Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Израел - Газа / политическа тема /

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

LiGuru написа:
    nikki_sixx написа:
    ...
    Гледай сега има си тема за таковането, има си тема за спам.... Тая тема е пусната с цел да се бистри политиката на близкия изток. Няма нищо лошо, ако искаш пусни тема "ко не ни е наред" и да се почваме там, аз не обвинявам никой за положението в което съм, ако има виновен за нещо то това съм само аз.....
    След "Гледай сега" има запетая.., след "тая тема" също.А относно "ко не ни е наред" - то е очеизвадно, но за съжаление не го разбирате!Е, успех в бистренето на политиката.., и дано не се окажете крадливи педофили накрая!
    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Е кажи к’во не е наред де. Пък това за педофилите некакси не го разбрах, нещо пореден БАН ли ми редиш какво ли?

Коментар

Започнали са сухопътната офанзива. Около 10000 души са навлезли. Свикват и всичкото офицер де що има из цял Израел. А ето на какъв цитат от репортажа попаднах:
        "Всеки, който укрива терористи или оръжия в дома си е смятан за терорист", се посочва в изявление на израелската армия, оповестено след навлизането на нейни части в Газа.
        Който много ми напомня за едно друго изявление преди 65 години:"Всеки, който укрива ЕВРЕИ в дома си, ще се наказва с разтрел".......

Коментар

LiGuru написа:
          Е кажи к’во не е наред де. Пък това за педофилите некакси не го разбрах, нещо пореден БАН ли ми редиш какво ли?
          Полудяваш ли? Какви банани те подгониха..? Казвам, че в родината ни нещата не са както трябва.., а вместо да мъдруваме как да ги оправим - ставаме на маймуни и сме се захванали с нещо което далеееееееч не е наша работа! Ем ай клиър нау?

Коментар

Авео написа:
            Започнали са сухопътната офанзива. Около 10000 души са навлезли. Свикват и всичкото офицер де що има из цял Израел. А ето на какъв цитат от репортажа попаднах:
            "Всеки, който укрива терористи или оръжия в дома си е смятан за терорист", се посочва в изявление на израелската армия, оповестено след навлизането на нейни части в Газа.
            Който много ми напомня за едно друго изявление преди 65 години:"Всеки, който укрива ЕВРЕИ в дома си, ще се наказва с разтрел".......
            А какво ще правим с нашите терористи по пътищата бе Яворе?Представи си: "всеки който кара с над 10 км/ч от допустимото - се наказва с разстрел""Всеки който не спре на пешеходна пътека - престъпва закона и заслужава... смърт""Всеки който мине на жълто... и то със скорост по-голяма от 40 км/ч - отива в затвора за 20 години" (създава предпоставка за отнемане на човешки живот)Да изреждам ли още?п.п.- все забравям, че ние си нямаме смъртно наказание... дори за убийците, ама нейсе... дай да ги оправиме онея там.., шото ние по-добре от тях знаем тяхното дередже (нищо лично братле... просто... )

Коментар

Лицемерна ли ти изглежда темата....Това, че имаме проблеми, не значи че трябва да се затворим в черупките си и да не надничаме навън, навели комплексарските си глави.....Винаги съм бил...как да кажа..."широко скроен" / дано не звучи тъпо... / и в този смисъл, винаги съм се вълнувал какво става до мен, около мен, извън мен.Ако не обръщам внимание на заобикалящият ме свят, само за месец, заринат в собствените си проблеми, така ще изкукам, че ще се надпреварвате да ми носите цигари на варненският "четвърти километър".Ники, стига се самобичува, "отвори очи и погледни малко навън"...живота не е само проблеми и "таковане"

Коментар

Авео написа:
                Ники, стига се самобичува, "отвори очи и погледни малко навън"...света не е само проблеми и "таковане"
                За радост или съжаление... моите очи прогледнаха доооооста отдавна! И щом не е само проблеми.., защо трябва да се ровим в тях? Защо не споделим в тема някакви радости, а? Не желая да се конфронтирам... а света в действителност е само и единствено... таковане.

Коментар

:Д :D :D Ей браво бе ники, преди да таковаш тази тема( иначе за таковането съм твърдо с тебе...значи колкото се та...ме ...те толкова повече българчета...сериозен съм...няма да мързелуваме...те....ок) и аз ...да си кажа мнението...съгласен съм с авео...преди малко на живо гледам тв и знаете ли?...жал ми е само за невинните деца...няма значение от кой род етнос или незнам какво са...а специално за тамошния конфликт и двете страни са вече отвратителни...арабите толкоз държави толкоз народ...арабска лига тва онова...оплювам ги мръсни копелета(язък за децата им)...а евреите... превърнаха региона в освиенциум... !!!
                  petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

LiGuru написа:
                    Арабите вдигат пушек и почват с терора защото се чувстват изгърбени в една територия, която дори и формално не им е принадлежала никога. Като за две години над 900 000 Араби (палестинци) напускат и се групират в съседни държави и най-паче в Йордания и Ливан, там се формират едни легионни и тренировачни центрове с ясна цел да се тероризира Израел. След първите атаки следват Мюнхен и "черния септември", което кара Йордания да натири всички палестинции което води до споразумение в което Израел доброволно приема да се обособи Палестинска държава в днешна Газа, но това не стига на палестинците и атаките продължават, чак до ’93 когато Арафат сключва мирен договор и нещата уж се кротват за малко.
                    Дали на арабите формално им е принадлежала или не земята е въпрос, който зависи от великите сили и политика, която не е в техните ръце. Така че няма к’во все да го повтаряш това формално притежание.Щото чисто формално, ако САЩ решат, българската земя може формално да започне да принадлежи на... Албания да речем. Имат достатъчно власт, военна мощ и наглост да го прокарат и в ООН и къде ли още не. И чисто формално, ние българите бихме започнали да живеем в Албания, щото така го е решил някой друг.Само че, арабите от столетия живеят по земите окупирани днес от измислената държава Израел. Там са домовете и корените им. Там са се раждали и умирали бащите и дядовците им. По-горе съм публикувал една поредица карти. Нали се сеща всеки какво означава това - идват евреите, прогонват те от дома ти, превземат земята ти, убиват част от семейството ти и си правят техните кибуци, а ти ходи където си щеш.Ако на мен лично ми се случи това, което се е случва на (иначе мързеливите и неблестящи с нищо) арабите, не само ще стана терорист, ами и бомби и гранати и какво ли не ще мятам по евреите до’де се изясни. След като му отнемат земята и дома, човек е способен на всичко.
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

A бе и твойта не е лесна! Много им се впрегате на САЩ нещо, как да ти обесня, че нещата се решават на какви ли не места, но не и в САЩ. И м/у другото по твойта логика все още щеше да си Отомански гражданин. И ако Израел е измислена, изкуствено създадена и окупаторска държава то за Палестина нещо да кажеш. Дам, а що не удариме една рамо на Сърбите дето им отнеха Косово или на Гърците и Турците Кипър. А бе всеки сам си знае, аз имам мнение и съм го казал....

Коментар

Държава Палестина няма. Има Палестинска автономия, която, както личи и по картата й, е доста окаяно явление. Но това не променя факта, че по тези земи живеят и от векове са живели НЕ евреи, а араби - палестинци. И те имат право на свобода, суверениетет и право на собственост на домовете си в собствената си земя. И точно заради това, хич не се кефят дето евреите, които изкуствено са пуснати по земите им, непрекъснато им отнемат още и още от земята, т.е. - гонят ги от домовете им.А иначе изобщо не се и съмнявам, че ти най-паче знаеш къде и как се решават световните политически казуси. Щом казваш, че САЩ нямат нищо общо, така ще да е.Между впрочем, много уместно е дето споменаваш Косово - именно по този начин преди години е създаден Израел. С тази разлика, че в Косово действително имаше купища шиптари, които желаеха независимост от Сърбия, а по териториите на днешен Израел преди WW2 от векове не е живял, дето се вика, нито един евреин. Напротив, милиони от тях впоследствие са се преселили изкуствено от всички краища на света за да живеят по откраднатата земя на арабите. Та така, може и да не съм голям любител на арабите, но кражбата си е кражба и в случая точно те са ощетени и малтретирани.

Коментар

gantcho написа:
                          Та така, може и да не съм голям любител на арабите, но кражбата си е кражба и в случая точно те са ощетени и малтретирани[.
                          Ами то и американците са си откраднали земята от индианците,подложили са ги на системно изтребление и са ги натирили в резервати.Пък ако се замислим прабългарите като са дошли на Балканите не са ги посрещнали с цветя и рози.И те са си отвоювали териториите от славяни,византийци авари и прочие.Тоест какво излиза?Територията ти е дотолкова твоя собственост,до колкото можеш да я защитиш.

