infineon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
А вие купихте ли си винетка?
Collapse
X
-
Брата ме прати да купя винетка и се ослушах и отидох да се разходя с колата, като на близо - близо 20метра също имаше, но не му казах :DКупих я от ОМВ и продавача и при мен записа някакъв номер на касовата бележка и каза, че трябвало да я пазя. Може би е някаква мярка, ако ти проверят винетката ще го искат. Защото тука в града, едни приятелчета си мятат една винетка и може би и това трябва да си дават, че ако го нямат катаджиите може да се направят и знам ли...trace написа:ls1 написа:Само винетка и касов бон. На касовия бон отзад написал продавача някакъв номер. Хм. Така ли трябва да е?Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Не знам защо битува мнението че трябва да се пази касовата бележка от винетката - казано е че трябва да се запази малката долна част от нея, касовата бележка никой не е длъжен да я пази.....Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
dobrujanetza написа:ФЕРАРИСТ написа:Не знам защо битува мнението че трябва да се пази касовата бележка от винетката - казано е че трябва да се запази малката долна част от нея, касовата бележка никой не е длъжен да я пази.....
Коментар
-
dobrujanetza написа:ФЕРАРИСТ написа:Не знам защо битува мнението че трябва да се пази касовата бележка от винетката - казано е че трябва да се запази малката долна част от нея, касовата бележка никой не е длъжен да я пази.....Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:dobrujanetza написа:ФЕРАРИСТ написа:Не знам защо битува мнението че трябва да се пази касовата бележка от винетката - казано е че трябва да се запази малката долна част от нея, касовата бележка никой не е длъжен да я пази.....
Коментар
-
todorakiggg: Винаги е било така, пазиш всички хартии, колкото и да е парадоксално.trace : На моята е написан номерът на винетката с печат. Иначе за винетките пак се ос** - на 31ви във Варна по бензиностанциите нямаше винетки, като информацията беше - няма да получаваме и утре. Така не можаха да напечатат повече - все едно от злато ги печатат. Аз съм с 5 ръце ЗА да се махнат винетките и да се плаща като данък, както беше преди - не вярвам да има хора, които никога да не изкарват колите си от града и никога да не се налага да си плащат винетка.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Чакай първо да вържат системите и да задължат всички да си платят данъците и глобите за необявените коли с годините назад, пък после да махат винетките. Аз, например, предпочитам да си купувам винетки, отколкото да плащам данък, защото изкарвам колата от София веднъж годишно или най-много два пъти и то най-често е като ходя до Люлин, понеже тунелът е от РПМ. С винетка ще ми струва 10 лева. А може и въобще да не я изкарам, не се знае. Като въведат данък 50 лева за коли като моята - аз трябва да платя 50 лева за да стигна от Вакарел до Пирдоп веднъж годишно, а друг, който пътува от София до Варна всяка седмица - пак ще плати толкова. Разликата в използването на РПМ е огромна, в случая. Затова - тол-такса. То сега хората имат по 3 коли и за всичките имат пари за гуми, акумулатори, гориво, каско, музика, джанти и прочее глупости, но само за едната има пари за винетка, защото само с една кола може да се движиш, с две не можеш по едно и също време. Та така - винетката си има смисъл, но първо трябва малко превъзпитание на шофьорите. Е, ако направят и годишната да струва 100 лева, но да важи за година напред, а не за определената година - ще е най-смислено.
Коментар
-
Аз от винетките съм доволен.Това с платените с такса пътища не ми харесва. НИКАК!Защото ще се получи така, че увеличението спрямо премахнатия преди време "пътен данък" е 100 пъти.Данъкът беше 20 лв. Махнаха го и въведоха винетките - 67 лв (сега).Като ги махнат тях, а въведат такса за преминаване - ще стане така, че ще плащаме по 10-20 лв на пътуване. И такива като мен, дето пътуват по много... хм...не ми се мисли.А и като гледам какви са нагласите - прав е колегата ls1 - ще ревем за винетките.Като те одрусат за София-Варна 50 лв в двете посоки за пътни такси (0,05 лв/км) за едно пътуване... ще ревете не ми...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар