Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет при покупка на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vaskobravo написа:
    Atanas71 написа:
    Абе колега какви ги пишеш за 1.6 мотора ще ти се смеят и малките деца :D Това което си написал важи за 1.8 двигателя че е калпав по-скъпа подръжка и е пълен с номера а 1.6 16В го водят за най-коравия 1.6 на Фиат с най-малко проблеми и най-дълъг пробег.Четете малко повече не говорете на изус заблуждаваш колегата и после приказки.Нищо лично към теб но подплатявай приказките си със знания не какво си слушал че някой казал...........
    е ти сега ме хвърли в размисъл за 1.6 мотора какво да кажа-доволен съм но беше в купе на браво.за мареа не идвали малко слабичък?колкото до 1.8 нямал съм взимане даване с такъв но съм останал с впечатлението/от форума/че не е някой проблемен двг.
    Слабичък можеш да наречеш двигател 1.8 90 к.с. поставен на ФВ Пасат който е по тежак от Мареата с 100кг. А Мареата Уикенд се изтрелва от 0-100км./ч. зь 11.3 сек.На това слабичко ли му викаш колко е по бърза и мощна 1.8 виртуално. Ето как върви моята http://vbox7.com/play:ef592244
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

То едва ли не излиза, че само двамата с колегата Atanas 71 ги хвалим тези мотори, но аз само суперлативи мога да кажа за него. И откъде този мит, че бил тромав, малък бил за това купе?! Това просто няма нищо общо с действителността. Виж, обаче, ако е прехваленият дизелак 1,9, без значение ТД или ЖТД, тогава вече е самолет и купето не е тежко за него.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
        То едва ли не излиза, че само двамата с колегата Atanas 71 ги хвалим тези мотори, но аз само суперлативи мога да кажа за него. И откъде този мит, че бил тромав, малък бил за това купе?! Това просто няма нищо общо с действителността. Виж, обаче, ако е прехваленият дизелак 1,9, без значение ТД или ЖТД, тогава вече е самолет и купето не е тежко за него.
        Какво да кажем за Мареа Уикенд 75ТД карат си ги хората и не говорят кое им е тежко......
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

vaskobravo написа:
          Atanas71 написа:
          Абе колега какви ги пишеш за 1.6 мотора ще ти се смеят и малките деца :D Това което си написал важи за 1.8 двигателя че е калпав по-скъпа подръжка и е пълен с номера а 1.6 16В го водят за най-коравия 1.6 на Фиат с най-малко проблеми и най-дълъг пробег.Четете малко повече не говорете на изус заблуждаваш колегата и после приказки.Нищо лично към теб но подплатявай приказките си със знания не какво си слушал че някой казал...........
          е ти сега ме хвърли в размисъл за 1.6 мотора какво да кажа-доволен съм но беше в купе на браво.за мареа не идвали малко слабичък?колкото до 1.8 нямал съм взимане даване с такъв но съм останал с впечатлението/от форума/че не е някой проблемен двг.
          1.8 e мотора верваи ми , чел си форума нема ко да ти обяснавам. Колегата какви доказатлества мисли да ми извади в защитана 1.6 незнам, на мен по голямо доказателство от форума и темите в него не ми трябват. Хаиде остави друго наи малкото е слаб за това купе тоя мотор с 1.8 динамиката ще е доста по различна.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

В тази връзка, с моя тромав двигател и тежко купе, да ви споделя, че вдругиден с двама приятели ще пътуваме до Русе и ще натоварим две сушилни. Притесненията са ми само дали ще ги съберем, като падне само по-голямата секция на задната седалка, защото нали все пак и третият човек трябва да се вози някъде.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
              vaskobravo написа:
              Atanas71 написа:
              1.8 e мотора верваи ми , чел си форума нема ко да ти обяснавам. Колегата какви доказатлества мисли да ми извади в защитана 1.6 незнам, на мен по голямо доказателство от форума и темите в него не ми трябват. Хаиде остави друго наи малкото е слаб за това купе тоя мотор с 1.8 динамиката ще е доста по различна.
              То колко ли двигатели 1.8 има в форума но както и да

Коментар

sugarboy написа:
                не бе колега аз от 1.6 съм много доволен но спрямо бравото мареата ми изглежда огромна и не казвам че е тромава с този двг по простата причина че не съм карал такава.просто 1.8 си е по мощен с 10-11 коня което си е нещо
                Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

1.8 не самоче е има 10 коня отгоре, а и има по-голям въртящ момент но пък 1.6 двигатела достига на по-ниски обороти максилания си въртяш момент.1.6 103к.с. 144н.м./4000обр. ; 1.8 113к.с. 154н.м./4400обр.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Atanas71 написа:
                    Колега нека да позная Мареята ти е с 1.6 а? А относно проблемите на точно 1.6-цата огледай малко повечко форумите и почти всяка тема свързана с проблеми е за 1.6 мотора. И не си мисли, че няма в форума хора с 1.8 Просто мотора е не до там проблемен и не се налага да се изписват романи, а относно вървежа - днес наказах една мареа комби с 2 коли разстояние още при старта... Браво 1.8 16V - такова карам аз, смятам че на мареята ще заспи тоя мотор!
                    MB 280 S W108 67' - pickUp
                    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Suppish написа:
                      Atanas71 написа:
                      Колега нека да позная Мареята ти е с 1.6 а? А относно проблемите на точно 1.6-цата огледай малко повечко форумите и почти всяка тема свързана с проблеми е за 1.6 мотора. И не си мисли, че няма в форума хора с 1.8 Просто мотора е не до там проблемен и не се налага да се изписват романи, а относно вървежа - днес наказах една мареа комби с 2 коли разстояние още при старта... Браво 1.8 16V - такова карам аз, смятам че на мареята ще заспи тоя мотор!
                      :D Браво

Коментар

Що не се замислиш за едно Стило?
                        ex. punto elx 1.2i
                        Lancia Libra 1.6

Коментар

Suppish написа:
                          ...Просто мотора е не до там проблемен и не се налага да се изписват романи, а относно вървежа - днес наказах една мареа комби с 2 коли разстояние още при старта...
                          И колегата van dal мисли така - виж му само романа за сменените части.

Коментар

petio4528 написа:
                            Що не се замислиш за едно Стило?
                            да ме прощават някой колеги но Стило комби е една от най-грозните коли за мен
                            Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

sugarboy написа:
                              Suppish написа:
                              ...Просто мотора е не до там проблемен и не се налага да се изписват романи, а относно вървежа - днес наказах една мареа комби с 2 коли разстояние още при старта...
                              И колегата van dal мисли така - виж му само романа за сменените части.
                              А ти да си чувал, че от собственик до собственик има разлика? И от поддържана кола до смачкана от каране също? Невярвам колегата да се колебае за някакъв дарак а за нещо добро!
                              MB 280 S W108 67' - pickUp
                              MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                              ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                              Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                              office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Suppish написа:
                                А ти да си чувал, че от собственик до собственик има разлика? И от поддържана кола до смачкана от каране също?
                                Точно от тези две изречения зависи всичко и затова не може така да се генерализира, че този двигател е проблемен, а другият е най-добрият. Ние с колегата не казваме, че 1,6 е най-доброто, докато вие се мъчите да ни убедите, че 1,8 е най-безпроблемен. Само оборваме някакви изкуствено създадени митове за 1,6.

Коментар

Working...
                                X