Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да е срещал Коледния дух ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Айде бе колеги, стига се мрънкали!Коледа е там където си я направиш! Никой не може да ти оправи настроението ако сам не го искаш.На мен пък вече взе да ми омръзва заобикалящата ме черногледост и пораженчество. Къде бил коледния дух - в мен самия, ей тук вътре... Ако не си направя кефа да зарадвам детето си , да украся къщата си, да се събера със семейството си, да пием по нещо, да хапнем сърмички и питка, да дойде Дядо Коледа ( не за друго, а за да се изкефи малкия и да изрецитира за 10 мин де що песнички и стихотворения е научил - и то с желание), да се прегърнем с баща ми и майка ми - нещо, което толкова рядко ни се случва вече и да подаря на баща ми два скапани презаписваеми диска и той да се зарадва искрено.А на вас - дето сте подминали коледния дух, карайки бързо - ами спрете бе хора, огледайте се, вижте кой е до вас и бъдете с него - това е Коледния дух!
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
      Айде бе колеги, стига се мрънкали!Коледа е там където си я направиш! Никой не може да ти оправи настроението ако сам не го искаш.На мен пък вече взе да ми омръзва заобикалящата ме черногледост и пораженчество. Къде бил коледния дух - в мен самия, ей тук вътре... Ако не си направя кефа да зарадвам детето си , да украся къщата си, да се събера със семейството си, да пием по нещо, да хапнем сърмички и питка, да дойде Дядо Коледа ( не за друго, а за да се изкефи малкия и да изрецитира за 10 мин де що песнички и стихотворения е научил - и то с желание), да се прегърнем с баща ми и майка ми - нещо, което толкова рядко ни се случва вече и да подаря на баща ми два скапани презаписваеми диска и той да се зарадва искрено.А на вас - дето сте подминали коледния дух, карайки бързо - ами спрете бе хора, огледайте се, вижте кой е до вас и бъдете с него - това е Коледния дух!
      Направо ми иде да те цуна! :D
      Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Yavor написа:
        Колега, поздравления... настръхнах докато чета това. Незнам дали от силата на казаното,или от празничната музика около мен, но нещо в мен се сви. Прав си..не може всичко да е черно, мрачно и подтискащо, трябва да има и малко светлина,която ния сами си създаваме. Коледният дух е не само на коледа, той ни крепи седмици преди и след това. Мисля,че трябва да се наслаждаваме на момента, да уважаваме близките си и да се възползваме от всяка възможност за спокойствие и любов, защото живота ни е кратък и никой не би искал на финала, да констатира колко много време е загубил в отрицание на дребните човешки радости.Макар и със закъснение весели празници и надявам се до всеки от вас да има по някой, с когото да споделите духа на празничния ден. :P
        Bravo 1.6 16V

Коментар

ogi28b написа:
          Коледа е РЕЛИГИОЗЕН празник, по тази причина не го празнувам. За мен Коледа е съвсем обикновен ден, по стечение на обстоятелствата - почивен. 100 пъти по-голям празник е 3-ти март, 6-ти и 22-ри септември!
          Аз празнувам също,ама не религиозно-сиреч ям..Щото е традиция,а традициите са за да се пазят и малко или много никой не го свързва със спасителя.

Коментар

Immortal написа:
            Много на философия го избихте." Сватба е, да трупамо..." както се казваше в един любим мой сръбски филм.Перифразирано:Коледа е, да празнуваме!Колко от вас отидоха на църква на Коледа?Аз отидох, въпреки че не съм вярващ. Ей така, да спазя традицията. В църквата бяхме сами с жената. Странно. Сигурно не сме уцелили часа
            Имах огромното желание да отида,ама нещо не ми се получи,а пък съм и чувала,че Господ нявсякъде ще чуе молитвата ти,стига да е искрена.Прозаичната причина беше големият студ и мисълта,че трябва да обличам дребосъка 30мин.,за да излезем за 10;малко трудното ми придвижване с този корем и прочее и прочее...май съм си търсила причина да не отида. Пък и не ми беше хич до празнуване,щот мъжът ми не пак,а отново бе на работа и бяхме самички с Малкото фихи.
            "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
            Ванга

Коментар

Как беше лафа точно, че не се сещам - нещо че ако човек живее в тоалетна в един момент престава да различава кафявия цвят.

