Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Израел - Газа / политическа тема /

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Абе, че Израел ако скочи, може да види сметката на всичкото Мусулманин около тях - може. Обаче не разбирам, защо никогане излязоха да кажат: какво точно бранят, защищават и завлядаяват и защо?

    Коментар


      #32
      gantcho написа:
      Моля да бъда разбран правилно - не вземам страна в този конфликт, нито пък арабите са ми много мили, а и наистина преди много хиляди години може би по тези земи евреите са били първи.Но днес не живеем с историята от преди хиляди години. Ето как изглежда на карта съвременността и близкото минало. Това донякъде ми помага да разбера арабите.
      Затова си прав колега след края на Втората световна война,светът решава да им даде на евреите земя понеже те са нямали държава.А сега САЩ им дават всяка година по 2 милиарда долара безвъздмезна(така ли се пише тази сложна дума) помощ и воена техника,танковете им са американски малко преправени и вече са техни.Да не забравяме че светът се ръководи от евреите сигорно повечето са гледали филма"Списъкт на Шиндлер"и си спомнят как вместо да избягат те слагат златото във хляб и го гълтат за да го опазят,гадно племе са и евреи и палестинци без тях ще е по добре.

      Коментар


        #33
        това ми хареса много :"Ние можем да простим на арабите че убиват нашите деца. Ние не можем да им простим че ни принуждават да убиваме ТЕХНИТЕ деца. С арабите ще имаме мир когато те започнат да обичат своите деца повече отколкото мразат нас."Това каза мъдрата Голда Меър
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

        Коментар


          #34
          nai7 написа:
          Затова си прав колега след края на Втората световна война,светът решава да им даде на евреите земя понеже те са нямали държава.А сега САЩ им дават всяка година по 2 милиарда долара безвъздмезна(така ли се пише тази сложна дума) помощ и воена техника,танковете им са американски малко преправени и вече са техни.Да не забравяме че светът се ръководи от евреите сигорно повечето са гледали филма"Списъкт на Шиндлер"и си спомнят как вместо да избягат те слагат златото във хляб и го гълтат за да го опазят,гадно племе са и евреи и палестинци без тях ще е по добре.
          От къде ги четеш тия неща ....

          Коментар


            #35
            Ако си чел малко повече или си гледал новини,може би ще ше да знаеш ама явно не си.И друго преди време една страна наречена Германия знаеш ли я къде се намира? ...................... даде на Израел една много много голяма сума пари за това че навремето Хитлер е убивал евреи.Ако искаш ела да те запозная със едни богати евреи малко да ти обЯснЯт нещата те са една голяма общност която се държи много здраво,когато ходих във Холандия а там,абе кво ти се обеснявам точно на теб ...................... LiG....

            Коментар


              #36
              Е на теб инфото, ако ти е от новините .... неам думи. Ама какво общо имат тук немците с първия ти пост. За к’ва военна техника говориш от САЩ за к’ви $2 млрд. става дума. А т’ва за Холандия и еврейте ... знам ли!Сега аз да ти кажа как ги виждам нещата без да съм любител на историята по обективни за мен причин.След войната, еврейте са пръснати на всекъде по Европата и САЩ, нямат много много ищях да се върнат в пост военна Европа, щото страх лозе пази. Естествено тръгват там където могат да са заедно и да построят новата обетована земя. И сега забележи, територията на днешен Израел е била под опеката на GB, която в последтсвие предоставя всичко на ООН, както и да е Еврейте се населват там, в следствие на което Арабите вдигат пушек и почват с терора защото се чувстват изгърбени в една територия, която дори и формално не им е принадлежала никога. Като за две години над 900 000 Араби (палестинци) напускат и се групират в съседни държави и най-паче в Йордания и Ливан, там се формират едни легионни и тренировачни центрове с ясна цел да се тероризира Израел. След първите атаки следват Мюнхен и "черния септември", което кара Йордания да натири всички палестинции което води до споразумение в което Израел доброволно приема да се обособи Палестинска държава в днешна Газа, но това не стига на палестинците и атаките продължават, чак до ’93 когато Арафат сключва мирен договор и нещата уж се кротват за малко.

              Коментар


                #37
                LiGuru написа:
                Сега аз да ти кажа как ги виждам нещата без да съм любител на историята по обективни за мен причин.
                Ето го проблема на България в чист вид. Човека първо си признава че няма идея от история, после прави историко-политически анализ. А анализа е пълен с доста фактически грешки. Например че не е станало така хоп края на втората световна - хоп идея за Израел. Всъщност идеята за Израел е от доста по-рано, още от Първата световна, че и по-рано. Освен това последователността не е ’Евреите се заселват-арабите стават терористи’, а ’Евреите се заселват още преди решението за Израел- Евреите стават терористи (взривяват английски обекти) - Дават им да си направят Израел - Евреите вече не са терористи щото са получили каквото искат - Палестинците изведнъж се оказват имигранти в собствената си земя без никой да ги е питал и стават терористи’.

                Коментар


                  #38
                  И предполагам знаеш къде е била зачената идеята за обетованата земя и къде е бил обекта на тяхните интереси. Предполагам знаеш защо е била агресията спрямо Кралството. Предполагам си наясно и кой всъщност организира всички актове на насилие и колко общо има това с еврейте въпреки, че се счита за тяхна кауза. Отделно защо реши, че палестинците са коренно население там и ако случайно се съгласиш, че не са какво аджеба правят там и каква е ролята на Египет.

