Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво искат студентите за студентски град?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отварям темата - гледам половината мнения на ele. Мисля си: офффффффффффффффф. После гледам това:
    westdogg написа:
    Нека им затворят дискотеките. Ама да им наложат и забрана да стъпват в Софииска дискотека. Нека си седят там и да не мърдат. Освен това не е вярно, че в дискотеките в ст. град ходели повече софиянци. То селяниета се познава от далече, обстановката в една дискотека в ст.град е коренно различна от дискотека в центъра на София. Ебахти смешниците, пречели им дискотеките, ако ги затворят ще ревнат, че няма да има къде да се забавляват и ,че не могат да дават пари за такси до центъра.
    Като гледам много добре си запознат с обстановката в дискотеките в студентски град... да не си ходил случайно...? И сега малко по темата. Преди когато нямаше толкова много дискотеки в ст.град, купоните в общежитията бяха мнооого повече от сега. А лично аз колко софиянци познавам, които идват всяка седмица в ст. град.... И все пак това е квартал като всеки друг. Вярно е, че за 4-5 години толкова много блокчета и заведения се построиха, че скоро няма да има от къде да се върви, но то общо взето навсякъде в София е така. Протеста на студентите наистина и според мен е безсмислен, а и ако искаха истински протест нямаше да празнуват на 8-и, 3 дни след убийството на Стоян Балтов. Пак казвам пълни глупости са това, че софиянци идвали в дискотеките в квартала и не трябвало да е така - всеки ще си ходи където си иска. Също така не виждам разликата студент ли е убил момчето или не? Дали е бил от София или от Стара Загора примерно също е без значение. Това, за съжаление можеше да се случи на всякъде и на всеки. Такава ни е държавата.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

SHB написа:
      DEYAN IYI написа:
      [...].
      Кажи ми защо се заяждаш само?от злоба и комплекси ли?Хайде обиждай ,при нас младежта е "упаднала" а при вас е от лъв нагоре.
      Не! Точно заради обратното. Погледни изписаните мнения и по принцип мнеието на съгражданите си. "Провинцията" е понятие, с което се спекулира и в устата на "софиянец" звучи като "присмял се хърбел на щърбел". Човек ще си помисли, че в София живеят само светци. В София няма селяния и простотия - всичката е привнесена от "провинциалистите". Не се заяждам. Подигравам се със "злобата и комплексите" на богопомазаните :P Поздрав от село!
      Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Хора, мислете с главите си! А не с телевизорите си!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

DEYAN IYI написа:
          SHB написа:
          DEYAN IYI написа:
          [...].
          Кажи ми защо се заяждаш само?от злоба и комплекси ли?Хайде обиждай ,при нас младежта е "упаднала" а при вас е от лъв нагоре.
          Не! Точно заради обратното. Погледни изписаните мнения и по принцип мнеието на съгражданите си. "Провинцията" е понятие, с което се спекулира и в устата на "софиянец" звучи като "присмял се хърбел на щърбел". Човек ще си помисли, че в София живеят само светци. В София няма селяния и простотия - всичката е привнесена от "провинциалистите". Не се заяждам. Подигравам се със "злобата и комплексите" на богопомазаните :P Поздрав от село!
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

DEYAN IYI написа:
            Хем казваш ,че София се простира до Попа,хем после простотията не била привнесена.Ами при освобождението си София е около 12 000 души,което си е голям град като за Княжество България.Като искаш да иронизираш "богопомазаните",(по твои думи) не слагай 2 милиона души в един кюп.Особенно пък линковете които даде-ами то излезе,че тука не сме хора едва ли не,респективно пък вие сте по-добри от нас...Прочети днес Труд за поредното сбиване в Студград,че е участвал и твой съгражданин,който не е студент. Омразата към столичани си я обяснявам най-вече с това че 50 години силите на държавата да осигури блага за народа си малко или много стигаха до София-сгради,транспорт услуги и др. И може би затова се е чуствало пренебрежение към провинцията.

Коментар

[quote="style34"]
              SHB написа:
              Омразата към столичани .
              Омразата или по-скоро неприязанта е обикновено в обратна посока. Аз не определям хората по това къде са родени. Тъпаци има родени и в Ню Йорк и в София и в Ямбол и т.н. Жалко и комплексарско е да определяш хората по подното им място. Но понякога става така, че идва някой от "село", постига много повече от теб и започваш да завиждаш. И както ти казваш, след като София е била 12000 души... Познавам хора, на които и двамата родители са им от малки градове, но след като те са родени в София и почват да се дразнят едва ли не на хората от провинцията. Аз не мога да разбера що за човек трябва да си, за да няма с какво друго да се гордееш, освен с това къде си роден - нещо, което даже не зависи от теб

Коментар

[quote="style34"]
                style34 написа:
                SHB написа:
                Омразата към столичани .
                Омразата или по-скоро неприязанта е обикновено в обратна посока. Аз не определям хората по това къде са родени. Тъпаци има родени и в Ню Йорк и в София и в Ямбол и т.н. Жалко и комплексарско е да определяш хората по подното им място. Но понякога става така, че идва някой от "село", постига много повече от теб и започваш да завиждаш. И както ти казваш, след като София е била 12000 души... Познавам хора, на които и двамата родители са им от малки градове, но след като те са родени в София и почват да се дразнят едва ли не на хората от провинцията. Аз не мога да разбера що за човек трябва да си, за да няма с какво друго да се гордееш, освен с това къде си роден - нещо, което даже не зависи от теб
                Аз неприязанта съм я усетил на гърба си лично,не можеш да ме убедиш,че е обратното.иначе нямаше толкова активно да се включвам в подобни тем.Но имам чуството ,че ритате именно с/у тези които са дошли ,успели са по някакъв начин и след това имат претенции.Ритате с/у голямото добр’утро,но обиждате целия град и неговите жители.Знаеш ли кое е дразнещото,че голяма част от тези хора които визираш,парадират с това,че имат пари.А знаем и също много отях как са придобити. Не смятам ,че някой завижда на този който е постигнал това което е с труд и не го афишира.Аз лично не завиждам. Но ме дразнят тези които правят опит да се покажат.Да се докажат.Проблема се състои в това,че в България не е имало буржоазна революция ,не е имало преход от селото към града,от феодализъм към индустриализация,заради турците! Поне не когато това се случва в Европа,а чак 20 век,и то под формата на пролетарска революция.И сега какво се получава?Едни викат с/у тези коит са били същите като тях,само че преди едно поколение.Аз така си го обяснявам.

Коментар

SHB написа:
                  И сега какво се получава?Едни викат с/у тези коит са били същите като тях,само че преди едно поколение.Аз така си го обяснявам.
                  Да де. И аз така си го обяснявам. Софиянците с пари не парадират, така ли? Някой, дори повечето от тези пари са придобити с пот на челото ли? Проблема е в манталитета на българите. Как може да сме толкова малка нация и да се делим по някакви абсурдни признаци? Познавам много софиянци, които са супер готини, познавам и много лекета. Нормално - навсякъде има и от двата типа и това по никакъв начин не е заради родното им място.

Коментар

Пишете глупости.... или казано по-меко - разсъждавате повърхностно Тия дето са дошли преди 50-60-100 години, дали са правили това, което правят сегашните "пришълци"?! (без да се обижда никой)Май не Е за тва сега се усеща толкова тоя наплив, а и не на последно място капацитета на града е изчерпан много отдавна, което също допринасш за хаоса....Сложно е, не можете да кажете еднозначно, че ТОВА или ОНОВА е единствената причина

Коментар

И какво не правим като хората сегашните "пришълци"? Живея си, ходя си на работа, плащам си данъците, не си хвърлям фаса от прозореца на колата и т.н. А и повечето сме дошли не заради друго, а заради тъпата икономическа обстановка в държавата, която някои хора от горе са създали.

Коментар

Нали това казах и аз - няма еднозначен отговор!

