Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво искат студентите за студентски град?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    SHB написа:
    Е това всичкото дето го каза няма пряка връзка с клуба.За да се напиеш не ти трябва клуб.Върши работа и денонощно магазинче.И какво,ти не си посещавала дискотеки?Не ти харесват,дай да ги закрием?ПП Без очила картинката не е пълна някак си.
    има - няма цяла софия да се стича в студентски град. А убийците на студента не са студенти, а вероятно отишли да се нальокат.... повече от 50% в дискотеките в студентски град не са студенти.ко ся ... пак ли ще се обиждаме?????
    Така ли бре бре бре?! Ами хайде тогава няма да пускаме "пришълци " в студентски,ама пък те няма да излизат от студентски град?А какво ще кажеш? Това да не псукаш хората да отидат в един квартал на града си ,щото там има "учещи" , а в останалите квартали са прости плебеи сигурно и да ги наричаш пришълци все едно да живееш при хазяин и да го посрещаш с добре дошъл във собствения му дом!

Коментар

Кой е казал такова нещо? Който иска дискотеки - да ходи в друг квартал, кой ги спира? Има си изисквания за шум, които в студентски град изобщо не се спазват. Това, че се обитава от студенти не е извинение да става бардак... или е... щото на някои им харесва така.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Бардак го правят неговите жители! Най вече в общежитията. И дискотеките са му най малкия проблем.Защото дискотеки има и в центъра и в Иван Вазов и в люлин имаше.И кръчми и барове има навсякъде. И има и много повече полиция от колкото има в моя квартал. Но до тука всичките искания са свързани предимно с битови проблеми.Пак се повтарям шума на дискотеката не можеш да го чуеш от стаята си.А ще чуеш шума от колегите си които правят купон.Които е много възможно да са ти колеги,съграждани или прочее.Видяхте треската в очите на другите но не видяхте гредата в своите.

Коментар

Много ясно, че трябва да се разкарат всички кръчми, казина и бардаци от там. К’во значи, ако искаш да учиш, ще намериш начин. Там трябва да се създава академична общност и морално мислене чрез аморални средства, едно е да се наливаш в стаята, където липсва анонимност друго е да ми се вилнее в градче пълно с зомбирани младежи. Нали всички гледаме компетенциите на новите Инж-ове, юристи и какви ли не обитаци. И пак питам каква е тая презумция, че който иска учи, нали трябва да създадеш условия за това, едни и същи промишлени пиячи могат и да пият, а могат и да учат. Наскоро разбрах, че в Селото немало заверки, че в ТУ се записвало с по пет изпита, за стопанската изгъзица пък немам думи. Е какво чекаме, то е ясно, до като има професия студент това ни чака. Просто и ясно, не си заверил ВЪН, не си минал сесията успешно ВЪН и най-важното класирането в общежитията да става по успех, а не по гражданство. И тогава стой да влезнеш във ВУЗ с натекмена диплома за средно и тройка на изпита. По 50 000 софииски келемета ще се прицелят в тия прословути стаички и тогава нема мърдане или учиш или си ВЪН.....

Коментар

ele написа:
            по твойта логика, дай нищо да не правим. Явно ти си по приказките само и на принципа: ако мен не ме засяга, майната му, да се оправят. Явно не си и стъпвал в студентски град за повече от една вечер и нямаш ни най-малка идея за какво става въпрос. Само за твое сведение, след като сложиха решетки на входа на блока и не-живеещите в него спряха да влизат когато им е кеф, кражбите намаляха значително и никой не влизаше да търси нещо-си посреднощ в стаята. Така, че ще има полза да разкарат дискотеките от там...
            Това не ми се струва сериозно изказване... Добре. Протестите им печелят и затварят заведенията до едно, яез изключение. И какво решава това? Аз съм софиянец попринцип и имам няколкомесечно пребиваване в 13-ти блок (дефакто там си живеех) покрай една колежка, гаджето и и една компанийка от оше няколко стаи. Имаше решетка долу с карта и сериозен пропускателен режим. И какво от това? Не пречеше в самия блок да има денонощен трафик като по центъра на София в час пик, и достатъчно шум от музика, купони, скандали и пъшкане, че да засенчи всяка средноголяма дискотека или розово заведение... Нещата там няма да се оправят колкото и за каквото да протестират, колкото и нас да ни е грижа, докато самите хора там не се осъзнаят и не се оправят. Разбирам да са само сериозни хора там (не че няма такива), но когато 90% от народа ходи денем да протестира, а вечер по форсмажорни обтоятелства се налива за заверки, рожения ден на Мима от групата или просто по повода - всичко ми е едно такова странно...Нещата в момента ми приличат точно на проблема с тъй наречените малцинства - "Ние сме зле, елате ни оправете, не ни дискриминирайте", а в същото време правят деца като за световно, пият, краднат и лентяйстват... Ама айде, че много се измести темата...