                  Коментар


                    #39
                    Ами ти като знаеш кажи бре човек, що извърташ фактите?

                    Коментар


                      #40
                      Kой факти съм извъртял, до колкото разбрах не си съгласен с твърдението, че след войната еврейте се населват там където са сега, което провокира палестинците да се превърнат в терористи. Или по-точно хронологията не ти хареса.Иначе решението за Израел е взето много преди първата световна или по-точно през 1852 г. верно малко известен факт умело прикрит от Франция на дьо Гол.

                      Коментар


                        #41
                        LiGuru написа:
                        Еврейте се населват там, в следствие на което Арабите вдигат пушек и почват с терора защото се чувстват изгърбени в една територия, която дори и формално не им е принадлежала никога.
                        Извъртането е че никъде не казваш че евреите също са били терористи в тези територии преди да им направят държавата. Едва ли не изстрадалите евреи им дават земя, пък лошите арабухи стават терористи. И сега евреите да реват от тероризма за мен си е доста лицемерно.Виж, тука не мерим знания. Обсъждаме какво и защо е станало. Ти изпускаш нещо - аз го допълвам и уточнявам.

                        Коментар


                          #42
                          Аз до колкото се сещам терора на Еврейте е спрямо Великобритания, което се дължи на пречките създадени от самото кралство относно отплавищи с еврей кораби. Великобритания не е била съгласна с предаването на тези земи на еврейте, а като се има и предвид отношението на Кралицата относно холокост и по-точно определеното неправене на нищо спрямо избитите еврей в кралството започнало година две преди втората световна война. Сега, ако приемем, че не иде реч за условията след войната, то проблема е зареден още в самото начало на века, когато започва самото преселение на еврей по тези земи (по някакъв план беше). Арабите тогава все още са се чувствали домакини и са правили доста пакости с новодомците, типично по арабски. Мисълта ми е следната, формално погледнато еврейте влизат в не арабска земя, земя която им е обещана и по-късно купена от Рокфелер. Проблема с арабите идва от момента с вярата, което налага и силовите приоми през 1948, когато палестинците не признават резолюцията на ООН и по-точно в частта с официалната религия, също така отказват да приемат условията по деленето на Йерусалим. До този момент не е имало Палестинска държава, което значи, че еврейте съвсем нормално се опитват да си отвоюват вече официалната си държава, дали това е терор или не, дали е геноцид или не, аз не мога да кажа. Истината е че световната общност се опита да подели нещата и всички да са доволни, но палестинците се взеха на сериозно и решиха, че са ограбени. Именно това ги превърна в терористи. А еврейте си имат нотариален акт за т’ва парче земя, което ги прави малко по-равни от останалите.

                          Коментар


                            #43
                            Една държава, която може да си създаде национален празник 11.09 и да застави цялото човечество да й "съчувства", е способна на всякакви подлости и лицемерие от името на нейното население, което сама убеждава, че е нация, но не е и вероятно никога няма да бъде. Една малка държава, която е измислена и се управлява от същите хора, които управляват и "най-могъщата" държава на Света, може да си позволи безнаказано всички дивотии и варварщини, които й хрумнат. Разбира се с извинението, че ползват "историческото си право" (далеч от историческата истина).Има фактори, които решават световния мир и световната икономика с години напред. И без значение кой ни е симпатичен или не, на нас ни остава единствено възможността да попсуваме пред телевизора, а държавата "ни" да се поклони гъзнем (от наше име) към по-силния (потентния), с надеждата, че като мечката играе при комшията, няма да заиграе и у нас.
                            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

                            Коментар


                              #44
                              Хора, колеги, вий нормални ли сте бре? Само забележете нашия си двор... ко ги бистрите онез там.., че и се джавкате един други?Бал съм ги сичките... и на сичките роднините... и на другите и те! (това си е мой лаф - питайте Светльо, ако не вярвате)Моля се на силата, която управлява тоя скапан живот... да накара хората по таз географска (поне) ширина да заживеят поне за 100 години като нормални хора и единен народ! п.п.- кажете ми, някои грижа ли го е за вас... та сте тръгнали света да бистрите?
                              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

                              Коментар


                                #45
                                nikki_sixx написа:
                                Хора, колеги, вий нормални ли сте бре? Само забележете нашия си двор... ко ги бистрите онез там.., че и се джавкате един други?Бал съм ги сичките... и на сичките роднините... и на другите и те! (това си е мой лаф - питайте Светльо, ако не вярвате)Моля се на силата, която управлява тоя скапан живот... да накара хората по таз географска (поне) ширина да заживеят поне за 100 години като нормални хора и единен народ! п.п.- кажете ми, някои грижа ли го е за вас... та сте тръгнали света да бистрите?
                                Гледай сега има си тема за таковането, има си тема за спам.... Тая тема е пусната с цел да се бистри политиката на близкия изток. Няма нищо лошо, ако искаш пусни тема "ко не ни е наред" и да се почваме там, аз не обвинявам никой за положението в което съм, ако има виновен за нещо то това съм само аз.....

                                Коментар

                                Working...
                                X