Коментар

...извинявайте, че се намесвам.., ама и ние българите сме откраднали земята... от славяните!То пък аз какъв българин съм... родът ми идва от Беломорска тракия (Лозенград).Срам ме е да съм Българин... но пък с гордост се наричам Тракиец (въпреки, че по неписаните правила, отдааааавна съм си чистокръвен Варненец) Относно колегата, който твърди, че Евреите са едва ли не донадени... мога да кажа, че е нужно да чете повече... преди да се изказва!Палестина е било земята на Евреите/Израелтяните (както и на куп други племена де).Харесваме ги или не, това е факт. Изобщо, излизам от тоя безумен спор, ’щото много от спорещите изобщо нямат идея за какво става дума. Заели са някаква позиция (продиктувана от чутото от мама и тати, или някакви познати...), и си чешат ли чешат пръстите...

Коментар

gantcho написа:
                              Държава Палестина няма. Има Палестинска автономия, която, както личи и по картата й, е доста окаяно явление. Но това не променя факта, че по тези земи живеят и от векове са живели НЕ евреи, а араби - палестинци. И те имат право на свобода, суверениетет и право на собственост на домовете си в собствената си земя. И точно заради това, хич не се кефят дето евреите, които изкуствено са пуснати по земите им, непрекъснато им отнемат още и още от земята, т.е. - гонят ги от домовете им.А иначе изобщо не се и съмнявам, че ти най-паче знаеш къде и как се решават световните политически казуси. Щом казваш, че САЩ нямат нищо общо, така ще да е.Между впрочем, много уместно е дето споменаваш Косово - именно по този начин преди години е създаден Израел. С тази разлика, че в Косово действително имаше купища шиптари, които желаеха независимост от Сърбия, а по териториите на днешен Израел преди WW2 от векове не е живял, дето се вика, нито един евреин. Напротив, милиони от тях впоследствие са се преселили изкуствено от всички краища на света за да живеят по откраднатата земя на арабите. Та така, може и да не съм голям любител на арабите, но кражбата си е кражба и в случая точно те са ощетени и малтретирани.
                              Бе каква автномия те гони тебе и то Палестинска, къде ги гледаш тия работи. Автономия стават през 1993 - 1994, когато се получава първото временно примирие, преди това арабите отхвърлят резолюцията на ООН с която се признава Изреал и Палестина като отделни държави с ясни граници. Това е последното решение на великите и до като то е в действие палестинците са терористи. Защо не приеха предложението на ООН, а? И какви арабите те гонят по тия земи от векове. Еврейте си търсят дома по тия земи от 2000 години ......

Коментар

nikki_sixx написа:
                                ...извинявайте, че се намесвам.., ама и ние българите сме откраднали земята... от славяните!То пък аз какъв българин съм... родът ми идва от Беломорска тракия (Лозенград).Срам ме е да съм Българин... но пък с гордост се наричам Тракиец (въпреки, че по неписаните правила, отдааааавна съм си чистокръвен Варненец) Относно колегата, който твърди, че Евреите са едва ли не донадени... мога да кажа, че е нужно да чете повече... преди да се изказва!Палестина е било земята на Евреите/Израелтяните (както и на куп други племена де).Харесваме ги или не, това е факт. Изобщо, излизам от тоя безумен спор, ’щото много от спорещите изобщо нямат идея за какво става дума. Заели са някаква позиция (продиктувана от чутото от мама и тати, или някакви познати...), и си чешат ли чешат пръстите...
                                Хубаво е и ти да четеш повече преди да се изказваш. Още в първия си пост по темата съм изразил съгласие, че преди хиляди години това е била именно земята на евреите. Само че тук говорим за давност - те са я изгубили много отдавна и в близкото историческо минало това е дом на арабите, които все още живеят там.Щото иначе един колега правилно забелязва, че ако се върнем хиляди години назад, ще трябва да върнем България на (несъществуващите) траки, а САЩ ще трябва да върнат земята на (практически несъществуващите) индианци. И въобще, всеки ще трябва да връща на някого.Именно затова, ключовата дума е давност.За мен Палестина отдавна не е дом на евреите

Коментар

Working...
                                X