Поради това един и същ автомобил може да варира като стойност с +/-20% ( дори и с повече ). Стойноста в ново състояние се използва ако МПС е по-старо от 10 г. Тогава се прилага таблица за овехтяване (също различна при различните застрахователи).2. По фактурна стойност - този метод се използва при застраховане на новозакупени МПС от официален вносител в България или не по- стари от 2 г. такива /при някои Застрахователи до 5 год./.3. Чрез овехтяване - по цена в ново сътояние на вносителя, овехтена по таблица на застрахователната компания ако МПС не е в каталога Шваке.4. По експертна оценка - ако гореописаните методи са неприложими се използва експертна оценка на застрахователната компания.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:Случват се такива неща...Оги, не си прав в случая. Щото гражданската на виновния водач не я избираш ти. Нали уж покриват щети до нам си колко стотин хиляди лева.
Коментар
-
.
маи така е за дядото ама си мисля че агенцията също прави чалами защото аз катастрофирам за втори път таз година голям карак сам и парвия пат като ме удариха ми изплатиха 809.00лв. при положение че ми беше ударен калника фара мигача и амортисора и имаше малко крив рог а сега всичко е набито смляно тотално по предницата и цената е 962.00лв.
Коментар
-
Няма да се оръси нищо, както и дядото няма да се оръси нищо.При подобни дела автоматично за съответник се призовава и съответната застрахователна компания.Осъденият плаща и разноските по делото.Има и малка вероятност да не спечели... въпрос на ... много работи.Щото тя компанията може да реши да ти плати 10 лв и след това какво? трябва да се задоволиш само с толкова ли? Виновният (щом има протокол от КАТ) по закон е длъжен да покрие всички причинени от него щети. Той пък затова си плаща гражданска, за да не плаща от джоба си. Ако обаче застрахователят не иска да покрие всички щети, пострадалият има право на съдебен иск.
Коментар
-
ogi28b написа:Immortal написа:Случват се такива неща...Оги, не си прав в случая. Щото гражданската на виновния водач не я избираш ти. Нали уж покриват щети до нам си колко стотин хиляди лева.
Коментар
-
ihristov написа:в случая ми казаха че от застраховката на виновния трябва да ми изплатят щетите моята гр. отг няма нищо общоВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Значи всеки ще гледа да плати по-малко за гражданска. Както е и в действителност. Обаче идва компанията и казва "Аз как да ти плата 2000 лева, като дядото се е застраховал за 99.50, с коледните ни отстъпки. " Съдиш ги, взимаш им парите, и кой е крив в цялата работа? Те после откъде ще си възстановят парите?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар