Колеги след като преди седмица се разделих с бравото взех да се оглеждам за нещо по голямо.и понеже съм си човек който не обича да чака веднага се спрях на 2-3 варианта 1. Lancia lybra sw - добър външен дизайн и отгоре на всичко бъкана с екстри2. Citroen xsara picasso-чесно казано не знам защо съм се спрял на нея като избор - може би дава усещането за простор НО за тези автомобили не знам нищо дори не съм се возил в тях, та молбата ми е колеги които са ползвали, карали или имали да си кажат мнението за тях като возия, двигател и.т.н3. Третия избор на които се спрях е Marea/дали защото 3 годинки не видях проблем с бравото или нещо друго ама си ме дърпа към Фиат /тук плюс е ,че цената е наполовина от горнитеприемам съвети дали да е бензин или дизел-карам предимно градско с излизане до Гърция/Турция около 1 път месечнои за последно - какъв е данъка на мареа 1.9 и 2.4 JTDПС: искам мнение в този форум понеже за времето откакто съм регистриран тук досега не са ме подвеждали
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет при покупка на автомобил
Collapse
X
-
Re: Съвет при покупка на автомобил
vaskobravo написа:ПС-искам мнение в този форум понеже за времето откакто съм регистриран тук до сега не са ме подвеждалиFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
-
От тези предложения избирам Ксарата, дизелче! Както каза - простор, бих добавил и красота, комфорт, уют...Почти същото може да се каже и за Либрата, но от теб зависи дали искаш да караш лек автомобил или ван. Успех!Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
Наистина Пикасото е най-просторно (по-скоро Ксара комби влиза в сравнение с Либра и Мареа) , но и най-скъпо . Дизелите почват от около 8500 лв Васко ето твоята кола , с цвят подобен като на Бравото ти http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...431&f1=detailsFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Колега, според мен няма смисъл да се замисляш над мареата. от браво на мареа почти нищо не променяш.Аз по принцип съм за Ксарата, возил съм се мн добра! Но щом не си се качвал в ситроена, ти препоръчвам да направиш една разходка по автокъшите и като седнеш и в двете - ксарата и ланчата сам ще усетиш кое ще ти паснеBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
след обиколка по автокъщите-либрата колкото и да ми е криво ми е тясна някак си не ми е удобно.пикасото-наистина читаво започва от 8000-10000лв който и да имах не бих дал.остава мареата-намерих две в П-в много запазени-но и двете бензин-1.8 та се чудя дали да търся вообще дизел или да се мятам отново на бензинка/която да обзаведа с Г.И/Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Ето един съвет и от мен.Не е необходимо да гледаш само в Пловдив.Ако много искаш дизел си избери кой точно мотор искаш и дръж на екстрите.Гаранция ще се появи и твоята кола такава каквато я искаш и няма да е нужно да правиш някакви компромиси. Навремето пътувах 350км. в едната посока за моята кола и въобще не съжалявам.
Коментар
-
Ама марея 1.8 си вземи мани тва 1.6 ти еба и мотора смотан, не стига че за 1 кон плащаш 100 лева данък от горе ами и номерата му краи нямат. 1.8 е маи читавия мотор !!! 2.0 -ката също е хубав ма мноо голям няма де да бръкнеш покраи него в тоя кош особено ако си кат мен все да чоплиш нещо за дизелите същата работа 1.9 става ама 2.4 пак е натъпкан яко. Ся за Либрата ко да ти кажем много хубава ама мен друго ме е шубе там, нема чаркове по моргите наи вече тенекии, малко екзотична кола си се пада а тва не е на добре, верно уникален си ама....... За ситроена нищо не мога да кажа не съм запознат освен че ми харесва че е ван ама мнооо кинти ебаси все да и трепериш. 10 бона за кола то да имаш секи месц по 2 бона та да си купиш за 10 кола ама не всеки е такъв чорбаджия. И на мен ми се ще либра кат седна вътре кеф ми стаа ама...... стига вече с скъпите коли. Е мареи има по 3-4 бона взимаш караш и не мислиш и да я поломиш фърляш я на боклука и даваи следващата.Аз вече повече от 4-5 за кола не давам. Н апролет продавам Бравока щот ша ми стане тясен и ще търся някво комби, язък само дето от мерак налях толкова глезотии в негоПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
именно-спрях се на 1.8 щото на 2.0 данъка май си му е сума пък и газ по трудно се слага на тоя петак май.лека полека нещата си идват на място остана ми само да проверя на седана багажника дали ще ми върши работа или да лапвам комби от браво на мареа-е....и промяната а Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 /но пък като си доволен от една марка защо трябва да я сменяш :D /Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Ама марея 1.8 си вземи мани тва 1.6 ти еба и мотора смотан, не стига че за 1 кон плащаш 100 лева данък от горе ами и номерата му краи нямат. 1.8 е маи читавия мотор !!! 2.0 -ката също е хубав ма мноо голям няма де да бръкнеш покраи него в тоя кош особено ако си кат мен все да чоплиш нещо за дизелите същата работа 1.9 става ама 2.4 пак е натъпкан яко. Ся за Либрата ко да ти кажем много хубава ама мен друго ме е шубе там, нема чаркове по моргите наи вече тенекии, малко екзотична кола си се пада а тва не е на добре, верно уникален си ама....... За ситроена нищо не мога да кажа не съм запознат освен че ми харесва че е ван ама мнооо кинти ебаси все да и трепериш. 10 бона за кола то да имаш секи месц по 2 бона та да си купиш за 10 кола ама не всеки е такъв чорбаджия. И на мен ми се ще либра кат седна вътре кеф ми стаа ама...... стига вече с скъпите коли. Е мареи има по 3-4 бона взимаш караш и не мислиш и да я поломиш фърляш я на боклука и даваи следващата.Аз вече повече от 4-5 за кола не давам. Н апролет продавам Бравока щот ша ми стане тясен и ще търся някво комби, язък само дето от мерак налях толкова глезотии в негоФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Slavi_Lancia написа:Ама марея 1.8 си вземи мани тва 1.6 ти еба и мотора смотан, не стига че за 1 кон плащаш 100 лева данък от горе ами и номерата му краи нямат. 1.8 е маи читавия мотор !!! 2.0 -ката също е хубав ма мноо голям няма де да бръкнеш покраи него в тоя кош особено ако си кат мен все да чоплиш нещо за дизелите същата работа 1.9 става ама 2.4 пак е натъпкан яко. Ся за Либрата ко да ти кажем много хубава ама мен друго ме е шубе там, нема чаркове по моргите наи вече тенекии, малко екзотична кола си се пада а тва не е на добре, верно уникален си ама....... За ситроена нищо не мога да кажа не съм запознат освен че ми харесва че е ван ама мнооо кинти ебаси все да и трепериш. 10 бона за кола то да имаш секи месц по 2 бона та да си купиш за 10 кола ама не всеки е такъв чорбаджия. И на мен ми се ще либра кат седна вътре кеф ми стаа ама...... стига вече с скъпите коли. Е мареи има по 3-4 бона взимаш караш и не мислиш и да я поломиш фърляш я на боклука и даваи следващата.Аз вече повече от 4-5 за кола не давам. Н апролет продавам Бравока щот ша ми стане тясен и ще търся някво комби, язък само дето от мерак налях толкова глезотии в негоПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Atanas71 написа:Абе колега какви ги пишеш за 1.6 мотора ще ти се смеят и малките деца :D Това което си написал важи за 1.8 двигателя че е калпав по-скъпа подръжка и е пълен с номера а 1.6 16В го водят за най-коравия 1.6 на Фиат с най-малко проблеми и най-дълъг пробег.Четете малко повече не говорете на изус заблуждаваш колегата и после приказки.Нищо лично към теб но подплатявай приказките си със знания не какво си слушал че някой казал...........Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Atanas71 написа:Slavi_Lancia написа:Ама марея 1.8 си вземи мани тва 1.6 ти еба и мотора смотан, не стига че за 1 кон плащаш 100 лева данък от горе ами и номерата му краи нямат. 1.8 е маи читавия мотор !!! 2.0 -ката също е хубав ма мноо голям няма де да бръкнеш покраи него в тоя кош особено ако си кат мен все да чоплиш нещо за дизелите същата работа 1.9 става ама 2.4 пак е натъпкан яко. Ся за Либрата ко да ти кажем много хубава ама мен друго ме е шубе там, нема чаркове по моргите наи вече тенекии, малко екзотична кола си се пада а тва не е на добре, верно уникален си ама....... За ситроена нищо не мога да кажа не съм запознат освен че ми харесва че е ван ама мнооо кинти ебаси все да и трепериш. 10 бона за кола то да имаш секи месц по 2 бона та да си купиш за 10 кола ама не всеки е такъв чорбаджия. И на мен ми се ще либра кат седна вътре кеф ми стаа ама...... стига вече с скъпите коли. Е мареи има по 3-4 бона взимаш караш и не мислиш и да я поломиш фърляш я на боклука и даваи следващата.Аз вече повече от 4-5 за кола не давам. Н апролет продавам Бравока щот ша ми стане тясен и ще търся някво комби, язък само дето от мерак налях толкова глезотии в негоФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар