Аз пък веднага правя сравнение с работата си. Да вземем за пример климатик фуджитсу. По данни от производителя консумира 0.78 до 1.1 кВт, за сметка на това отдава отоплителна мощност от 3.7 до 4.5 кВт. При измерването на такъв уред при температура минус три градуса навън показва стоности на изходящия въздушен поток ( на вътреното тяло ) 41 до 47 градуса по целзии... Мерил съм температурата на колата с включено парно на последната степен да духалката и след 5 минути данните бяха 64 градуса по целзии изходящ въздух. Та по тази логика мисля, че може и да надминава 5 кВт отдавана мощност.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко кВ е парното на автомобила?
Collapse
X
-
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
Ами съдейки по силата на духане на климатика и струята на въздушния поток, даже може и повече да е този от колата. Това, разбира се, са мерки на око от моя страна.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
2she написа:jenshen73 написа:туше, искам да те видя при минус 3 Варненски по къс ръкав. Ако устискаш 30 секунди - 3 години свещи за подгрев ще ти купувам.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
мощност на парното
Мен преди време ме беше валял един зимен дъжд и колата се покри с доста дебел слой лед Сложих и вътре една духалка 2000 вата с идеята да се размрази за петнадесетина минутиСлед час слязохме със съседа и трябва да ви кажа че вътре почти не се усещаше печката-аз очаквах че ще е сауна А за точност трябва да се измери дебита на преминаващата течност разликата в температурата вход-изход на течноста и тогава може да се говори с точност Без изчисления според мен е поне 5000 вата
Коментар
-
Re: мощност на парното
Kroko61 написа:Мен преди време ме беше валял един зимен дъжд и колата се покри с доста дебел слой лед Сложих и вътре една духалка 2000 вата с идеята да се размрази за петнадесетина минутиСлед час слязохме със съседа и трябва да ви кажа че вътре почти не се усещаше печката-аз очаквах че ще е сауна А за точност трябва да се измери дебита на преминаващата течност разликата в температурата вход-изход на течноста и тогава може да се говори с точност Без изчисления според мен е поне 5000 ватаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Re: мощност на парното
Някаде там е мощноста около 2-3 кW защото на мен ми се наложи в един студ да се затворя в една кочина и да ровичкам по таблото и. И за да мога да устискам на студа сложих една духалка на която нагревателя беше точно 2 кW със сигурност защото аз му навивах кантала. После като подкарахме колата не усетих кой знае каква разлика в температурата в купето. Вярно е че това е сравнително мнение ама кой да се захваща да мери. А и от друга страна има много променливи които оказват и то съществено влияние на топлоотдаването от радиаторчето. Та почти никое мнение няма да е вярно или ще бъде с толеранс+/- 0.5кW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар