Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Принципен въпрос: защо Фиатите са толкова евтини?!?!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Принципен въпрос: защо Фиатите са толкова евтини?!?!

    Колеги, може и малко тъпа да ви се вижда темата, но не се сдържах.Занчи сега видях че в секцията продава има обява за Мареа 2002г. 1,9JTD 110к.с. на колегата venoid. Колегата Tornado е направил коментар че цената от 6600 е нормална, даже има възможност за лек коментар по нея. Това ще ме побърка.Бащами лятото си купи Опел Вектра 2001г. 2.0DTI 101к.с. за 8200 !!! А дори тая излезе доста евтино, защото е с ниско ниво на екстри - само две ел.стъка, клима, няма лети джанти. Такава Вектра с климатроник, и джанти и т.н. стига 11000лв. а Мареа същата година и същите екстри 7000 Да не говорим за Астра, Лагуна, Ксара, 406, които са същия клас.Освен това, мн вжно фиата е comman-rail a опела не!!! Даже като карах на въпросната Вектра и като правя сравнение с Бравата ми 96та: Опела е мн по тесен, сервото му неструва, интериора е по-дървен. Единственото предимство е че вози по меко, и че се забелязва че е по нова но тва е ясно.
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

    #2
    Защото някой като чуе ФИАТ и го свързва само с весене по сервизи,скъпи ремонти и много ядове ! А това въобще не е така !
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

    Коментар


      #3
      Миналата година един колега си купи Ланча Капа 98 VIS бензинка за 3200 лв....с всичките им екстри и т.н. Смени веднага основните неща и толкоз. Нямам представа колко е навъртял, но си я кара често и грижи няма. А го клехме едва ли не да не я взима, че на тая цена...малиииии...На мен също ми прави впечатление цената, на която се продават, но...... кой както се уреди...

      Коментар


        #4
        Защото българина е мазохист,предпочита да си купи голф и да виси по сервизите.А после да казва колко велика марка са фолкщайгените.
        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

        Коментар


          #5
          Има колеги, които скоро от италиански автомобил няма да слязат, а това което се говори за Фиат само сваля цената му... вярвам, че това устройва същите колеги идеално... Могат да си позволят любимия автомобил на по - ниска цена от друг в същия клас.
          M-Benz E 250 TD 150hp
          M-Benz 200d 75 hp
          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

          Коментар


            #6
            Това е се едно да питаш защо американците бият негрите или защо ние мразим циганите, се теми на които логичен отговор няма, или поне трява да се задълбава много. По-скоро въпросът е: защо другите коли освен фиат са толкова скъпи, нали все пак оставайки в класа не виждам с какво е по-добра една астра, ситроен или голф от брава/о, мареа например, вече при пежо, мерцедес качеството е по-високо, при него трябва да се сравнява с ланча или алфа. Едно преимущество на опел и фалве е по-евтините части спрямо нашите коли.П.С. абе вие що не си пиете ракията ами се занимавате с глупости
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

            Коментар


              #7
              Щото му кажи на простия българин "немска кола" и му гледай сеира. Може да е най-голямата кошница, но е немска. И е склонен да плати 3 пъти по-висока цена само заради предразсъдъците си. Прост народ... Абе нека плюят по Фиатите, та да може да им паднат цените по-бързо и да си ги купуваме по-евтино. Единствените коли които бих купил, и то само ако имат поне същите екстри, са Тойота, Волво, или Сааб. Ако е сега трябва да си взимам кола - веднага взимам Мареа 2001 HLX, с 2.4 JTD.

              Коментар


                #8
                защото , автомобилите дето се внасят от Италия са гробници,обикновено са карани като за последно и без НИКАКВА поддръжка,и тука идва уловката- естествено че повечето коли, внос от Италия са италиански марки - фиат, ланча, алфа- НО от Италия се вкарват и много немски кошници - ВАГ , ОПЕЛ.. в същото състояние , с една разлика - имат немски вестник в багажника

                Коментар


                  #9
                  Абе няма значени к’ва е и откъде е , въпроса опира до късмет.Има и читави голфове, има и такива дето не излизат от сервизите.И с другите марки е така.Защо не си взе немски дизел ми викат, ами за парите, които струва JTD не може да се купи TDI Факт.Онзи ден приятел си взе Алфа 2000г 2.4 JTD кожа, навигации всички простотии за 6к. Ами няма немкса или френска или японска кола на тези пари. Факт.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                  Коментар


                    #10
                    u_bo написа:
                    защото , автомобилите дето се внасят от Италия са гробници,обикновено са карани като за последно и без НИКАКВА поддръжка,
                    Ей тва изобщо пък не е вярно.

                    Коментар


                      #11
                      Ами вижте цените и на новите-отварям сайта и гледам- Браво 90 коня -26 000.Шкода Октавия 80 коня -27 000...Много е относително,но някога шкодата минаваше за евтин автомобил,а сега е на цената на фиат,че и по-скъпа .нормално е и употребяваните автомобили да имат по ниски цени от конкуренцията,мисля...

                      Коментар


                        #12
                        Тихо, тихо. Не дигайте шум, че италианките са читави. Ще им скочат цените. Аз от мойта Мар(е)а, съм си доволен. Който има капризи - да оди у немскио (ш)лагер.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                        Коментар


                          #13
                          Честно казано... аз се радвам, че фиатките в България не се славят с добро име. Дреме ми, че някой се цупи като му кажа, каква кола карам! На голяма част от мацките им е все тая, а тези на които не им е... ги надушвам отдалече и въобще не си имам взимане даване! А ако говорим за нови коли не бих казал, че фиатите са евтини!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

                          Коментар


                            #14
                            Аз си чЕкам новата Крома да падне на достъпно ниво, пък ми дреме на сайдеро за мнението на любителите на немските каски...И за това карам коли на по-малко години от околните и имам по-малко проблеми, щото факторите за проблемите по колите са 2:-поддръжка-ЕГНА иначе наскоро казах на жена си следното: " На италианките мога да изневеря само с Ц или Е класа, там е друга бира".
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Коментар


                              #15
                              Явка, тя Ц класата по-зле от ФИАТките, бъди сигурен. За Е-то спор няма. Както и за S Аз пък бих сменил италианките само с японка, и то с точно определена - Митсубиши Галант... може и комби Но засега нямам такива намерения.

                              Коментар

                              Working...
                              X