Коментар

Yavor написа:
                То за тези неща трябва поне малко парички да имаш.., а когато ги няма - какво правим?! Да зарадвам детето си с... без подарък... да си пийнем нещо от... празни чаши.., да свием сърми.., ама ще са хартиени... шото в магазина и лозовите и зелевите листи си струват парички... безценно, нали?! (а за останалото си има "мастъркард") Или да си бъдем жизнерадостни, въпреки, че го духаме? Тогава, не е ли по-добре да влезем в някоя Кришна група? Така пак ще си ходим ухилени по цял ден... и нема да ни пука за нищо! Иначе, аз съм щастлив, че ще съм семейството си - с децата си! Те са ми нещото което дава смисъл на животът ми... и ме държат все още във форма! И малко инфантилно може да се стори.., но чакам да си замине тази година, защото се надявам на Новата да донесе нещо наистина ново и по-добро за семейството ми!Ей такива неща си мисля и си мечтая.., но те нямат общо с никакви духове... шото и те само едно знаят - да те обладават!
                Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
                  Yavor написа:
                  То за тези неща трябва поне малко парички да имаш.., а когато ги няма - какво правим?! Да зарадвам детето си с... без подарък... да си пийнем нещо от... празни чаши.., да свием сърми.., ама ще са хартиени... шото в магазина и лозовите и зелевите листи си струват парички... безценно, нали?! (а за останалото си има "мастъркард") Или да си бъдем жизнерадостни, въпреки, че го духаме? Тогава, не е ли по-добре да влезем в някоя Кришна група? Така пак ще си ходим ухилени по цял ден... и нема да ни пука за нищо! Иначе, аз съм щастлив, че ще съм семейството си - с децата си! Те са ми нещото което дава смисъл на животът ми... и ме държат все още във форма! И малко инфантилно може да се стори.., но чакам да си замине тази година, защото се надявам на Новата да донесе нещо наистина ново и по-добро за семейството ми!Ей такива неща си мисля и си мечтая.., но те нямат общо с никакви духове... шото и те само едно знаят - да те обладават!
                  Ами ....прав е Ники, кой ще отрече?
                  Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                  Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                  Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                  BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
                    nikki_sixx написа:
                    Yavor написа:
                    Ами ....прав е Ники, кой ще отрече?
                    Аз ще отрека!Ники, какво искаш да ми кажеш пич - че намаш 20кинта за подарък на детето ли, или още 20-30 да си направите семейството малко по-специална вечеря????Айде моля ви се - пак казвам - всичко е въпрос на желание!Както виждате не съм ви описал Коледа във Виена или не съм обяснил специалната се рецепта за 7 вида пържоли с трюфели, нито пък детето ми е получило за Коледа така мечтания Лаптоп Костенурки Нинджа (89,99 на промоция в МЕТРО, айде бе... и без това тормози непрекъснато моя компютър).Ники, ако не се лъжа ти наскоро се хвали с нов монитор за не знам колко си кинти - абе пич, що не ги спести тия пари за да зарадваш децата си и жена си, вместо да си праиш кеф на душата...??? И друго - ти все ревеш, ама замислял ли си се че любимият ти Стильо струва повече от двете ми коли заедно = що не го жертваш бе приятелю като си закъсал - вземи си едно Браво и с остатъка си запуши дупките в бюджета Ама това не е моя работа де, аз само предлагам варианти.Пак повтарям - всичко е въпрос на ЛИЧНО желание и настройка - както колегата по-горе каза - ако сам си живееш в кенеф - спираш да различаваш кафевия цвят.

Коментар

Yavor написа:
                      И друго - ти все ревеш, ама замислял ли си се че любимият ти Стильо струва повече от двете ми коли заедно = що не го жертваш бе приятелю като си закъсал - вземи си едно Браво и с остатъка си запуши дупките в бюджета Ама това не е моя работа де, аз само предлагам варианти.Пак повтарям - всичко е въпрос на ЛИЧНО желание и настройка - както колегата по-горе каза - ако сам си живееш в кенеф - спираш да различаваш кафевия цвят.
                      Колко добре ме опозна.., че и квалификации за перманентното ми състояние даваш - похвално! Ти защо се чуФствуваш лично засегнат не разбрах.., ама нейсе. Прекалено много неща не знаеш, за да ми обясняваш кое колко струва и кога как да постъпя. Защо ми надничаш в паничката... предлагайки ми разумни варианти, когато си далеееееееч от моето дередже? Е, те старите и мъдри хора са го казали "сития на гладния не вярва", а пък когато ти е широко около врата... съвети още по-лесно се дават. Има една песен на Евърласт - "тогава може би наистина ще разбереш какво е"... Относно реването - теб ако те опънат ще се хилиш ли? Ако "ДА", то на мен тази черта ми е неприсъща. Не знам много за кафявото, освен, че е в амплитудата на червения цвят... и се води вторичен, но пък е съчетание от няколко цвята (все топли), което някак... не го прави толкова противен! Няма да продължа да дискутирам по въпроса, защото нещата се превръщат в... кенеф! Желая ти щастлива нова година и весело искарване в празничната нощ!
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
                        Yavor написа:
                        И друго - ти все ревеш, ама замислял ли си се че любимият ти Стильо струва повече от двете ми коли заедно = що не го жертваш бе приятелю като си закъсал - вземи си едно Браво и с остатъка си запуши дупките в бюджета Ама това не е моя работа де, аз само предлагам варианти.Пак повтарям - всичко е въпрос на ЛИЧНО желание и настройка - както колегата по-горе каза - ако сам си живееш в кенеф - спираш да различаваш кафевия цвят.
                        Колко добре ме опозна.., че и квалификации за перманентното ми състояние даваш - похвално! Ти защо се чуФствуваш лично засегнат не разбрах.., ама нейсе. Прекалено много неща не знаеш, за да ми обясняваш кое колко струва и кога как да постъпя. Защо ми надничаш в паничката... предлагайки ми разумни варианти, когато си далеееееееч от моето дередже? Относно реването - теб ако те опънат ще се хилиш ли? Ако "ДА", то на мен тази черта ми е неприсъща. Не знам много за кафявото, освен, че е в амплитудата на червения цвят... и се води вторичен, но пък е съчетание от няколко цвята (все топли), което някак... не го прави толкова противен! Няма да продължа да дискутирам по въпроса, защото нещата се превръщат в... кенеф! Желая ти щастлива нова година и весело искарване в празничната нощ!
                        Приятелю, огледай си последните има няма 1000-1500 мнения и тогава говори.Както и да е, друго исках да кажа, просто да дам пример.А за Коледния дух - който желае, той го среща, където си иска.Пак се оцапа една иначе толкова чувствена тема.Толкоз.

Коментар

Факт е че много българи не умеят да разполагат с ресурсите си, финансови, имотни и т.н. Аз познавам хора с по-големи доходи от мен, които живеят по-бедно от мен.

Коментар

Всеки си простира краката според чергата си.А Коледният дух се явява след сериозна злоупотреба на алкохол на служебни банкети и частни партита, като води след себе си трите неща, които не се връщат - бой, е*ане и сръбска музика...
                            Fiat Grande Punto 1.2 8V 08'
                            Suzuki Vitara 2.0TDi 97' (продадена на далече)
                            Fiat Punto II 1.2 8V 00'
                            ВАЗ 2101 /Жигула/ 78' (в пенсия)

Коментар

Working...
                            X