Коментар

SHB написа:
                          DEYAN IYI написа:
                          Хем казваш ,че София се простира до Попа,хем после простотията не била привнесена.Ами при освобождението си София е около 12 000 души,което си е голям град като за Княжество България.Като искаш да иронизираш "богопомазаните",(по твои думи) не слагай 2 милиона души в един кюп.Особенно пък линковете които даде-ами то излезе,че тука не сме хора едва ли не,респективно пък вие сте по-добри от нас...Прочети днес Труд за поредното сбиване в Студград,че е участвал и твой съгражданин,който не е студент. Омразата към столичани си я обяснявам най-вече с това че 50 години силите на държавата да осигури блага за народа си малко или много стигаха до София-сгради,транспорт услуги и др. И може би затова се е чуствало пренебрежение към провинцията.
                          Аз не слагам 2 милиона в един кюп, а 8 милона. И мисля, че за всички е ясно, че мизерното ни кюпче е едно. "Омразата" е предизвикана от неоправдана гордост и тя не е насочена към "столичаните", а от тях към останалата част от страната. Скоро се мерна някъде из форумите снимка на "баничарка" с пловдивска регистрация и лист с надпис "Софиянец съм!!!". Значи ли, че ако някой прави мизерия, но е "столичанин", можем да си затворим очите, но ако е "провинциалист", това е смъртен грях, ала не заради прегрешението, а заради потеклото? Това, ако не е комплекс...? (Малко повторих колегата style34, но това е положението).Имам приятели софиянци, които са супер точни. Това не означава, че всички там са такива. В Пловдив ме дразнят хиляди неща, но за това не са ми виновни "провинциалистите" или "пришълците" според софийската терминология. Дразни ме селяндурщината, но тя е присъща и на хора родени и живели в най-големите ни градове включително София. Кики добре го каза, че няма еднозначен отговор и това изчерпва темата. Но другата темата за студентите и техните искания ... Фактът, че стачкуваха и то масово, когато им увеличиха месечната карта за градския с 1-2лв, а в същото време харчат всеки ден за поркане, колкото им е картичката, е достатъчно показателен. Повсеместно безхаберие и чалгарство, както и в другите обществени съсловия. В студентския живот нещата ще се наредят, когато се оправят в университетския. В момента са несъвместими.Поздрав и весело прекрване на празниците!!!:DПП - Само защото е любопитно. Имам малко данни за населението след ОсвобождениетоПреброяване в Княжество България от 1880:Русе - 26 163 жителиСофия - 20 501жителиПреброяване в Източна Румелия от 1884:Пловдив - 33 442 жителиПреброяване от 1887 (след Съединението):Пловдив - 33 032 жители (броят се запазва заради изселилите се турци и гърци ок 3000 души, но с толкова пък се увеличават българите)Русе - 27 194 жителиСофия - 30 428 жители Трябва да се има предвид, че в големите градове при Освобождението българите рядко са повече от 50%, а останалите 50% са турци и отчасти гърци, арменци, евреи и цигани. Това значи, че в София едва ли е имало повече от 10 000 българи, а вероятно около 5-6 хиляди, като се има предвид, че София е административен център на голяма част от европейската част на Османската империя и турците вероятно до доста късен период са били преобладаващо население.
                          Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Хора всякъкви навсякъде, не можеш ги групира на селяни и граждани. София не е България (както повечето хора са останали с впечатлението). Това, че някой е дошъл от друг ГРАД на България, не го прави селянин, според мен. По скоро хората бъркат селянина със селянията, защото не виждат тънката граница. Всеки от нас е бил "селяндур"... Аз съм от София, живяла съм само и единствено тук. Честно казано доста ми се иска да си имам някое китно селце със стара затънтена виличка и да виждам цялото село да са ми рода - уви нямам нито роднини, нито селце. Ама хайде да не се правим сега, и аз знам как се вади чесън и се копаят картофи. Ако ми се налага ще го правя, но просто не го искам за себе си. Не можем да виним хората за техните желания и мечти, та дори да ни се струват посредствени и елементарни (само според нас обаче). Просто всеки може да е отговорен само и единствено за собственото си поведение, което не му дава право да съдо останалите за тяхното. Много е лесно да съдиш някого...Колкото до темата...и да съборят и дискотеките, хората няма да се променят. Но, най-важното е, че сме преди всичко хора-и сме дарени с благодат да имаме разум. Според мен това със събарянето на дискотеката е по-скоро изместване на въпроса в друга посока. Разбунват се духовете на недоволни/доволни, подклажда се излишна умраза към дискотеката в случая. Не че е първото нещо с което се случва така. Просто в тази ситуация има виновен и пострадал. Отношенията трябва да бъдат само към тези две страни. (Не казвам, че е много хубаво да има дискотека, която по документи е фургон...просто това е съвсем друга тема на разговор)
                            Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Working...
                            X