Gantcho, Ако тези земи са купени от Рокфелер и сие, а те СА, то тогава за какви арабски земи говорим?!?Евреи в тези земи винаги е имало, независимо, че са били малцинство, постоянно смачквано от арабските завоеватели.Виж това: http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine#Demographics
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Израел - Газа / политическа тема /
Collapse
X
-
ИЗУМЕН СЪМ!!!Току що открих (за себе си), че България още от 1988 година е признала официално Държавата Палестина.В София съществува посолство на Държавата Палестина. Забележете, не на Палестинската автономия, а на Държавата Палестина.Аз за такава Държава сега чувам!!!! Явно съм много зле с географията...
Коментар
-
http://micurl.com/5tgzgaЕлементарно е - Палестинска Автономия. Професор LiGuru също да обърне внимание преди да наставлява. Всъщност, няма значение дали е държава или автономия - става дума за същото "юридическо лице" Standard Oil на Rockefeller купува от отломките на Отоманската Имерия "концесионни права" за геоложки проучвания, а не право на собственост върху Палестина. По-късно териториите попадат във владение на Великобритания. И да, сигурно са живели и трима евреи и там, както и навсякъде. И Израел е изкуствена държава... Присадено население. Честно, никой ли не е чувал за потоците евреи от цял свят, които се заселват изкуствено там след създаването на държавата? Просто съм шокиран, че тези неопровержими факти умишлено се пренебрегват.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Потоци от преселващи се евреи е имало (и има) не от хубаво, нали?И те са започнали да се преселват много по-рано, още по времето на султан Баязид II, когато е пратил Кемал Рейс да спаси испанските евреи от гоненията на "Светата" инквизиция в "цивилизована" Европа..Част от тези евреи още тогава са се заселили по Светите земи, тогава в състава на Османската империя.Както и да е де, все едно.Аз по принцип съм миролюбив човек, и за мен най-доброто решение е двата народа там да живеят в мир. Когато обаче и от двете страни постоянно има провокации, това май няма как да стане. Гледайте и се учете, господа, какво може да стане, когато няма религиозна или етническа търпимост.Предлагам да вземем да им пратим нашия човек, соколът на Българския модел, Ахмет Доган. Да ги научи на етнически модел и да се спре цялата тази лудост.
Коментар
-
Знам само че евреите няма да победят в тази война - в интернет имаше една игра: близкоизточен пазар и сред хората се разхождат терористи. Целтан а играча е да ги избие като за целта има ракети. Ракетите се движат бавно а терористите не седят на едно място. Когато улучиш случаен човек от пазара то околните известно време го оплакват а след това и те стават на терористи ... Ние каквото и да си говориме, евреите каквото и да си мислят, но тези хора смятат земята си за своя а евреите за натрапници. Историята казва че единствения начин проблема да се реши е или да се изтребе местното население или да се изгони натрапника. Аз мисля че по скоро ще стане второто.Не харесвам нито евреи нито и араби - а и за мен са един дол дренки - търговци. (без да ги обиждам)
Коментар
-
Zloben_Kozel написа:Знам само че евреите няма да победят в тази война - в интернет имаше една игра: близкоизточен пазар и сред хората се разхождат терористи. Целтан а играча е да ги избие като за целта има ракети. Ракетите се движат бавно а терористите не седят на едно място. Когато улучиш случаен човек от пазара то околните известно време го оплакват а след това и те стават на терористи ... Ние каквото и да си говориме, евреите каквото и да си мислят, но тези хора смятат земята си за своя а евреите за натрапници. Историята казва че единствения начин проблема да се реши е или да се изтребе местното население или да се изгони натрапника. Аз мисля че по скоро ще стане второто.Не харесвам нито евреи нито и араби - а и за мен са един дол дренки - търговци. (без да ги обиждам)
Коментар
-
gantcho написа:http://micurl.com/5tgzgaЕлементарно е - Палестинска Автономия. Професор LiGuru също да обърне внимание преди да наставлява. Всъщност, няма значение дали е държава или автономия - става дума за същото "юридическо лице" Standard Oil на Rockefeller купува от отломките на Отоманската Имерия "концесионни права" за геоложки проучвания, а не право на собственост върху Палестина. По-късно териториите попадат във владение на Великобритания. И да, сигурно са живели и трима евреи и там, както и навсякъде. И Израел е изкуствена държава... Присадено население. Честно, никой ли не е чувал за потоците евреи от цял свят, които се заселват изкуствено там след създаването на държавата? Просто съм шокиран, че тези неопровержими факти умишлено се пренебрегват.Първият председател на палестинската автономия е Ясер Арафат.Договорите от Осло (на английски Oslo Accords) са няколко споразумения, сключени между Израел и Организацията за освобождение на Палестина (ООП), която действа като представител на палестинския народ. Те са подписани през 1993 г. като част от мирния процес в израелско-палестинския конфликт и официално са наричани Декларация на принципите. Въпреки големите надежди, изказани в договорите и в последвалите споразумения, които също дават надежди за нормализацията на израелските отношения с арабския свят, проблемът все още не е разрешен.
Коментар
-
LiGuru,и аз много съм си мислел за информацията в Уикипедията.Стигнах до извода, че там тя е доста по-достоверна, отколкото в други някои източници.Първо - в спорните статии се спазва принципа на баланса - т.е. всяка една от страните има възможност да напише своята версия. Освен това, имаш възможност (ако знаеш малко езици), да сравниш написаното по едини същи въпрос на различните езици. Така добиваш представа за всички гледни точки и ти се оформя по-цялостна, оттам и по-пълна картинка по съответния въпрос.Така че в повечето случаи съм готов да заложа на информацията във Уикито.
Коментар
-
Да, но това значи, че всяка информация трябва да я сравнявам с втори, трети източник и т.н., което обезмисля всичко. Който иска да провери за конфликтни теми, на различните езици как се интерпретират нещата... Македония, Палестина, Кипър, САЩ ... Това значи ли, че аз като незрящ в некой език, трябва да не вярвам в написаното на този език. Историята и Викитата ги пишат победителите ....
Коментар
-
LiGuru написа:............................. Историята и Викитата ги пишат победителите ....
Коментар
-
LiGuru написа:И коя информация ще ползват тия нео историци, дето обективно ще пишат новата история ....
Коментар
-
Чекай бе човек, историята се интерпретира спрямо нощо, я документче, я некой гроб. Аре след сто години некой да оди и да доказва, че днес съм си намерил 100 000 000 лв., нема как да стане, но ако аз ей сега напиша в некоя тема, че верно съм си намерил 100 000 000 лв., то вервай ми след време това ще е документ и аз найстина ще съм намерил тия пари..... Историята си е чиста проба манипулация.
Коментар
-
LiGuru написа:Чекай бе човек, историята се интерпретира спрямо нощо, я документче, я некой гроб. Аре след сто години некой да оди и да доказва, че днес съм си намерил 100 000 000 лв., нема как да стане, но ако аз ей сега напиша в некоя тема, че верно съм си намерил 100 000 000 лв., то вервай ми след време това ще е документ и аз найстина ще съм намерил тия пари..... Историята си е чиста проба манипулация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар