Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво искат студентите за студентски град?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво искат студентите за студентски град?!

Гледа ли някой преди малко Репортерите... Направо избеснях като го гледах и тотално незнам вече какво искат да стане там. Както винаги по стара индианска традиция - след като стане нещо сериозно народа се надига, но в момента след този репортаж не знам за какво протестират и какво искат. Слушах ги, беснях си и си признавам, за първи път ми се искаше да зашлевя телевизора от яд! Искали да затворят заведенията, трябвало да се учи там. На фона на всичките пияни и купонясващи по стаите, и кадрите с откровенно незачитане на правилата и закона... Обвиняват охранителите че не се интересували какво става извън заведенията. Отделно всички знаем какво е положението и колко се спазва вътрешния ред по общежитията. Един от тези смешници броил колко коли били софийски, колко народ по дискотеките били софиянци и "паразитирали" по студентките, и трябвало да бъдат изгонени. Явно искат да са си сами там. Ми добре. Нека затворят заведенията, да спазват правилника за вътрешния ред по блоковете, ама и да турят 2 реда бодллива тел и да ги ограничат в резерват като толкова протестират и им знае устата... защото ако стане това със заведенията ще плъзнат по София... Ако ги заставят да спазват правилата, ако започне някой да го води на отчет колко от тях излизат по дискотеките при софиянците ще се надигнат да протестират, че им се ограничават правата или кой знае какво...Спирам до тук, защото има вече една много обширна тема по въпроса за софиянците и провинцията, а не ми е това целта. Просто съм бесен... Как може да има такова двуличие... edit: Оправих няколко правописни и стилистични грешки, че от нервите бях писал като с изтръпналия ми ляв крак Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14

Най-добре да не започваме темата за "софиянците", но и аз много им се издразних. Всеки ще ходи където си иска, естествено. Дали дискотеките са в Ст. град или в Дружба - няма никакво значение според мен. Който иска да учи не ходи по дискотеки и намира време, който не иска - ще отиде и в другия край на София, за да се забавлява.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Един от тези смешници броил колко коли били софийски, колко народ по дискотеките били софиянци и "паразитирали" по студентките, и трябвало да бъдат изгонени.
      То това си е за смях,за какво ти е да беснееш?Един вид,наш’то си е наше,пък вашето е общо. Просто вместо да увеличават местата във ВУЗ трябва да ги намалят и то драстично за да се престане с т.нар. "професионално студентстване". А и вече дойде наистина и кьораво и сакато.

Коментар

Разбира се, че няма занчение дали са им пред вратите дискотеките, или ще слизат по-често до центъра на града. Обаче... друго ме стресна в предаването и се замислих... ми те, като са на групички в общежитията и, като се разправят, кой, кога бил надувал музика и правил купон... какво пречи някоя вечер пияни, надрусани, неадекватни да се изпоколят?! И тогава няма, как да има виновни полицаи, или охранители на дискотеки, или самите дискотеки!?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Шест години живях в Студентски град - блокове 7, 9 и 56-ти. Виждал съм всичко описано, ама в крайности, дори по-големи от споделяните......и искам да направя само един извод:Ако ти се учи и искаш да седнеш и да четеш, ще го направиш. Нито дискотеките, нито охраната, нито мутрите им пречат. Тези дни протестираха срещу собственото си поведение. Кой ги пълни тия дискотеки, аз ли.... Да не говорим, че няма смисъл. Ако останат само хранителните стоки и баничарниците, ще се колят и трепят по стаите и етажите. КУПОНА ЩЕ БЪДЕ ПЪЛЕН, независимо къде......

Коментар

едните искат да учат, но не могат да си позволят свободен наем и са в студентски град, другите искат купони, жени или мъже, пиене и за това са в студентски град. Това обаче винаги го е имало и винаги ще го има. Това, което може да се направи, е да се махнат дискотеките - така няма да има пришълци, а който иска да купонесва, ще ходи извън студентски град. Така, според мен, може да се постигне "примирие". Докато бях в Студентски град, най-голям проблем са ми били негрите и арабите, които са купонясвали с някоя колежка(и), после чули, недочули, пристигат и нахълтват. Имаше много оплаквания и за 2 дена сложиха решетки, и спряха да пускат свободно, което си беше .... успех
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Вече си представям колежката еле с огромни лупи как изяжда учебника с кориците.Кажи ми дискотеките какво ти пречат да учиш? Пришълци...то жителите му са пришълци ама айде....

Коментар

Кой ми сра в гащите?

Коментар

SHB написа:
                  Вече си представям колежката еле с огромни лупи как изяжда учебника с кориците.Кажи ми дискотеките какво ти пречат да учиш? Пришълци...то жителите му са пришълци ама айде....
                  Те не пречат сами по себе си... но е гадно, ако имаш изпит или колоквиум някой в 4 часа, пиян до козирката, да влезе (което никак не е трудно, дори и да е заключена) и да те питат къде ти е кафето или хляба, че са много гладни. Една вечер нахълта един арабин, който си мисляше, че съм някоя таня и се намърда в леглото. Може да е смешно сега, но когато си на 18, никак не е смешно.... а и инидентите стават предимно пред дискотеки .... Пък и да, изяждах учебниците с кориците - мноого ползотворна дейност - сега работи за мен с пълна сила... а и все още изпитвам огромно удоволствие да изяждам по някоя книга или учебник с корицитепък и не нося очила.

Коментар

Е това всичкото дето го каза няма пряка връзка с клуба.За да се напиеш не ти трябва клуб.Върши работа и денонощно магазинче.И какво,ти не си посещавала дискотеки?Не ти харесват,дай да ги закрием?ПП Без очила картинката не е пълна някак си.

Коментар

Охо, Мис Вселена в областа на шофирането, науките, морала и каквото още там е създало човешкото общество като полезна и богоугодна дейност отново е във вихъра си Колега, не Се занимавай с глупости. Няма смисъл. Пък и някои неща са изпотявали дори Методий...
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

SHB написа:
                        Е това всичкото дето го каза няма пряка връзка с клуба.За да се напиеш не ти трябва клуб.Върши работа и денонощно магазинче.И какво,ти не си посещавала дискотеки?Не ти харесват,дай да ги закрием?ПП Без очила картинката не е пълна някак си.
                        има - няма цяла софия да се стича в студентски град. А убийците на студента не са студенти, а вероятно отишли да се нальокат.... повече от 50% в дискотеките в студентски град не са студенти.ко ся ... пак ли ще се обиждаме?????

Коментар

Добре де, представи си, че един студент убие друг студент в общежитие - тогава какво ще закрием?Представи си, че убият студент в центъра на София - какво ще закрием?На кривия света му е крив

Коментар

ele, студентски град е такъв заради студентите и заведенията. Ако го няма един от елементите там че е като в Люлин, Младост или Дружба. Но не там е проблема, а за какво точно протестират младежите... Ако го бяха убили момчето някъде по цитираните квартали или центъра някои не-студенти? Амо ако убийците бяха охранители-диваци като тези в Дупница или бяха пияни студенти от провинцията?! Кой, за какво и дали въобще щеше да протестира толкова? но какво щяха да кажат като оправдание всички студенти от провинцията, ако срещу тях застане тълпа от 200,000 разярени младежи софиянци, които да викат "Искаме си София!" и София за софиянци!"?!?!?!А както казаха, ако искаш да учиш - няма кой да ти попречи. повечето дискотеки за подземни или добре шумоизолирани, спокойствието ти е гарантирано от правилника за вътрешния ред в блока и не веднъш управителя ни е разгонвал, а и по сесия народа сам се укротяваше, а аз имам приятели, които кардинално решиха проблема, като си смениха вратите на стаите с метални с триточково заключване, за да няма кражби и проблеми от твойте...Просто и последното капанче да затворят там - не е решение, а самите протести са ми смешни и по-скоро възползване от ситуацията. Защо чак сега протестират, като положението там е такова от адски много години...

Коментар

Kuku написа:
                              Добре де, представи си, че един студент убие друг студент в общежитие - тогава какво ще закрием?Представи си, че убият студент в центъра на София - какво ще закрием?На кривия света му е крив
                              по твойта логика, дай нищо да не правим. Явно ти си по приказките само и на принципа: ако мен не ме засяга, майната му, да се оправят. Явно не си и стъпвал в студентски град за повече от една вечер и нямаш ни най-малка идея за какво става въпрос. Само за твое сведение, след като сложиха решетки на входа на блока и не-живеещите в него спряха да влизат когато им е кеф, кражбите намаляха значително и никой не влизаше да търси нещо-си посреднощ в стаята. Така, че ще има полза да разкарат дискотеките от там...

Коментар

Working...
                              X