Коментар

bubachko написа:
              ele написа:
              по твойта логика, дай нищо да не правим. Явно ти си по приказките само и на принципа: ако мен не ме засяга, майната му, да се оправят. Явно не си и стъпвал в студентски град за повече от една вечер и нямаш ни най-малка идея за какво става въпрос. Само за твое сведение, след като сложиха решетки на входа на блока и не-живеещите в него спряха да влизат когато им е кеф, кражбите намаляха значително и никой не влизаше да търси нещо-си посреднощ в стаята. Така, че ще има полза да разкарат дискотеките от там...
              Това не ми се струва сериозно изказване... Добре. Протестите им печелят и затварят заведенията до едно, яез изключение. И какво решава това? Аз съм софиянец попринцип и имам няколкомесечно пребиваване в 13-ти блок (дефакто там си живеех) покрай една колежка, гаджето и и една компанийка от оше няколко стаи. Имаше решетка долу с карта и сериозен пропускателен режим. И какво от това? Не пречеше в самия блок да има денонощен трафик като по центъра на София в час пик, и достатъчно шум от музика, купони, скандали и пъшкане, че да засенчи всяка средноголяма дискотека или розово заведение... Нещата там няма да се оправят колкото и за каквото да протестират, колкото и нас да ни е грижа, докато самите хора там не се осъзнаят и не се оправят. Разбирам да са само сериозни хора там (не че няма такива), но когато 90% от народа ходи денем да протестира, а вечер по форсмажорни обтоятелства се налива за заверки, рожения ден на Мима от групата или просто по повода - всичко ми е едно такова странно...Нещата в момента ми приличат точно на проблема с тъй наречените малцинства - "Ние сме зле, елате ни оправете, не ни дискриминирайте", а в същото време правят деца като за световно, пият, краднат и лентяйстват... Ама айде, че много се измести темата...
              Пич що говориш на изуст и то пълни глупости. К’во ще ми каже, че партита в некое люлинско ЕПК са по слаби или може би липсват. Аре осъзнай се, какво става в общежитията е най-малкия проблем, има достатъчно пинизи това да секне за по-малко от месец. Вземи виж проблема от гледна точка на принципите на Висшето образование, кой е ангажиран с него и какви условия предоставя за това. Как може Ст. град да е най-скъпия квартал, като цени в заведенията, а до някъде и на имотите, къде отиват мангизите от наеми, що няма спортни обекти достъпни за всички, щото на някой не му изнася за това. А това, че студенти за нищо не стават е верно, няма логика човек без елементарна култура, без никаква подготовка да е приет в които и да е ВУЗ, да ама и това на някой му се харесва. Щото идва тук бачка за по 30 лв. на вечер и после харчи по 40 за биричка в некоя разкошна чалготека с възможно най-евтината мадама....Ей за това всичко трябва да се срине, да почнат да ходят с униформи на ВУЗ-овете, да пазят разпоредбите на тия ВУЗ-ове, и да градят инакомислене в условията на битов алкохолизъм и когато некой се изцепи ректора да го разпънат на кръст....

Коментар

Еле, пак не ме четеш Фнимателно и пак не ме разбираш праФилно.Първо, не се хващай буквално за думите ми - те са САМО пример Второ, погледни по-мащабно на проблема - дискотеките НЕ са проблема на студентите - самите студенти СА проблема!За това казах, че поговорката "Кой ми сра в гащите?!" е най-подходяща за случая Те в момента протестират срещу.... себе си Дали някой се замисля, че ако всичко бъде направено КАКТО ТРЯБВА, половината от протестиращите изобщо няма да са студенти За това и НЕ искат всичко да се оправи, а само една част, защото иначе сами ще си отрежат студентските кратуни - какво повече да говорим....

Коментар

Kuku написа:
                  За това и НЕ искат всичко да се оправи, а само една част, защото иначе сами ще си отрежат студентските кратуни - какво повече да говорим....
                  Ей това е самата истина.... Но да не забравяме, че има отговорни за друга част. И това сме всички ние .....

Коментар

бре в гърция по курортите дискотеките са извън града - така си трябва и тук местата за заавления отделно и със контрол.Ама май си е само мечти , че трябват места за спа центрове , комплекси ала бала....Иначе сте прави проблема си е в студентите - искат и да учат и да живеят ,ама няма.
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

LiGuru написа:
                      bubachko написа:
                      ele написа:
                      ...
                      ...
                      Пич що говориш на изуст и то пълни глупости. К’во ще ми каже, че партита в некое люлинско ЕПК са по слаби или може би липсват. Аре осъзнай се, какво става в общежитията е най-малкия проблем, има достатъчно пинизи това да секне за по-малко от месец. Вземи виж проблема от гледна точка на принципите на Висшето образование, кой е ангажиран с него и какви условия предоставя за това. Как може Ст. град да е най-скъпия квартал, като цени в заведенията, а до някъде и на имотите, къде отиват мангизите от наеми, що няма спортни обекти достъпни за всички, щото на някой не му изнася за това. А това, че студенти за нищо не стават е верно, няма логика човек без елементарна култура, без никаква подготовка да е приет в които и да е ВУЗ, да ама и това на някой му се харесва. Щото идва тук бачка за по 30 лв. на вечер и после харчи по 40 за биричка в некоя разкошна чалготека с възможно най-евтината мадама....Ей за това всичко трябва да се срине, да почнат да ходят с униформи на ВУЗ-овете, да пазят разпоредбите на тия ВУЗ-ове, и да градят инакомислене в условията на битов алкохолизъм и когато некой се изцепи ректора да го разпънат на кръст....
                      Не приемам, че говоря наизуст и глупости... А проблема тръгва точно от общежитията и хората там. Какво правеха едно време например, когато по целия район имаше 2-3 дискотеки, на паркинга на зала Ботев имаше само една количка за хотдог "Грейф", а от залата до поликлиниката имаше 2 заведения, едното от които - открито? Събираше се народа по стаите и читалните и пак си се биеха, пиеха и "обичаха"... Проблема е в хората там, а не в заведенията.За другото съм съгласен на 100% требе да се сече от корен за да се оправят нещата както каза. Ама ако почне да става така, да не взенат да тръгнат протести за ограничаване на свободата или като тези за задължителните униформи които искаха да налоожат на учениците в края на деведесетте... А и все пак замисъла на темата беше за какво протестират там, а не има ли нужда да сринат забавленията в студентски град и колко е читав българския студент...А в крайна сметка, всички говорим за София. А какво да правим с другите градове?! Студентски град е най-голям, но едва ли е едиственото струпване на общежития в България... И какво да правим? Да сринем всички заведения в по-големите градове, където няма обособено градче за студенти, за да се образува академична атмосфера?

Коментар

Нека им затворят дискотеките. Ама да им наложат и забрана да стъпват в Софииска дискотека. Нека си седят там и да не мърдат. Освен това не е вярно, че в дискотеките в ст. град ходели повече софиянци. То селяниета се познава от далече, обстановката в една дискотека в ст.град е коренно различна от дискотека в центъра на София. Ебахти смешниците, пречели им дискотеките, ако ги затворят ще ревнат, че няма да има къде да се забавляват и ,че не могат да дават пари за такси до центъра.
                        Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

студенти

що не се върне времето преди години тагава ако някой си спомня- от по старите-пак имаше такива кръчми но 2-3 и можеше да се контролира а и студентите бяха по примерни -да се каже -ако почнат да затварят както си му е правилно след 24 ч и всички си се прибират да учат ще е друго но ще се дигнат и наемателите от дискотеките и ще стане една
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Висшето образовение е елитарно и сегашното му ширпотребно състояние обяснява случващото се в Студград! Висшето образование не е предназначено за всеки селяндрак, който е додрапал до "ъбичурьеньски" бал. В тази страна има нужда и от хора без висше образование.Висшето образование не трябва да е безплатно!!! Трябва да се плаща, но ако учиш и показваш добри резултати, срещу които получаваш привилегии (общежитие, безплатен транспорт и извън града, стипендия...), образованието не само ще ти е безплатно, а ще се изплаща, още докато учиш. Това е една доста дълга тема, която може да се разисква с години, просто защото скоро нищо няма да се промени!Това, което искат студентите в България или 90% от тях, е да им раздадат дипломи и хич да не се занимават. Останалите 10% искат да са студенти. Ако усилията на държавата се насочат към тях, нещата ще се оправят.Ало, колегите!!! "Софеанците"!!! Спрете да пробутвате лафа с "провинцията"! Помислете си къде из страната имате роднини и ще разберете откъде сте! Пази, Боже, сляпо да прогледа! Селяндури и чалгари се раждат и на Попа! (Друг е въпросът с разпасаните селянчета "от провинцията". И в Пловдив, и на други места се случва така. Идават някакви псевдо-студентчета и понеже са скъсали синжирът, мотото, което ги движи напред е "нимойти ма върна на сьелу" и отиде та се не виде. Но има и свестни дяца. И в София се срещат такива. Само да припомня на "непровиниалистите" - вижте линковете по-долу - това е София с подрастващите си обитатели - огледало на родителите си, чистокръвни столичани.)И един въпрос към "софиянците": къде започва "провинцията"??? Щото за мене София е между Орлов мост, Лъвов мост и НДК, а Дружба, Младост и Люлин са провинция Да не говорим, че преди 80 години селяните шопи са ходили с каруци от "Плиска" да си продават стоката в градо :P, а днес на внуците им не можеш да стигнеш носа с говняна клечка Айде поздрав! :DПП:http://www.vbox7.com/play:e3ce869dht...y:c0ad898dНе мога да намеря репортажите на бТВ с бягащия от тийнове-стоуичани журналяга, ама сте го гледали и без тва.
                            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Не вярвам студентските градчета в Европата за където сме се запътили да са един голям кръчмарник? А повечето студенти трябва да се държат в лагери извън градовете за да учат.Иначе става едно 7-8 годишно студентстване по кръчмите...

Коментар

DEYAN IYI написа:
                                [...].
                                Кажи ми защо се заяждаш само?от злоба и комплекси ли?Хайде обиждай ,при нас младежта е "упаднала" а при вас е от лъв нагоре.

Коментар

Working...
                                X