И аз да се изакам по темата: Li-Ion батериите си имат чипче, което след всеки заряд му се намалява стойността. След достигане на 0 - просто спира да пуска ток към елементите.Една от врътките, които се правят е да се ресетне този чип и ако има умряла клетка - да се смени. Нова батерия си е цифра пари, оригинална имам предвид. Вероятно се намират и аналози/заместители, но съм се убедил, че са тотално фалшиви. Личното ми мнение - ако не ти се дават пари като за нова батерия е да ми чукнеш да ти дам координати на сервиз в София, които малко или много си разбират от работата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно батерия на преносим компютър.
Collapse
X
-
http://www.batteryuniversity.com - тук пише доста интересни неща . По долу е състоянието на батерията на компа, от който пиша в момента.Не е добра идея да се маха батерията - в някои лаптопи (включително и моя) има постоянна комуникация разни security чипове, разни служебни памети и т.н. При токов удар или спиране на тока може да се окаже, че изведнъж някой е сложил парола на компа .Ако имате софтуер за управление на заряда и ползвате компа основно на ток нагласете го да държи батерията на около 40% заредена.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
Тъй като моя лаптоп се ползва 98% от времето в къщи, аз съм му извадил батерията - добре заредена си стои в един шкаф, на сухо, хладно и проветриво място Най-малкото защото като си е сложена батерията жена ми никога не включва адаптера и прави излишни цикли на заряд-разряд, а в глвата й не иска да уври че така износва батерията.И накрая я махнах... Сега я слагам през няколко седмици веднъж - разреждам я и я зареждам пълно и пак я скривам.Не знам дали е правилно, но след доста четене и събиране на инфо реших че така е най-добре.Ники - ако питаш мене - вземи си една нова батерия от И-бей, чиста работа.Или виж по китайските сайтове от типа на: FocalPrice.comwww.dealextreme.comAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
И аз правя като Явката с тази разлика че след като я заредя я източвам на 60% да не е набъкана до дупка докато си седи че уж големия заряд разрушавал елементите (абе теории хиляди) . За сега е на 1 година и не е мръднала колкото си държеше като нова 2.15мин толкова държи и сега. Веднъж месечно или когато се сетя правя цикъла разряд- заряд. От токови удъри съм защитен понеже настолния ми комп има ЮПС нещо чудесно в света на комповете а и не само, много съм доволен от машинката 600ам/ч за 60 лева я бях купил преди 4 години, сега към него съм вързал и лаптопа, така че и да има токов удар и да изгасне тока имам достатъчно време да свърша всичко и да загася компа както си требе. Въобще имате ли възможност за ЮПС да дадете до 100 тина лева не се чудете супер е наи евтините като моя са по 60 кинта .Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
@Slavi_Lancia: Най-евтините от хубавите са около 100-120лв. Това са 600-650VA, които са псевдо онлайн. Т.е. въпреки, че са евтини, тока винаги минава през електрониката, а не само през реле. Mustek са поносими като марка. Аз лично ползвам едни които имат 3ШУКО дупки UPS и 1ШУКО само защитена за лазерна печатна машина.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Хакване на батерияМежду другото разкъртих и моята батерия да видя какво има вътре.От малък съм си такъв.Няма нещо което е съм отворил за да проверя що за стока е вътре.Сега не ми занимава да снимам елементите и платката с чипа ,но и това ще стане.Успях да си отремонтирам и фотоапаратчето Sony P43 беше загубило червената точка за насочване при нощно снимане и от днес и дисплея.Оказа се ,че лентовия кабел за осветяване на дисплея се е откачил от платката.Сега всичко си работи както трябва.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Сега ако покажеш и линк как да хакнем Li-Ion батерия за лаптоп - си златен... Там с елементите няма да имаме проблем, но виж, електрониката...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Сега ако покажеш и линк как да хакнем Li-Ion батерия за лаптоп - си златен... Там с елементите няма да имаме проблем, но виж, електрониката...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар