Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Труден избор

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Труден избор

    Здравейте колеги! Днес се разделих с моето Типо и вече мисля за нова кола. Разбира се ще бъде Фиат . Силно съм се ориентирал към Croma ’91 - ’95 бензин. Искам просто малко мнения, защото едно е да четеш на хартия а съвсем друго е суровата българска експлатация. А и също така някои ако може да ми каже какви разходи му текат по Croma-та на година. И последен въпрос: Ако се избира между кромата и Punto ’95+ кое би било по-добро. Благодарско предварително!
    Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
    Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
    Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
    Piaggio Vespa PK50XL
    Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73

    #2
    Punto плюсовете, че е по-малко, маневрено вземи си някой по голям мотор или дизелче с клима и работата заспива, а и е по новичко като модел от Кромата
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

    Коментар


      #3
      Ами колега зависи какъв тип кола търсиш защото двата варианта са доста различни като тип едната е малка а другата с доста място по комфортна просто зависи какъв тип автомобил търсиш това трябва ти да избереш дали ти трябва кола малка или голяма колата и същото зависи къде ще се кара колата повече колко човека ще се возят в нея ежедневно.Аз лично съм за кромата.
      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

      Коментар


        #4
        Моят съвет е да си купиш по-новата кола.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

        Коментар


          #5
          Re: Труден избор

          dodge1969 написа:
          Здравейте колеги! Днес се разделих с моето Типо и вече мисля за нова кола. Разбирасе ще бъде Фиат . Силно съм се ориентирал към Croma ’91 - ’95 бензин. ...
          Хубава кола е кромата, един от малкото модели на фиат, които са ме впечатлявали. Но това е вече много дърто, ориентирай се към нещо по-съвременно.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

          Коментар


            #6
            Кромата е страхотен автомобил, но честно казано е дърт кошник вече.Пуното пък е въшка - ако е само за градско каране е супер.Мен ако питаш - ориентирай се към Брава/Браво - много по съвременен автомобил.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар


              #7
              Попринцип коламта ми трябва предимно за извънградско път. Годините не ме притесняват. Ще бъде от Италия такаче и ръждата не е проблем. За Браво/Брава нещо не ми харесват а и много хора казват, че не са от най-издържливите. С други думи маината му на дизайна важно е колата да е здрава. Все си мисля че с по-големия бензинов мотор пътуването ще е по-приятно а и видях там една класация "кой фиат вози наи добре" и кромата беше бая над типото ми, което ме наведе на мисалта че ще е доста комфортна. Единственото е че незнам какви разходи ще изисква. За пунтото знам и ГО ще е по малко и данъка Тва ми е дилемата.
              Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
              Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
              Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
              Piaggio Vespa PK50XL
              Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73

              Коментар


                #8
                Пунтото! Според мен колата е един вид инвестиция, а няма смисъл да инвестираш в много стара кола, нито в чисто нова кола. Средно положение... Пунтото, само дето за дълъг път сигурно няма да е много удобно.
                Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

                Коментар


                  #9
                  Колега ако си намериш читава Крома е много добър автомобил дори доста по-добър от Пунто като возия и има повече място т.е. голям багажник повече пространство в купето лошите неща са както казаха колегите доста дърта колица (трудно ще се намери читава според мен) визията малко куца(но за годините през който е произвеждане изглежда много добре).По удобен автомобил за извъградско защото има по обезшумено купе(според мен) по комфпортна е от Пунтото.За Пунтото(точката) какво мога да кажа малък автомобил повече става за градско, возия няма кой знае каква малък багажник има достатъчно пространство в купето доста по нов автомобил има по-хубава визия от Кромата (и можеби ще се намери по лесно читаво пунто от колкото крома ама пък като се замисля колкото е по-нова колата толкова е по-ненадежна, по-малко киломерти издържат двигатели защото прекалено много ги изцеждат и не само двигателите всичко гледат да е максимално ефтино дори таблата вече на по скъпите марки гледам вече ги правят от някаква некачествена платмаси стига съм писъл че се отплеснах от темата).Весела празници и успех с избора.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

                  Коментар


                    #10
                    Защо не се огледаш за някоя Ланча Капа ??? С Кромата са на една база, но визията й, а и изпълнението са доста по-съвременни.И в крайна сметка пак е ФИАТ...Пунтото, както и колегите по-горе са казали, е добра кола само за градско каране. В никакъв случай не се доближава до комфорта на големите луксозни лимузини. Щом ти трябва за извънградски пътувания - в никакъв случай малка кола. Естествено и разходите по подръжка на една голяма кола са по-високи, но всяко нещо си има цена.

                    Коментар


                      #11
                      Абреее кат искаш здрава и евтина и хубава кола и годините не те притесняват ми ко си ми загледал тея кроми и пунтовци земи си една дедра, не е голяма колко кромата (почти) но е луксозна колко нея, не е обаче и малка колко пунтото но е 100 пъти по кала от него а и ги има до 99 година цените има са направо смешни, а колата си е настина здрава и читава страшно стабилна на пътя и като изработка няма нищо общо с кои да е от изброените фиати. Аз ако ми падне хубава дедричка комби само седи гледаи мача кака ша гризна пак една и бравока ша отиде в раздел продажби. Имал съм ги и двете в период от две години и двете имат плюсове и минуси но...... ланчата си е ланча. Делтата също е вариант за тебе с стария 1.6 мотор моно инжекция идеален за газ е супер оферта.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

                      Коментар


                        #12
                        Една дедра 1,8 VVT, а защо не дизел.
                        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

                        Коментар


                          #13
                          Е , за Мареа никой не каза нищо :D И тя е вариант щом искаш кола за дълги пътувания а и разполага с добра гама двигатели. 1.6 16В , 1.8 16В и големия 2.0 20В ето този ще ти хареса щом искаш голям бензинов мотор :D
                          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

                          Коментар


                            #14
                            За мен изборът ти изобщо не е труден - скачаш на една Мареа, хем по-съвременен автомобил, за дълги пътувания е идеален, семеен, на визия го докарва и проблемът ти е решен отвсякъде. Остава малката, но най-важна подробност, да попаднеш на читав екземпляр.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                            Коментар


                              #15
                              Мерси за съветите! Тая вечер сам на преговори .Иначе и за дедра съм мислел много. Абе каквото дойде аз заявка ще дам. Весели празници на всички и след нова година очаквайте пост вече със снимки
                              Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
                              Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
                              Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
                              Piaggio Vespa PK50XL
                              Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73

                              Коментар

                              Working...
                              X