tambuhtaneca написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
А вие купихте ли си винетка?
Collapse
X
-
tambuhtaneca написа: Преглед на мнениетоЯ пък ти ми сметни с колко ще се оскъпят 100 кг полезен товар? Един ТИР превозва по 20 тона полезен товар и като плати 120 лв, излиза че оскъпяването на 100 кг ще е 60 ст. А на кг полезен товар ще е 0.6 ст. Нека да са 1-2-5 ст. Ти нали се сещаш, че особено в хранителните стоки разликата между най-евтината цена и най-скъпата цена е 30-40% Дали ще усетя тия 1-2-5 ст. за литър олио, дето в Кауфланд е 1.79, а в кварталния магазин е 2.30???
Моля те отговори ми как ги сметна 120 лв. София - Бургас ? Конкретно само на този въпрос искам да ми отговориш,че ми е интересно.
По-горе сам сравняваш със Сърбия и Гърция и прочие,само че там магистралите са малко по-други нали ? Вярвам,че преди години като поскъпнаха винетките с презумцията за по-добри пътища,в момента са така нали ? Доста сложен е въпросът по отношение транспортни фирми,важното е че цената е несъобразително висока така зададена от теб.
Не смятай килограми полезен товар.Така казано няма да ти излезне сметката.Нито в стоките,нито в услугите.
Пример : Камион х (Без значение дали товароносимостта му е полуремарке с 20 тона или соло камион с 13 тона,щото цената по тол е една и съща),та този камион х работи на линия София - Бургас-София (240 лв по твои сметки).20 дена х 240 лв ? 200 дена по 240 лв ? Разликата я поема изпращача или получателя,щото в един момент няма да има кой да му докара стоката за стойността на разликата (Никой няма да кара за да затъва в дългове).Усети ли разликата ?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Те си ги бяха сметнали първоначално - 25 ст. за ТИР с ниска Евро категория и 18 ст. за Евро 6:
https://www.monitor.bg/bg/a/view/tol...lometyr-173119
Не е нужно аз да съм смятал нещо.
Другото което е изключително важно е, че нашата система е най-модерната е Европа и мери дори и тонажа на камиона. Та спокойно може да се обвърже тонажа на камиона с цената, дето трябва да плаща и твоя проблем със соло превозите изчезва. Само да ти кажа, че тол таксите в ЦЯЛА ЕВРОПА са по-високи от нашите в пъти, а цените на някои хранителни стоки са по-ниски. Като обвържеш това и с по-високите заплати на хората и по-високия стандарт, може да се запиташ, как става така, че тука са най-ниските такси, заплати и т.н. a цените не са най-ниските. Даже ще ти отговоря - единия от тия дето имат такава фирма за доставки кара Бугати за 5 млн.лв. Мисля, че ще се справят с европейските цени, изобщо не ги жаля.
A и като познавам бая шофьори на камиони да ти кажа, че ТИР празен почти не се движи...загуба на нафта е.Последна редакция от tambuhtaneca; 11.03.2020, 23:40.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа: Преглед на мнениетоТе си ги бяха сметнали първоначално - 25 ст. за ТИР с ниска Евро категория и 18 ст. за Евро 6:
https://www.monitor.bg/bg/a/view/tol...lometyr-173119
Не е нужно аз да съм смятал нещо.
Другото което е изключително важно е, че нашата система е най-модерната е Европа и мери дори и тонажа на камиона. Та спокойно може да се обвърже тонажа на камиона с цената, дето трябва да плаща и твоя проблем със соло превозите изчезва. Само да ти кажа, че тол таксите в ЦЯЛА ЕВРОПА са по-високи от нашите в пъти, а цените на някои хранителни стоки са по-ниски. Като обвържеш това и с по-високите заплати на хората и по-високия стандарт, може да се запиташ, как става така, че тука са най-ниските такси, заплати и т.н. a цените не са най-ниските. Даже ще ти отговоря - единия от тия дето имат такава фирма за доставки кара Бугати за 5 млн.лв. Мисля, че ще се справят с европейските цени, изобщо не ги жаля.
A и като познавам бая шофьори на камиони да ти кажа, че ТИР празен почти не се движи...загуба на нафта е.
Страни като Германия,Италия,Чехия и доста други си тестваха системите 6 месеца.В БГ превозвачите 5 дена преди пускането на системата нямаха представа и подадена информация за нищо.
Дори и към момента устройствата уж работят,изписвайки грешки,както и счетоводни проблеми и много други
Та,идеята ми е,без да се заяждам с теб,но няма толкова неорганизирана история,за която не получаваш нищо.
П.П Системата няма как да отчита тегло.Никоя страна в Европа все още не може,единствено Унгария и на места в Германия има кантари свързани със системи на контрола.И пак най-големия контрол е на граничните пунктове.
П.П 2 Ония с бугатито кара доста неща,да добиеш представа : Хладилниците му са най-скъпата марка на пазара,която не си позволяват и западните фирмиAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Скоро ще има и винетка, и тол заедно. Ако не вярвате, вижте колко други невероятни неща се случиха в нашата странаДобри Божилов, писател
"Задругата"
Коментар
-
Пролем с винатка за ИТ специалисти по точно
Баба взе винетка за колата
Като гледах годишната винетката почва от 9 ден вместо когато свършва датата на годишната винетка 15 ден
СИСТЕМАТА не следи като се купуват винетки номера на колата до кога и дали има винетка --НО ако си на улицата следи и слага глоба ако нямаш
Така може да имаш две да се застъпват дните. ---Взимат парите но кво от това.
ИНТЕРЕСНОТО писах на БГ ТОЛ на имел и то пък за учудване се обадиха по телефона почти веднага да бяха минали 10 минути чонека каза какъв е проблем
Че трябвало Който е дава да е проверил датата но състемета не го отчита .
Коментар
-
И какъв е проблемът?
Какво те спираше преди, когато бяха на "хартия", да влезеш в магазина и да си купиш 10 за една кола?
Може да се предложи подобрение в полза на народа, като защити тези, които си нямам идея защо биха закупили винетка от преди крайния срок на валидност на текущата. Индивиди всякакви. И за това има и нелогични ограничения в много от предлаганите услуги.
Иначе не може да купиш винетка много напред във времето, както преди можеше. Сега примерно не мога да платя с валидност от 1-ви май, когато смятам да я използвам. А сега имам пари, защото съм ги намерил на улицата и знам, че ако не купя сега винетка, ще ги изпия. Ограничават ме с новата система. Както казах, индивиди всякакви.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Нащата е от общината. Може да следи програмата номерата на колите както става в паркиране синя-зелена зона София.
А интересното като писах на БГ ТОЛ ми се обади едво момче след има няма 10 минути .И каза че трялва да се гледа датите -Щел ка каге ня накй за проблема.Последна редакция от kluchar; 16.02.2022, 22:04.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар